Ama yine de kararsızım :/
Maliye mi İşletme mi ?
Ama yine de kararsızım :/
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer maliye zor diye okuyan yok mu? :)
maliye daha kolay işletmeden ben işletme mezunuyum örgün hem de açıköğretim de değil
Her ikisi de boğaziçi odtü itü den olmadıkça sokakta simit atmak için 4 yıl fazladan okumak demek.
kpss ye hazırlanacaksın. bir arkadaşım okul birincisiydi ve smmm sınavıyla uğraşıyor kazanamadı.
mali müşavirliği kazanırsan iyi de öbür türlü zor.
Lise de üniversite de muhasebe mezunuyum. açıköğretim den 4 e tamamlıyorum 3.sınıf maliyeyim. evet bölüm oldukça zor ama mezun olduktan sonra iş imkanı daha çok olduğu için üniversite hocamın görüşü ile bu bölümü seçtim.
muhasebe mezunu olduktan sonra maliye gerçekten doğru bir tercih iş imkanı da var ama oldukça zor şahsen bana göre. ilk dönemden 3 tane kaldı. bugün 2.dönem vizeler vardı yine kötü geçti :S
iş imkanını düşünosan zor ama seç :)
teşekkürler en iyi cevap için :)
Maliye mezunu olarak söylüyorum hiç zor bir bölüm değil ve kesinlikle bunu okumalisin ibf de tum bölümler ayni yere cikiyo ama maliye candir ortaya karisik hepsini kapsar iktisatta görursun isletmede muhasebede.. daha çok donanimli olacaksin emin ol ;)
Yani seçim senin kendini nasil yetistirebilecegini dusunuyosan ..Hepsi ayni kapiya cikiyo neredeyse
Kesinlikle maliye. İktisat okuyordum ama bıraktım bende ve sınava girdim. Kısmetse maliye yazmayı istiyorum. İİBF'de en iyi bölüm. ;)
İktisat zor mu? diye soruyorsan aslında hayır. Grafikleri iyi anlaman lazım. Eğer onları anlarsan ve sınavdan 1 hafta önce not çıkararak yavaş yavaş ve kavrayarak çalışırsan çok iyi notlar alırsın ama 1 günde çalışmaya çalışırsan tabi ki iyi bir şey olmaz. Ben okuduğum okulun eğitimini sevmemiştim ve okul da yeni açılmış küçük bir okuldu. Bu yüzden 1. sınıfı bitirdim bıraktım. :) İİBF fakültesi bölümlerinin okuyan ne kadar çok olsa da en çok iş yapan meslekler. Ve maliye 1 numara kesinlikle.
Cevap
33Cevap
Mali müşaviri seç sebepleri;
1- En büyük sebep mali müşaviri istiyor oluşun.
2- İşletmeyi hayatı boyunca ders kitabına bakmamış sırf askerden kaçmak için işletme okuyan kazmalar var. Yani önüne gelenin okuyabildiği bir bölüm o yüzden işletme okuyamazsın okumamalısın.
3- Şu an ki konumun mali müşavir için çok uygun ve başarmana katkıda bulunacak arttıracak şeylere sahipsin.
Sanırım bu 3'ü yeterli olacaktır Mali Müşaviri seçmen için bence hiç aklını bulandırmasın işletme gerek yok.
Evet. Hem onu istiyorsun hem iş durumunda iyi yani uzmanlaşabilirsin eğitim bedava geriye sadece mücadele edip bitirmek kalıyor :)) Benim fikrim bu yönde.
Haklıyım tabi ki :D Hoş sorunun cevabını aslında sende biliyordun da hafif bir şüphe mi vardı ne artık yoktur diye düşünüyorum.
Yok daha neler. Neden kararsızsın ? O kadar mali müşavir için imkanların varken neden kararsızsın ?
Olmazsam yapamazsam diye bir şey yok elinden geleni yapacaksın ilkinde olmazsa bir daha deneyeceksin sonra bir daha illa ki kazanırsın yeter ki derslerine zamanın da yeterince çalış. Umutsuzluğa kapanma ve işletme mezunu olacağına hiçbir şey olma daha iyi. Ben daha önce girdim sınava 4 yıllık işletme geldi o da son tercihimdi açıköğretim diye ÖSYM uzmanları sağ olsunlar tercihte gözlerinden kaçmamış sonda da olsa vermişler orayı gitmedim. Daha sonra bilgisayar programcılığı geldi 3. tercihimdi
İstemediğim yer diye gitmedim. Daha sonra zaten gelip de gitmedim diye puan keseceklerdi girmedim. Yani sırf üni. okuyor olmak için üni. okumadım sende okumamalısın. Gitmene değmeyecekse gitmesen daha iyi. Çünkü o okulun bitişinde hislerinin derinlere indiğinde sadece zaman harcadığını düşünürsün. O yüzden çok çalış istediğin yeri kazan onu oku gerisini boş ver.
aslında eczacılık okusan iyimiş.eczane açardın.nasılsa kimse ilaca para ödemiyor.devlet ödüyor.millet ilacı rahat rahat alıyor.sende parayı devletten alıyorsun.batma şansın yok.kaar marjı çok fazla.fazla sermayedede gerek yok.yapacağın bir işte yok.kafanda yorulmaz.aylık ortalama 5 bin kazanırsın.masrafta yok ohhh mis gibi.tek sorun.eczacılığı kazanman
Dostum sen çok kültürlü çıktın ya. Ama sen böyle yazınca acaba soruda meslek önerisi yapar mısınız ? Yazıyordu diye merak ettim gidip baktım meslek önerin yazmıyor peki o halde eczacılık ne alaka ? Hayır yeterince kafası karışık değilmiş gibi 3. bir mesleği niye öneriyorsun onu anlamış değilim.
lan gerizekalı rocco soruda sormamış ama hangi bölümden daha iyi meslek sahibi olurum falan fila demiş.bende tavsiye verdim.hani yorumum çok alakasız olsa neysede. sonuçta meslek seçmeye çalışıyor gibi bişey.adamın asabını bozma.
bak şimdi unv başalrken hep bu umutla başlaer işletme iktisat maliye gibi öğrenciler sonra ilk yıl unv kalmayı duşunur ama son yıl gecemde nasıl olursa diye .. işletme okursan kendini geliştirmen gerekir ki iş bulasn . maliyede dvlet sınavları vs vs . oyle kolay olmuyor ayrıca mukellef bulması bunuda bi
ha oyle kolaydı :D bizim millet her zaman uçkağıda gidiyor kafası onuda yapamıyor
maliye işletme kamu yönetimi vs hiçbir şey değişmez . hepsi aynı kapıya çıkar. maliye mezunuda işletme mezunuda aynı işlere başvuruyor yani bir farkı yok. şunuda söyliyim 3 yıl staj+sınavlada bitmiyor. stajer olabilmek içinde ayrı sınav kazanman gerekiyor. o yola girdiğin zaman çok sıkıntı çekeceksin.belki 10 sene sürecek bu
bir şirket altında " XXX kişisi bu şirketin 1 .dereceden imza ve muhasebe elamanıdır " diye bir evrakla beyan ediyorsun muhasebeciler odasına. Ama o belgeyi her şirket vermez işte. Yani benim yapabileceğim bir iş değil . Çünkü o ibareyle o şirket adına olan tüm paraları çekebilirsin. O yüzden de her şirket vermez. ama benim müşavir patron ben hallederim dei çok sevilen sayılan birisi. yaparım derse yapar :)
memlekette mal mı kaldı ?
kalam mallar zaten yenecek gibi diil..
maliye ı-ıh!
memlekette herkes artık cin gibi işletcek adam yok
o yüzden işletme ı-ıh!..
sen iisi mi okuma evlen :)
karıyer yaparsın en temizinden. ;)
muhasebe maliyeye daha yakın duruyor işletme mezun çok ama işini iyi yapan her zaman rahatlıkla heryerde çalışır mesela dil biliyorsan işletme yoksa maliye sana daha yakın
Ya benim amcamın oğlu maliye okudu bir cafenin işletmeliğini devir almış hala bir dersi varmış verememiş hangisi iyi tam karar veremedim ben olsam iş saatlerine ve maaşına bakardım
İşletmeciliğini yanlış yazdım.))
BeBeK06 maliyet muhasebesini aa ile geçtim nesi zor :()
Maliyede bu aralar işler yoğun iyi iş var :) İşletmenin kızları güzel oluyor;ve çok fazla işletme mezunu olup ayak işleri yapan var. Maliye oku.
işletmenin dersleri boru gibidir... maliye sözel ağırlıklıdır.. daha rahat geçersin..
vışşş kıza bak :D maliye oku işletme bitirenler iş arıyor devamlı :D
THE END...
ikisinin birbirinden farkı yok bir an önce bitir ve müşavirlik sürecine başla.Önemli olan smmm yeterlilik sınavı
artık şu işletmeden vazgeçin nolur ülkenin 3te2si işletme okuyo
İsletme okudum maliye isletmeye göre daha zordur. İsletmye devam
maliye daha yakın vergi ağırlıklı olduğu için sonuçta bunları bilmek sana fayda sağlar ama staj muafiyeti olarak bişi bilmyrm
Git ekonometri oku en doğrusu o bahsettiğin bölümler zaten açıköğretimde var.. Ekonometri daha özel bir bölüm
Hedef Mali Müşavirlikse en kolay yol İşletme fakültesinden geçer.
maliye seçersen daha ii olur senin için işletme mezunu kaynıyo her yer zaten.
Lanet olası maliyeciler :D :D gel gel incele :D bk var :D
maliye bence kpssye de girmek istersen maliye daha avantajlı bir bölüm.
Naptınız acaba hala güncelmi yazınız aynı yollardan geçiyorum şu an kafam çok karışık bi öncü lazım
Erken yaşlananlara bir aday daha :D
Tabikide Maliye iş imkanı ve kazanç olarak
ne oldu?
Okumadım bilmiyorum iş imkanı olarak maliye dedim :)
örnek vericek olursak mali müşavir :)
tm benim bilgim buraya kadar ben gidiyom :DD
işletme daha geniş bir alanı kapsıyor
maliye zor ama işletmeye göre daha avantajlı ;))
maliye ezer geçer iş imkanları açısından
ıkısıde berbat bence .hakkında hayrlısı olsun
ona öyle denmez canım sonunda para var denır..kapiş
kamu imkanın varsa kamu yönetimi seç...
Herkes isletmeci
Maliye oku bence
Biraz daha ozel gorun.
Ben birkac senedir calisiyorum.
Ve onemli sirkeetde ik muduru arkadaslarim var.
Hepsinin ortak dedigi ise girerken ozguven ve farkli gozukmek .
Isletme dersrn adam sana diger isletmecilerden ne farkin var diyecek
Hayir once farkini anlat ki seni ise alsinlar
Farkini anlatip kanitlayacaksin
Farkini anlatip kanitlayamazsan zaten isine son verirler
Farkini anlatmayip ise alinmayi beklersen baskasini alirlar.
Demogoji yapan da zor is buluyor benden soylemesi:)
Kolay gelsin.
işletme -- işletme daha iyidir
İŞLETME...
maliye...
Sonuç olarak be yaptınız?
İkiside leşş
Müşavir ol :/
maliye :) iyidr
Her ikiside değil.
boşver :D

En İyi Cevaplar