Bu sene acayip yıldım, zora gelemeyen bir yapım olmasına rağmen zor bir bölüm okuyorum şu sıralar çok gerginim çok yoğun bir şekilde ders çalışmam pratik yapmam gerekiyor ve tüm bunlara rağmen öyle çok çok da başarılı değilim. “Yeter artık l. n ben de insanım” diye isyan edip bırakmak istiyorum bazen. Sizce ne yapayım bir akıl verin canınızı seveyim.
Cevabın nedir?
+1 yılBu hayata bir defa geldin. Ve bazı şeylerin tekrarı da yok telafisi de. Mesela zaman... sabır diyip bekleme. Sevemediğin ısınamadığın istemediğin mesleği yapma. Çünkü sen sevmezsen mesleğini kimseye de sevdiremezsin ve sıkılarak bunlarak yaparsın işini. Hiçbir zevk alamazsın mesleğinden de hayatından da. Çünkü insanın hayatını etkileyen şeylerden biridir meslek. Evet günümüz şartlarında insanlar kendi istediği, hayal ettiği mesleği yapamıyorlar. Hangi mesleklerin önü açık ona yöneliyorlar. Mesleğindeki para da çok iyi ama bir zevkle çalışıp o paranın getirdiği haz var birde zorunda kalarak mecbriyetten elde edilen kazanç... hiçbirşey için geç değil. Benim kuzenim son sınıf edebiyat öğrencisiydi 7 sene önce don sınıfta bırakıp özel harekat oldu. İstemediğin bir mesleği yapma insanlara hiçbir faydan olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama istiyorsan eğer ve zorluğundan ötürü yıldıysan da kendini az daha zorla. Şunun şurasında en fazla 3 yıl diyelim. Sonra düşünsene 30 40 senen güvencede.. umarım herşey gönlünce olur :)
Güzel şeyler kolay elde edilmiyor, sen fedakarlık yap ki bir yerlere varasın. Biliyorum zor ama azıcık daha sabır. Hem zafere giden yolda çekile çile kutsaldır pes etmek yok yola devam. Bu arada cok cok başarılı olmana gerek yok ki üzülme yani bunun için sınıfı geçecek kadar notun olsun yeter.
20 Yorumla
+1 yılYılmak yok. Sonuna kadar savaş
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
1Cevap
Daha önce de söylemiştim galiba sana. Senin yerinde olsam şimdiye kadar en az 5 kez bırakmıştım. Zamanımı kendime eziyet çektirerek kaybetmek kesinlikle istemezdim.
11 Yorumla- +1 yıl
Bıraktıktan sonrasını kestiremiyorum. Ne onunla oluyor ne onsuz 😃
Bırakma bence emeğine yazık olur sonra çalış elbet meyvesini yersin
30 Yorumla
+1 yılValla senin gibi isini sevmeyen hekimler disimin icine etti cekicez. dedi gittim ozel hekim kurtardi disimi sevmiyorsan basarili degilsen bira onun da vebali var kizma bana gercek bu
05 Yorumla- +1 yıl
Kardeş gerçek bu değil ayrıca sana da kızmadım senin dişinin içine eden hekim bölümü sevmediğinden değil yapamadığından içeri ediyor. Benim ortalamam mükemmel Yüksel değil evet ama bu zamana kadar hiç bir şekilde büte kalmadan geçtim sınırları. Yani sen merak etme bana gelirsen seni iyi ederim. İşini profesyonelce yapmak farklı bir kavram. Kızma bana gerçek bu :)
- +1 yıl
Dogrudut sana derslerde basarilar sık dısini😅
- +1 yıl
Allah razı olsun, çok ihtiyacım var. Gerçekten ben çok zorlanıyorum şu dönemde
- +1 yıl
Rabbim yar ve yardimcin olsun dua et bol bol zor valla ya
- +1 yıl
Ediyorum hatta en çok dua ediyorum sanırım
O kadar kazandın şimdi sık dişini de devamını getir.
10 YorumlaBırakma bence, elbet bu günler de geçecek ve mesleğini eline aldığında mutlu olacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçıncı sinifsin şu an ve bu bölümü isteyerek mi secmistin? yani diş hekimi olduğunu düşündüğünde mutlu oluyor musun ilerisi için soruyorum
016 Yorumla- +1 yıl
Olmuyorum, okulla ilgili bir şey düşününce mutlu olmuyorum
Cevap sahibi+1 yılPeki bu bölümü en başta neden yazmıştın bir sebebi olmalı en basit puan boşa gitmesin diye olabilir
- +1 yıl
Okumazsam yapacak bir şeyim yoktu elimde bir meslek olsun diye yazdım
Cevap sahibi+1 yılPeki hiç yapmak istediğin şunu severek yaparım dediğin başka bir bölüm var mı başka bir meslek
- +1 yıl
Vardı, futbolcu olmak :) Çok alakasız bir yerdeyim
Cevap sahibi+1 yılÇok soru sorduysam kusura bakma durumu anlamaya çalıştım. kacinci sinifsin bilmiyorum ama ilk yılın değildir diye tahmin ediyorum. dis hekimliği bence zor bir bölüm ve meslek, insanın hiç sevmeden yapmasida zor ama okuyorsun şu an ve galiba derslerin yoğunluğu seni zorluyor. yalniz her bölümün kendine göre zorluguda var mezun olduğunda rahat iş sahibi olabilirsin. futbolcu olmakta güzel ama onun icinde tek bir aşama yok epey çaba gerektiriyor ve hangisi daha belirgin bir hedef diye bakınca dış hekimligi derim. yapi olarak rahatlığı seviyor olabilirsin anlıyorum gerçekten ama insan kendi hayatını kolay kuramıyor maalesef. çaba ve sabır gerektiriyor. kendi hayatinda bir meslek olması için bu kadar hızlı mi pes edeceksin
- +1 yıl
Vallaha sen gerçekten çok güzel konuştun, iyi niyetini bana geçirdin. Karşılıklı otursak saatlerce anlatırım artık hayatımın gidişatından mutlu olmak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yıldaha cok bu dönem sıkıntın artmış gibi duruyor çünkü zamanla dersler yoğunlaşmistir. bugune kadar bir şekilde dersleri verdiysen, hic anlamayan biride değilsin. aklinda futbol hariç başka bölümde yok. amacini hatırlarsan bir meslegin olsun istiyorsun. Derslere eğer çalışmaya geç basladiysan, dersi az dinlediysen bu tür sorunları belirlemelisin bunlar olumsuz etkiler. bolum zor ama güzel yanlarida olacaktır ilerde iyi saygın bir meslek, iyi kazanç ve manevi yönden birinin sağlık sorununu çözmek iyi hissettirebilir bunlarda güzel kısımlar.
- +1 yıl
Evet söylediğin şeylere ben de katılıyorum. İnşallah bu bölümü de mesleği de severim
Cevap sahibi+1 yılAklında okumak istediğin başka bölüm olsaydı daha farklı düşün derdim ama şu an öyle bir bölüm yokmuş. haliyle bir şeyler zorlasabilir, istemeyebilirsin ama bu yapamayacagin anlamına gelmez. cevremde farklı bölümlerde okuyanlar var ve her bölümün zorluğu var saatlerce çalışanlar var bence umutsuzluğa kapilma. bir gün illaki bitecek ve sonra istediğin gibi devam edebilirsin istersen çalışma başka işler dene istersen devlette veya özelde çalış pek çok imkanın zaten olacaktır
Cevap sahibi+1 yılBakış açını olumlu kısımlara yönlendirmeye çalış ve unutma şu an geleceğini sen hazırlıyorsun
Cevap sahibi+1 yılDiş hekimliğine devam edecek misin?
- +1 yıl
Şu anda devam edip ders çalışıyorum, yarın çok önemli bir sınavım var
Cevap sahibi+1 yılAnladım başarılar o zaman :)
- +1 yıl
Çok çok teşekkürler iyi dileklerin için ama hala zorlanıyorum 😃
Cevap sahibi+1 yılOlacak o kadar sinavlar hepimiz için bir şekilde zor oluyor :)
4 kez bıraktım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbırakma sabır
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Diş hekimliğini bazen bırakmak istiyorum, insanın her şeye gücü yeter mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat