IRKCI FALAN DEGILIM, AGZIMI BOZMASINLAR!
Ben Türk olduğum için çocuğumun ismini Türkçe koydum. bununla da gurur duyuyorum. İnsanlar, Türk nasıl saygılı, sevgili, laik ve değerli olur görsünler diye!
Benim de adım Ömer lanet olsun bu çöl bedevisi arabın adını koymuşlar neyseki 2 gün sonra değiştiriyorum adımı nüfus müdürlüğüne gidip bilgi alacağım önce sonra hemen değiştirip bu soysuz arabin adından kurtulacagim
#DünyaHuzurİstiyorsaTürk'eBiatEtmekZorundadir#
Irkçı diyecek olanlara evet ırkçıyım ulan Türk irkcisiyim
arabım
.
eyvallah. en ıyı cevap su ana kadar senin. direkt cevabı vermişsin. harika
sagol.
Çocuğa isim verirken kaynak Kuran-ı Kerim olmalıdır , Kuran -ı Kerim'de geçen her kelimede isim olmaz ama bunun iyice öğrenip çocuğa isim vermek gerekir . Bende yeni nesil isimler var ya doruk , çağla , simay , mira , sikitay , berkecan böyle abuk isimlere uyuz oluyorum .
cevabın icın tskler. saygı duyarım. aslında ben de yeni nesil isimlerin hepsine olmasa da yüzde 99 una uyuz oluyorum :)
Dini açıdan anlamları güzel ve değerli olduğu için koyuluyor bu isimler. Ancak kendi çocuğuma bu isimleri koymayı düşünmüyorum şimdilik
neden düşünmüyorsun peki?
Ben belki dinime bağlıyımdır ve çocuğuma dini isim veririm. Ama o dinine bağlı biri olmaz ve isminden soğur. Sürekli rahatlıkla kullanacağı modern isimler tercih ederim. Ayrıca sırf ismi hüseyin diye hasan diye dinci muamelesi görülüp dışlanmasını istemem. Barak hüseyin obamayı göz önüne al. Adam müslüman bile değil. Ama ismnin içinde müslüman ismi var.
dogrudur
Cevap
4Cevap
benim adım arapça kökenli.. kulaga hoş gelmiyo evet:(
ıtırafın için tesekkurler
Kız da olsa, erkek de olsa...
...bir gün uşak sahibi olmak istersem: Tulpar ve/veya Tuğrul isimlerini koyarım... :)
eyvallah
İranlıyım
Persçe ya da Farsça isimler koyuyoruz -,-
Makul bir cevap. Saol.
Rica ederim
daha çocuğum olmadı onun için kendimden değerlendireceğim.
benim ismim de Arapça kökenli anlamı çok güzel, benim için Arapça veya Türkçe fark etmez , benim için ismin anlamı daha önemli. anlamından ziyade isim de önemli tabi.
Tesekkurler cevap icin
Soy ismim öz Türkçe o sayılır mı? ^^ ismim aslında arapça. ama almanca, ibranice anlamları da var. zaten çok farklı bir ismim var hoşlarına girmiş koymuşlar.
onemi yok. sadece yorum yapıyoruz. sayılır tabiki. neden olmasın :)
Ne mutlu Türküm diyene. Allah Allah. Moduna geldim sayende. ^^ o seçeneklerden sonra :D
hahaha. saol.:+)
A ve B şıkları geçici süreliğine şok etkisi yaratıyo
:DDD
E: Öz Türkçe Koyarım ben! Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım!
harikulade!
neden koydugunu bilmiyomusun ? insanlar neden çocuklarına arapça isim koyar? neden,hasan,hüseyin,abdullah ismi koyar ? biliyosun değilmi hemde çok iyi biliyosun ama sırf islam düşmanlıgı için ve bundan nefret ettiğin için böyle soru soruyosun net bu,muhammet,ahmet,mustafa isimlerini niye yazmadın ?
sanane isteyen istediği şekilde çocuguna isim koyar sana soran oldumu çogunun ismini neden böyle koyuyosun diye? ben inşallah çocuklarım olursa birisine türk ismi diğerine dinimiz için önemli kişilerden birisinin ismini koyucam yani arapça isim koyucam,hem bu
aklıma gelmedi bilader o yazmadgım isimler. ne alakası var. Allah a çok şükür inançlı birisiyim. Sözünü geri al lütfen.
ozaman bu soruyu sorma arkadaşım,biiyosun neden koyuldugunu o isimlerin.
E: Öz Türkçe Koyarım ben! Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım!
benim ismim de arap kökenli
olabilir. doğaldır. neden oyle koymuşlar peki? sebebini merak ettim. ne bu arada adın ?
ismimi koymalarının tek sebebi babanneme ait olması
onun ismini neden oyle koymuşlar dicem de, onu da bilmiyorsundur muhtemelen. :) soruma cevap olmadı ama tskler.
bilmiyorum ki :)
:D Anlasildi bastan zaten
benim için ismin anlamı önemli
eyvallah. makul bir cevap.
Kulagıma hangisi hos gelirse onu koyarım. Arapcası Turkcesi yok bunun.
eyvallah
Ben isimilerinin anlamına bakıyorum
eyvallah hanimefendi.
Çocuğum olursa ismini '' Zamir '' koyacam
:) ne koycagını sormadım arkadaşım soruya cevap arıyorum ben
tamam işte ben hep türkçe isimler koyarım, '' özne '' '' sıfat '' gibi :)
he he. güzel. fesuphanallah(arapca) :))
vay anasına ırkçı birisi varmış burada
ırkçı mı? ne güzel karalıyorsun hemen ya sen! ortamı germe! oyle biri değilim asla. Laik biriyim. Irkçı değil.
Anlamı dini olarak benimsedim (Dini bakış)
eyvallah
Alp Er Tunga koycam ben.
ne koycagını sormadım bılader. soruyu iyi oku
:) pardon bayanmışsın. Hanımefendi, özür dilerim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar