Yatay geçiş yapmak istediğim üniversite bu sene benim puanımdan cok az bir puan ile fazla kapatmış. Kendi bölümümü başka bir üniversitede okumak istiyorum. Benim bu üniversiteye not ortalaması ile geçebilme şansım var mı?
Cevabın nedir?
Iki farklı yatay geçiş var. Ek madde yatay geçiş. Yerlestigin puan ile yatay geçiş yapıyorsun. Senin puanindan 0.0001 yüksek olsa geçemezsin.
Birde normal kurumlararasi yatay geçiş var.
Yerlestiginpuan*%40 + şuanki okulundakiortalaman *%60 gibi
Her okulun bu yüzdelik değerleri değişebiliyor. Başvuracağın okulun yatay geçiş şartlarından öğrenebilirsin01 Yorumla
+1 yılTabi ki geçiş yapabilirsin. O dönem ki, iki yarıyıl ortalamanı yüksek tut 3.50 ve üzeri gibi, tercih edenlerden daha yüksek bir puan'a sahip olursan asil olarak girersin zaten. Yedeklere kalırsan da şans işi.
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır. Üniversitedeki transkript.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
+1 yılTabiiki de var çoğu kişi istediği bölüme düşük puanlı okullara giriyor sonra not ortalamalarını yüksek tutup daha iyi üniversiteye geçiyorlar
03 Yorumla- +1 yıl
Sen yine okulda bakarsın belirli okulların böyle başvuruşarı oluyor başvurman lazım öğrenci işlerine sorarsın
- +1 yıl
Aa cidden mi yani mesela benim sıralamam 1.300.000 milyon iki yıllık yazacağım ama istediğim üniversitenin puanı 320 bin o da aynı iki yıllık ama şimdi herhangi bir üniversiteye yerleşsem ir de bana İngilizce hazırlık okuyacağım zorunlu yani hazırlıkta da geçiş yapabiliyor muyum sonra ortalamam yüksek tutsam ve o şekilde geçiş yapsam oluyor mu yani sıralama kötü olabilir ama üniversite ortalaması iyi ise geçiş yapabiliyor muyuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen ya lütfen şunun cevabını bir verin ben de merak ediyorum
00 Yorumla
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Puanımın yetmediği üniversiteye yatay geçiş yapabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat