Günaydın arkadaşlar. 🤗🤗 Merak ettiğim bir konu var. 2 yıllık üniversite bitirip polis olmak mümkün mü? Gerçekten bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.2 yıllık polislik
Selamlar. Polislik bir çok insanın çocukluk hayali. Türkiye'de polis olmanın 3 yolu vardır. Bunlar lise mezunu olup PMYO sınavına girmek, ön lisans (2 yıllık üniversite) mezunu olup POMEM sınavına girmek ve lisans (4 yıllık üniversite) mezunları için ise POMEM ya da PAEM sınavına girmek.
Lise ve ön lisans mezunlar girdikleri sınav sonucunda tüm şartları yerine getirince eğitime kabul edilirler ve eğitim sonucunda polis memuru olurlar. Lisans mezunları ise POMEM sınavını kazandıktan ve eğitim aldıktan sonra polis memuru olurlar. Ancak lisans mezunları için bir seçenek daha mevcuttur. PAEM sınavına giren lisans mezunları sınavı kazanıp eğitimlerini tamamladıktan sonra komiser yardımcısı ya da komiser olurlar. Kısaca bir giriş yaptığıma göre 2 yıllık üniversite bitirip polis olmak ve şartlarını ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum.
2 Yıllık Üniversiteden Polisliğe Geçiş Var mı?
polis olmak
Yukarıdaki girişte anlattığım gibi 2 yıllık üniversite okuyup polis olmak mümkün. Ancak bu geçiş ile mümkün değil. Öncelikle okuduğunuz 2 yıllık bölümden mezun olmalısınız. 2 yıllık üniversite mezunu iseniz polis olmak için başvuru yapabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise şunlar:
2 yıllık üniversite mezunlar polis olmak için POMEM sınavına başvuru yapmalı.
Ancak POMEM sınavından önce KPSS sınavına girerek en az 70 almalılar. Ne kadar yüksek puan alırsanız kabul edilme şansınız o kadar artmaktadır.
KPSS sınavından sonra fiziki yeterlilik, sağlık ve sözlü mülakatlarda başarılı olmalısınız.
En son olarak POMEM sınavında gerekli olan başarıyı sağladığınızda polislik eğitimi için kabul edilirsiniz.
Sınavda başarılı olduğunuzda eğitim süreci başlar. 6 ay boyunca yatılı ve ücretsiz eğitim verilir.
6 ayın sonunda eğitimde başarılı olan adaylar polis memuru unvanı ile mezun edilir.
Görev yeri belirlendikten sonra belirlenen tarihler arasında göreve başlarlar.
2 Yıllık Üniversite Mezunu Polis Olabilir mi?
nasıl polis olunur?
Mezun olmanın polislik için önemli bir şart olduğunu söylemiştim. Eğer 2 yıllık üniversite mezunu değilseniz POMEM değil PMYO sınavına başvurmanız gerekir çünkü lise mezunu olarak sayılırsınız.
2 yıllık polislik için yeterli. Ancak mezun olmanız şartı aranıyor. POMEM sınavına girip polis olmak için aranan diğer şartlar ise şunlar: TC vatandaşı olmak, 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunu olmak, KPSS sınavında istenilen puanı almak, 30 yaşından gün almamış olmak, devlet memurları kanununun 48. maddesindeki tüm şartlara sahip olmak ve erkek adayların askerlik şartlarını yerine getirmesi.
2 yıllık üniversite okurken 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapan ve mezun olan kişiler de POMEM veya PAEM sınavlarına girerek polis memuru, komiser veya komiser yardımcısı olabilirler.
kardeşim bende zorluyorum polislik için önlisans kpss 70 alman lazım ama kontenjan olarak önlisans mezunlarına %20 ayırıyorlar yani 100 kişilik bir alımda 20 önlisans mezunu başvuru yapabiliyor tabi bunlar bişy değil spor var parkur felan onlara çalışacaksın ön sağlık var bide onu da geçeceksin bitti mi hayır bitmedi :) sonra mülakat var yine bitmedi sonra bide genel sağlık var bunların hepsini geçtin diyelim 4 aylık ağır ve hızlandırılmış bir eğitim süreci var ve yine bitmedi tüm bunları yaparken güvenlik soruşturması geçireceksin ondan da olumlu sonuç alman lazım :D tüm bunları yaptın diyelim rozeti aldın hak ettin sonra tayin var seni kafalarına göre gönderecekler orada sana branş verecekler mali şb terörle müc yunus ekibi norkotik gibi onların da eğitimini alacaksın :D meslekten soğutur bu yazdıklarım :D :D :D
Çok kolay bu devirde polis olmak fkt psikoloji testi var fecemezsen kalırsınız Ve kazanmak kolay insan hakları 2 sene oku polis okuluna git seçmelere gir dediğim gibi testler var sınama psikoloji kriz testi var onu geçersen çok kolay polis olursun
Bak sen şöyle yapabilirsin iki yıllık üniversiteyi bitirince sınava giriyorsun ya oradan 70 puanın üstünde almalısın. Pomem e gidebilirsin oradan 6 aylık ders alırsın. ya da TYT veya AYT sınavına girip 60 puanın üstünde alırsan Pmyo (Polis meslek yüksek okulu)'na gidersin. 2Yıl okursun orada.
2021 Yılına kadar süren var. Kendime güveniyorum 70 puanın üstünde alırım diyorsan Üniversite bitince iki senenin sonunda başar ve Pomem e git. Eğer yapamam diyorsan üniversite sınavına girip 60 puanın üstünde alıp Pmyo na gidersin.
Selamlar ben şu an meslek lisesinde 3. Sınıfım ve polis olmak istiyorum ama kafama takılan sorular var şimdi tyt ye girip aldığım puanla mülakatlara katılabilir miyim üniversitesi okumadan yoksa tyt girip 2 yıl okuyup mu girmeliyim yardımcı olursanız sevinirim
@Amirim4514 4 yıl okuyanların daha çok mu avantajı oluyor ben tyt de ilk bin kişinin içine gircem pmyo da siralamanin üstünde gözüküyorum boşuna 4 yıl istemediğim bölümde okumak yerine tyt sıkı calisirim parkurları beraber
Aklıma takıldı bu sene üniversite kazandım 2 yılık polis akademisini kazanamadım. Bu sene o kazandığım üniversitesi gidecem seneye tyt girip polisliği kazanmak istiyorum kazanırsam , polislik okuluna gide biliyormuyum diğerini dondurun
Arkadaslar 21 yaşına daha girmedim 2 yıl önlisans mezunuyum polis olmak istiyorum gerçekten çok mu zor kazanmam yani mülakatlar falan torpil lazım diyolar
kazanırsın kardeşim pmyo ya giremiyorsun sanırım 26 yaşından gün almamış olman gerek önlisans mezunuysan kpss den herhangi bir puan türünden 60 alıp pomem başvurusu yapabilirsin ve kazanabilirsin
çevik kuvvetler çok artis oluyor. yani günlük hayatta önüne gelene posta koyuyorlar. eee tabi o posta da bir yere kadar ondan güçlü bakan ya da amir karşısında sesleri çıkmaz gücünün yettiğine artislik yaparlar çoğu öyle 🤔