20 yaşındayım açık lisede okuyorum ve bu sene mezun olacağım aynı zamanda bu sene haziranda üniversite sınavı var. İstanbul Üniversitesi Psikoloji istiyorum ama matematikten hiç temelim yok. Sizce 8 ay gibi bir sürede yetiştirip bu okulu ve bölümü kazanabilir miyim yoksa 1 sene çalışıp 2020 yılında mı sınava girmeliyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılUtanarak söylüyorum ortaokuldan mezun olduğumda -2+2=? bu işlemi yapamıyordum. Liseye geçtim malum matematik olmadan bir halt olmuyormuş onu anladım. Geri ortaokul kitaplarımı aldım. Beş kuruş ailemin parası yoktu komşu çocuklarından kitap istedim. Çalıştım. Çok çalıştım. Bazen aynı soruyu 50 kere çözdüm. Artık ezberlemiştim, kendim soru çıkarıyordum. Vehasıl kelam ygs matematiği full yaptım. Lys matematikten de 40 sorudan 7 yanlışım vardı. Kimse aptal değildir ama çoğumuz tembeliz bunu kabul edelim. (Sene 2008)
53 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah utanmana gerek yok bende şu an lise derslerine dair hiçbir şey bilmiyorum ama hedefime bak bir de😂
Cevap sahibi+1 yılSene 2008 yazdım emojiye dönüşmüş. Sinir oluyorum şu istemsiz dönüşümlerden. Parantez kullanamıyoruz.
- +1 yıl
Tebrik ederim seni. Okuyan herkese azmin nasıl sonuçlara imza atacağını göstermiş oldun.
+1 yılGayretli ol, azmet. Azmin olduktan sonra başaramayacağın hiçbir şey yoktur. Sen elinden gelenin en iyisini yap. Çalış, sınavına gir. Olursa zaten istediğin olmuş demektir. Olmazsa da zaten sekiz ay içinde belli bir seviyeye ulaşmışsındır. Tempoyu bozma, bilgine bilgi katmaya devam et. Başarılar. Hakkında hayırlısı olur inşallah.
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın ama pratiğe döktüğün zaman ciddi sorunlar çıkıyor temelim olmadan dershaneye başlayamamam dershaneye kayıt olmak istiyorsam hemen olmam lazım ve 10-15 gün içinde de temelimi oluşturamam
- +1 yıl
Temelinin olmaması ayıp bir şey değil. Dershaneye kaydol. Öğretsinler sana. İşleri bu değil mi zaten? Hemen panik yapma. Evet, temelini oluşturmak için on on beş günlük bir süre az. Dediğim gibi, dershane öğretir sana. Temelim olmadan dershaneye başlayamam düşüncesine de nereden kapıldın böyle?
Soran+1 yılÇünkü dershanede temel öğretmiyorlar yani benim doğal sayılarla işlemden başlamam gerekiyorsa mesela onlarda oradan başlayamıyorlar doğal olarak çünkü 10-12 kişilik bir sınıf oluyor ve o sınıftaki çoğu kişi ya 12. Sınıf ya da mezun oluyor
- +1 yıl
Doğru, haklısın. Aslında sizin gibi öğrencileri de düşünmeleri gerek, ona göre bir şeyler yapmaları gerek. Herkesi aynı kefeye koymak yanlış bir şey. Türkiye burası. Eğitime verilen değeri az çok biliyorsundur. Yine her şey sende bitiyor. Umarım isteklerin gerçekleşir. Dualarım seninle, başarılar.
Soran+1 yılAynen öyle dershaneye görüşmeye gittiğim zaman belki 5 kere temelimin olmadığını dile getirdim ama onların 1 kere bile bana bunun hakkında açıklama yapmadılar hep üstü kapalı konuştular ki bu en iyi dershane oraya gittiğimde karşılaşacağım manzarayı az çok tahmin edebiliyorum o yüzden. Çok teşekkür ederim hepimizin gerçekleşir umarım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYetiştirebilirsin sende bitiyor bu iş çünkü ama sağlam bir çalışma yapman lazım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
2Cevap
+1 yılAntrenmanlarla mat ile başla ben 2 ayda 5 netten 30 a çıktım ama sıkı çalıştım evde tek basima YouTube falan dershane imkanım yoktu ama mat 2 için bilemiycem
00 Yorumla
+1 yılBen ders veriyim. Odtü psikolojiye bile girersin. Bal gibi de yetişir. Nasıl çalışmanız gerektiğini bilmiyorsunuz
Ben de bu sene hukuk kazandım09 Yorumla
Soran+1 yılOdtü psikoloji. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun
- +1 yıl
Çünkü kendim deli gibi çalıştım. Ayrıca matematiği 12 net olan arkadaşım tyt de 32 net yaptı. Tüm programını ben ayarladım. Ben çözdüm sorularını sistemi ben öğrettim. Ve o kız da temeli hiç yokken yaptı bunları
Soran+1 yıl@pablosainz banada bir program yaparsan sevinirim :D
- +1 yıl
Birincisi gerçekten istiyorsanız bu sitede işiniz yok arkadaşlar. Giden her saniye çok kıymetli.. O telefonu bırakacaksınız. Sadece arama yapmak için kullanacaksınız. Sabır göstereceksiniz. Olmayacak anlamayacaksınız ağlayıp zırlayacaksınız. Ama asla pes etmeyeceksiniz. Çözemediğiniz sorularla inatlaşacaksınız. Zamanla artacak netleriniz. Bir bakmışsınız 10 netten 25 nete çıkmışsınız.
Bu sınav sabır işi, başka bir numarası yok - +1 yıl
20lerdeyim
+1 yılAntremanlarla matematik diye bir kitap var onun serilerini çabum bitirmeye çalış temelin olur ama çok zor yetiştirmen
00 YorumlaTabi ki hazırlanırsın👍 sıkı tutmalısın. planlı calısmalısın
00 Yorumla
+1 yılhazırlanırsın yardımcı da olabilirim istersen
02 Yorumla
Soran+1 yılDershaneye gitmeyi düşünüyorum fakat dershane temel olmadan hiçbir işe yaramıyor temelimi oluşturmak içinde vaktim yok işte dershane eylülde başlıyor sorun o aslında
- +1 yıl
Antrenmanlarla mat al baasla bir temel olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlam çalışırsan evet
00 Yorumla
+1 yılHazirlanirsin
00 YorumlaYetişmez.
13 Yorumla
Soran+1 yıl@kocakız evet bir yerde haklı o kadar konu öğrenilecek sindirilecek soruları çözülecek falan filan
Çok çalışman gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYetiştirirsin.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Matemetikten hiç temelim yok. 8 ayda üniversite sınavına hazırlanabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat