Hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim ve çok uzun zamandan beri tek hayalim mit mensubu olabilmek. Lise yıllarımdan beri pek çok siyasi projenin içerisinde yer aldım ve güzel ödüller kazandım. Anadilim dışında ingilizce ve rusçayı çok iyi derecede konuşabiliyorum. Kısacası tüm kriterleri karşıladığımı düşünüyorum ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim, ama içeriden bir referansımın olmaması beni hayal kırıklığına düşürüyor. Torpil olmadan asla giremezsin diyenler haklı mı, yoksa benim gibi çok çalışarak da mite girebilenler var mıdır? Kalan zamanda ne yaparsam, kendimi ne yönde geliştirirsem gözlerine çarparım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İçeriden bir referans ihtiyacın yok. En az lise mezunu olsan dahi başvurabilirsin mit mensubu istihbarat uzmanı olarak başvuracaksanız 2 yabancı dil olması sizi bir üst sıraya taşıyacaktır. Başvurular belli dönemlerde açılmaktadır şuanda mit sitesine girerek bir özgeçmiş bırakarak size geri dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz. İstenen şartları sağlıyorsunuz ve o torpil olmadan asla giremezsin diyenler sadece dizi filmlerden bildikleri kadarıyla konuşmuşlar takılma öyle şeylere. Ama başvuru şartları dışında mit personeli olduktan sonra pozisyonun ne olursa olsun çaycı dahi olsan mit ajanı sayılırsın ve orada çok daha farklı mülakatlardan geçersin mülakatların sınavların sonu yok orda yaptığın görev bile senin orada sınavın oluyor. Uzmanlık alanın olduğunu düşündüğün konular hakkında özgeçmiş bırak başvurular açıldığı an dönüş yaparlar :)
010 Yorumla- +1 yıl
Elektronik başvuru ve özgeçemiş için : https://www.mit.gov.tr/ikBasvuru/ui/cv.aspx
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim mantıklı ve yol gösterici yorumun için. Aklıma takılan tek konu bu torpil konusuydu çünkü bu zamana kadar yaptığım hemen hemen tüm siyasi işlerde karşıma çıktı, normalde 10 alacaksam torpilsizliğim yüzünden 5 aldım, çoğu konuda hakkım yendi bu durum da beni korkutuyor açıkcası. Aslına bakarsan cv bırakmayı devamlı düşünüyorum, fakat iş tanımında 4 yıllık lisans bölümünden "mezun" ibaresi vardı yanlış hatırlamıyorsam. şu an öğrenci olduğum halde bu başvuruyu gerçekleştirebilir miyim? Gerçekleştirirsem öğrenci olduğum halde mülakatlara çağırma gibi bir ihtimalleri var mı ya da nasıl değerlendirirler?
- +1 yıl
İstediğiniz bölüme göre değişiklik gösteriyor istedikleri eğitim seviyesi. Kimisi 4 yıllık lisans mezuniyeti ister kimisi lise mezunu dahi olsa alınır. Özgeçmiş bırakırken orada hepsini göreceksiniz zaten ve şöyle birşey var şu an orada kendinizi mezun olarak gösterebilirsiniz mesela diploma tarihi soruluyor diplomanızı 2 sene içerisinde kesinlikle alırım diyorsanız alacağınız tarihi direkt yazınız onla ona göre değerlendirmeyi yaparlar ve alım olduğu zaman hem çok erkenden başvuru yaptığınız için hem eğitim seviyeniz iyi olduğu hemde yabancı dilleriniz olduğu için çok ciddi bir avantaj elde edersiniz. Başvuruda zaten size dili nereden öğrendiğinize dair çok detaylı şeyler soruluyor (başvuru dediğim şu an ki özgeçmiş bırakma kısmı) o torpilsizlik olayları anca okullarda olur ve siyasi olaylarda genel olarak herkes birşeylere göre hareket ettiği için gerçek dışı şeyler gerçekmiş gibi kabul edildiğinde aa yanlış demiş diyip yalandan not kırar falan normaldir takılmayın öyle şeylere
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, böyle bir platformda böyle yararlı yorumlar bulabilmek pek mümkün olmuyor o yüzden yazdıklarınız benim için fazlasıyla değerli. Zaten özgeçmiş bırakmak aklımdaydı, ama devamlı "şu eğitimi de bitireyim, şu sertifikayı da alayım ondan sonra başvurayım" düşüncesindeydim. Daha fazla şey yazabilecekken daha azını yazıp kendimi o şekilde tanıtmak istemedim doğrusu. Bir de başvurudan sonra bir daha ne zaman tekrar başvuru hakkımız oluyor, ya da güncelleme imkanımız var mı bundan da emin olamadım. Sanırım bir süre daha kendimi geliştirmek için bekleyip mezun olmadan başvuruyu yapacağım. Bunun dışında, kendini şu alanda geliştir, şu tarz kuruluşlarda çalış/staj yap/eğitim al diyebileceğiniz bir konu var mı?
- +1 yıl
Eğer ki başarabilirseniz tabii ki devlete bağlı kurumlard staj yapmanızı öneririm bu hem güvenilirliğinizi arttırır hem de devlete hizmetten +1 puan kazanmış olursunuz. Düşünceleriniz ve telkinleriniz için teşekkür ederim söyledikleriniz sizin güzel düşünceleriniz. Ve özgeçmişi istediğiniz kadar bırakabilirsiniz tc. no ile bıraktığınız için 0'dan tekrar bir özgeçmiş bıraktığınız zaman bir nevi güncelleme yapmış oluyorsunuz herhangi bir bekleme süresi yok sürekli olarak yapabilirsiniz sizi tanımıyorum tabii ama sadece öneri sorduğunuz için söylüyorum kendinizi resmin bütününe bakmaya alıştırın refleks ve beyin jimnastikleri gerektiren testlere yoğunlaşın bu alanlarda kendinizi geliştirin. Eğitim olarak okulun bitmesine 2 sene varken yakın dövüş eğitimleri alarak kendinizi önceden hazırlamış olabilirsiniz. Ve aynı zamanda atış poligonlarına giderek silah kullanmayı da öğrenebilirsiniz (profesyonel olmasa da tecrübeniz olur) şuanlık bunları söyleyebilirim gerisi MİT şartlarınca değişir :)
Soran+1 yılBirkaç küçük sorum daha var, cevaplamak isterseniz elbette. Fakat mesaj gönderemiyorum size, mesaj ayarlarınızı düzenleyebilirseniz iletişime geçeceğim.
- +1 yıl
Görev Alma Talebini içeren başlıklı konu ile dilekçenizde eğitim başta olmak üzere, yeteneklerinizi ve başaralı olduğunuz bütün herşeyi de bu dilekçede ifade edin. Dilekçe, diploma ve kurs, sertifika gibi belgelerinizi de eklerek postahaneden PK 95 kutusuna teslim edin. Eğer size ihtiyaç duyulduğu takdirde göreve davet edilirsiniz. PK 95 Ulus Ankara göndereceğiniz kuruma sizin adınıza iletecektir. İnternet üzerinden başvuru da belki yeterli alanı forum da dolduramayabilirsiniz. Ama size gösterdiğim ikinci yol daha dikkate alınmanızı sağlayacaktır.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılArapça'yı da öğrenirsen muhtemelen aranılan eleman olabilirsin galiba. Siteden başvuruları bir kontrol et. Bir ara Arapça bilenlere ihtiyaç vardı galiba. Bu arada tebrik ederim umarım hakkında hayırlısı olur. Allah hayırlar nasip etsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılArapça veya Farsçayı da düşündüm, çok önemli olduğunu biliyorum. Ama öğrenmesi biraz daha zor olduğu için bildiğim dillerde uzmanlaşmaya önem veriyorum daha çok. Acaba uzmanlaşmak mı yoksa başlangıç seviyesinde de olsa arapça/farsça bilmek mi daha önemli? Bu konuda emin olamıyorum.
sana tavsiyem genel kültür, coğrafya bilgini geliştir, üç maymunu oynamayı öğren ve çok iyi rol yap, ketum olmayı öğren ayrıca önüne çıkan zorluklarla en kısa sürede en etkili şekilde çözmeyi öğren. zaten orada seni sınava tabi tutacaklar dilde. sonrasında fiziksel olarak bakacaklar sahada mı yoksa masa başı mı olmanın en uygun olacağına MIT'in kendi sitesinden kontrol etmen en sağlıklısı olur. ayrıca yanıtlardaki saygısız erkekleri dikkate alma :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
1 yılDost olarak sana bir tavsiye teşkilat seni bulur ama bilip bilmeden yerlere giripte popodan dolma bilgiler ile yanılma mit sitesinde özgeçmiş birsk diye bir yer var ordan ozgecmis bırak 6 ay içinde dönüş sağlanmaz ise tekrar başvuru yap 6 ay icinde başvuru yapamassın dediğim gibi onlar seni bulur öğle milletin dediği sikke şeylere kulak asma
00 Yorumla
+1 yılSubaylıktan MİT’e rahatlıkla geçersin dil de var yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl100 kontenjan ayrılıyorsa 5 tane kadın anca alıyorlardır. Bu hayalinden vazgeç
06 Yorumla
Soran+1 yılO halde o 5 kadından biri olurum. Bu kadar karamsar olmaktan vazgeçin, hayatta hiçbir şeye ulaşamazsınız.
Cevap sahibi+1 yılya sen o kadar basit sandın değil mi? madem kendinden eminsin bu soruyu sormak yerine okulunu bitir ve başvur. Mülakat esnasında halüsülasyon testinden tut 10 larca psikanaliz testler yapıyorlar. Boş yapma
Soran+1 yılBasit sanmıyorum, zaten yıllardır bu yolda çalışmalar yapıyorum ve herşeyin ne olduğunun farkındayım. Sizden çok daha fazla fedakarlıkta bulunduğumdan emin olabilirsiniz. Kimliğimi gizleyerek bir soru soruyorum, bilgi çağında yaşıyoruz, herhangi bir bilgi kaynağı bulursam neden değerlendirmeyeyim? "Boş yapma" seviyesinde cümleler kuran biri ile laf yarışına giremem. Siz hayallerinize kavuşamadınız ya da yeterli olamadınız diye herkes öyle olmak zorunda değil, bunu unutmayın.
Cevap sahibi+1 yılya offf :D saçma sapan durum tespitlerini kendine sakla hukuk fakultesinde okumanın sana hiçbir faydası olmayacaktır mit mülakatlarında. Sana ceza hukuku ile ceza muhakemesi arasında ki farkları sormayacaklardır. Biraz gerçekçi ol. Şimdi defol buradan marmara üniversitesi hukuk fakultesi 3. sınıf öğrencisiyim ben sen hangi üniversite yeditepe mi?
Cevap sahibi+1 yılGünaydın
- +1 yıl
ilk olarak böyle bir bilgiyi nasıl ediniyorsun da insanların hayallerine karışıyorsun. ikinci olarak mit senin yaptığın gibi insanlık dışı bir cinsiyetçilik yapacak kadar düşük seviyeli değil. üçüncüsü MİT'in bölümlere ayrıldığını ve çaycı bile olarak ajan olabileceğini, önemli olanın yeterliliği karşılaması gerektiğini bilmeyerek nasıl yorum yapma cesaretinde bulunuyorsun. sen ne başardın da ya da MIT'e mi girdin de burada rahat rahat o kızın hayallerine engel oluyorsun? ki MIT ajanı olsaydın bu sitede yorum yapacak iznin olmazdı bile.
Her yaştan her ırktan her zihniyetten insanlara ihtiyaç vardır. İhtiyaç duymaktansa ihtiyaç duyulmayı tercih etmelisiniz.
00 Yorumlamerhaba, çok fazla ortak özelliğimiz var gelecek hayallerimiz de aynı bana mesaj atabilir misin?
00 Yorumla
+1 yılsınavlarına girsene kardeşim
03 Yorumla- +1 yıl
@ayca_tss hanım efendi
Görev Alma Talebini içeren başlıklı konu ile dilekçenizde eğitim başta olmak üzere, yeteneklerinizi ve başaralı olduğunuz bütün herşeyi de bu dilekçede ifade edin. Dilekçe, diploma ve kurs, sertifika gibi belgelerinizi de eklerek postahaneden PK 95 kutusuna teslim edin. Eğer size ihtiyaç duyulduğu takdirde göreve davet edilirsiniz. PK 95 Ulus Ankara göndereceğiniz kuruma sizin adınıza iletecektir. İnternet üzerinden başvuru da belki yeterli alanı forum da dolduramayabilirsiniz. Ama size gösterdiğim ikinci yol daha dikkate alınmanızı sağlayacaktır.
Lütfen bu yolu kullanın olağan üstü bir yeteneğiniz varsa paylaşın - 1 yıl
@Karargah_ o pk 95 nedir sencnerden biliyon bunu başvuru sadece özgeçmiş bırakarak oluyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılRusçayı nerden öğrendiniz
00 Yorumlamite öyle ha diyince giremen bacım cık o rüyadan
11 Yorumla- +1 yıl
zaten ne yeterliliğe ihtiyacım var demiş ve sen sanki girdin mi de böyle saygısızca yazabiliyorsun ki girmiş olsaydın burada yorum yazmaya dahi iznin olmazdı. En azından hayalinin peşinden koşuyor lüzumsuz hareketlerde bulunmuyor senin gibi. bilgin yoksa insanların moralini bozma.
+1 yılboy kilo kac
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Milli İstihbarat Teşkilatı eleman alımı hakkında bilgi sahibi olan?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat