İpeksi, sağlam ve kepeksiz saçlar herkesin hayalidir. Kimi zaman duşta şampuan, kimi zaman da katı sabun kullanırız. İyi bir hijyen için hangisini tercih etmeliyiz? Şampuan mı sabun mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Vücut için olsa sabun derdim ama saç için kesinlikle şampuan derim. Çünkü sabun saçı aşırı derecede kurutuyor ve dolaştırıyor. Taraması çok oluyor ve ayrıca da kuruduktan sonra da keçe gibi oluyor saçlar. O yüzden son kararım şampuan.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar✨
"Sabun mu şampuan mı?" konusu uzun süredir tartışılan, her ikisi yönünde hem olumlu hem de olumsuz yorumlar okuduğum sonu gelmez sorulardan biri. Bu yüzden saçlarını yıkarken sabun kullanan kişilerin yorumlarından, bu konudaki kendi düşüncelerimden bahsederek sorunuzu yanıtlamaya çalışacağım. Umarım faydalı olur.💛Saçı Sabunla Yıkamak Faydalı mı?

Saçı Sabunla Yıkamak Faydalı mı? Saçlarımızı yıkarken sabun mu şampuan mı tercih etmeliyiz sorusuna saçı sabunla yıkamak faydalı mı diyerek başlamak istiyorum. Şampuan tercih ederken en öncelikli önerdiğim şey mutlaka saçın pH'ına uygun bir şampuan tercihi yapılması, Bu yaklaşık olarak 5-5,5 gibi bir değere denk geliyor. Sabunun pH derecesi ise 9-10 arasında... Arada neredeyse yarı yarıya gibi büyük bir fark varken sabunun saç yıkamak için uygun olduğundan pek bahsedemeyiz bence. Sabunun aksine şampuanlar saç derisinin ortalama pH derecesine göre üretildiğin saçlarımızı yıkarken şampuan kullanmak bence daha doğru olur.
Saçlar İçin Sabun mu Şampuan Mı Daha Faydalı?

Saçlar İçin Sabun mu Şampuan Mı Daha Faydalı? Duşta sabun mu şampuan mı daha iyi konusuna gelecek olursak yukarıda da bahsettiğim gibi saçlarımı yıkarken benim tercihim her zaman şampuan olur. Sabunlar saç derisinin kurumasına yol açtığı için saç diplerinde kabuklanmalara, kalıntılara ve kepeklere sebep olabilir. Aynı zamanda saçlarınızı yıkarken sabun kullanmanız saçlarda dökülme, yıpranma, cansızlaşma gibi istenmeyen sonuçlar da doğurur. Bu yüzden bence tercihiniz şampuan tarafında olmalı.
Saçlarını yıkarken sabun kullanan kişilerin yorumlarını incelediğimde başta beğendiğini düşünüp daha sonra saçlarının keçe gibi olduğunu, inanılmaz derecede kuruduğunu söyleyen birçok kullanıcıya denk geldim. Genel olarak yorumları özetlemek gerekirse sabunun saçlarda verdiği ilk hissiyat temizlik olsa da sonuçları gerçekten pek iç açıcı olmuyormuş. Denemek isterseniz tabii ki deneyebilirsiniz ama önerir miyim? Tabii ki hayır.
Tüm bunları göz önünde bulundurursak "Sabun mu şampuan mı?" sorusunun kazananı açık ara şampuan olmuş gibi duruyor. Umarım anlattıklarım hoşunuza gitmiştir.😊20 Yorumla
+1 yılSabun çok eski bir yöntem değil yani düşününce o kadar ürün var her gün yeni bir şey çıkıyor sabun gerçekten aşırı derecede yani saçı da yıpratıyor hem belki güzel temizliyor olabilir ama saçtan tam anlamıyla bir türlü çıkmıyor onu kullandıktan sonra kepek sorunu filan oluşturuyor yani şampuan kullanmak çok daha mantıklı değil mi üstelik onun bir çok çeşidi var sabun çok az yani çeşit olarak.
#reda00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
7Cevap
+1 yılBen sabunun cildi çok kuruttuğunu düşünüyorum gadası. O yüzden duş jelini tercih ediyorum.
00 YorumlaSabun cildimi sertleştirdigi icin şampuan kullanıyorum
20 YorumlaSaçlar şampuan diğer taraflar sabun askerde hepsi şampuan ama.
10 Yorumla
+1 yılArap sabunu. Hoş bu espriyi önceden de yapmıştım.
Dove marka sabun kullanıyorum sadece, şimdilik memnunum.
Şampuanı bırakalı yıllar oldu.00 Yorumla
+1 yılYeşil Arap sabunu iyi saçlarda ki bütün yağı alıyor tabi bedeninin yağını da alıyor
00 Yorumla
+1 yılSaç uzun olunca sabun keçe yapiyor ya sonra taramak falan sıkıntı. Kaskatı oluyo saç
10 Yorumla
+1 yılŞampuan sabun fark etmez çivili tarak ile tarıyorum 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılikiside kafamiza sampuanvucudumuza sabun kulanmamiz gerek
10 YorumlaPiyasadaki şampuanlar detarjan katkılı ayrıca saça çok zarar veriyor organik şampuan kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle şampuan sabun saçları kurutuyor
10 Yorumla
+1 yılBen hacı Şakir kullanıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğal natural yani saf sabun😂
+1 yılSaçlarıma şampuan kullanmazsam serleşiyor
10 YorumlaSabun kullanmam asla sacim icin şampuan kullanirim
10 Yorumla
+1 yılÇocukluktan kalma önce sabun sonra şampuan
10 YorumlaHangi sini istersem onu
10 Yorumla