Benzoil peroksit içeren duş jeli var mı? Bu madde nedir, ne işe yarar? Bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim :)Benzoil peroksit içeren duş jeli
Sivilce önleyen gözenek temizleyen yağı dengeleyen bir madde. Ülkemizde vücut aknesi için nedense fazla seçenek yok olanlar da aşırı pahalı. Avene markasının bu ürününü dene. Evet ucuz değil ama etkilidir
Selam:) Daha önce içerisinde Benzoil peroksit içeren bir krem kullanmıştım. Bu konu hakkında ufak bir araştırma yapmıştım ve bilgi edinmiştim. Elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Benzoil peroksit nedir?
Benzoil peroksit genelde akne ve mantar tedavilerinde kullanılan kremlerin içerisinde bulunan bir etken maddedir. Cilt üzerinde bulunan yağ bezelerinin, sivilcelerin, aknelerin, siyah nokta ve beyaz noktaların kısa sürede geçmesini sağlar. Anti bakteriyel etkisi olduğu için bunların tekrar oluşmasını engeller. Cilt yüzeyini kurutarak soyulmasını ve yenilenmesini sağlar. Genelde doktorların sivilce tedavisinde reçete ile verdikleri kremlerin içerisinde bu madde bulunur. Bu yüzden doktor gözetiminde kullanılması gereken bir maddedir. Her cilt tipi için uygun olmaya bilir. Bu yüzden dikkatli kullanılması gerekir.
Benzoil peroksit içeren duş jeli var mı?
Benzoil peroksit içeren duş jeli
Yukarıda da belirttiğim gibi benzoil peroksit akne ve sivilceler için etkili bir madde olsa da bir uzmana danışmadan kullanıldığı zaman kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden duş jeli gibi günlük rutinimizde çok sık kullandığımız bir ürünün daha hafif içeriklere sahip olması benim tercihim oluyor. Kısacası benzoil peroksit içeren duş jeli kullanmayı tercih etmiyorum. Benzoil peroksitli duş jeli için uzmana danışmakta fayda var. En güvendiğim ve severek kullandığım duş jeli ise Pure Line. Bir çok duş jelinin aksine alkol, paraben ve yapay renklendirici içermiyor. Doğadan ilham alarak hazırlanan 10 çeşit kokusu ile evde duş keyfinin doruklarına ulaşmak mümkün. Ayrıca bu harika kokular 12 saat kalıcı. Duş jeli kokularını ne kadar sevsem de duştan hemen sonra etkisi bitiyor. Ancak Pure Line kokusuyla duştan sonra 12 saat boyunca benimle kalıyor. Hem temiz içerikli olması hem de kalıcı kokusuyla sizin de vazgeçilmeziniz olabilir.
Benzoil Peroksit içeren duş jelleri nelerdir?
benzoil peroksit bulunan vücut yıkama jelleri
Ancak illa ki böyle bir ürün kullanmak istiyorsanız size bir önerim olacak. SkinCeuticals Clarifying Exfoliating Cleanser benzoil peroksit duş jeli kategorisine görmektedir. İçerisinde hem benzoil peroksit hem de salisilik asit bulunmaktadır. Özellikle vücudunuzda sivilce olanlar için uygun bir duş jelidir. Cildi derinlemesine temizler. Tıkanmış gözenekleri arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller. Cilde peeling yapar ve ölü deriden arındırır. Ama dediğim gibi benzoil peroksit uzmana danışarak kullanılması gereken bir madde olduğu için duş jellerinde çok sıkça kullanılan bir madde değil. Siz de benzoil peroksit bulunan vücut yıkama jelleri kullanmadan doktorunuza danışın.
Evde Spa keyfi yaşamak mümkün mü?
spa keyfi
Evde spa keyfi yaşamak tabi ki mümkün. Öncelikle banyonuzda spa atmosferi yaratın. Mumlar ya da loş ışık ilk tercihimiz. Hafif müzik ise rahatlamanız için size eşlik edebilir. Bu hoş ortamda kendinize bakım yaparak işe başlayabilirsiniz. Vücut peelingi bu işin olmazsa olmazı. Kahve peelingi ile hem vücudunuz ölü deriden kurtulacak hem de banyonuz harika kokacak. Ardından ise Pure Line duş jeli ile keyfin doruklarına ulaşın. Günün yorgunluğunu atmak için boyun ve karın bölgenize oval hareketler ile masaj yapabilirsiniz. Profesyonel bir masaja hiç de gerek yok. Özellikle boynunuza parmak uçlarınız ile yapacağınız nazik dokunuşlar günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacaktır.