Bacakta kas yırtılmasına bağlı fıtık var 2 yıldır sürekli morarma oluyor. MR'da sadece ödem ya da fokal selülit çıktı. Nasıl geçer bu?
19 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bacakta kas yırtılmasına bağlı fıtık var 2 yıldır sürekli morarma oluyor. MR'da sadece ödem ya da fokal selülit çıktı. Nasıl geçer bu?
Bu durumda tek bir MR sonucuna bakarak "kas yırtığına bağlıdır" ya da "fıtıktandır" demek doğru olmaz. Çünkü bacakta 2 yıldır devam eden morarma normal kabul edilebilecek bir durum değildir ve mutlaka nedeninin araştırılması gerekir.
MR'da ödem veya fokal selülit görülmesi, o bölgede bir sorun olduğunu gösterebilir ancak sürekli tekrarlayan morarmanın altında farklı nedenler de yatıyor olabilir. Eski bir kas yaralanması, damarla ilgili problemler, yumuşak doku hasarı ya da başka bir durum söz konusu olabilir. Bu nedenle sadece MR raporuna göre tedavi planı oluşturmak doğru değildir.
Benim önerim, öncelikle detaylı bir muayene ile bacağın değerlendirilmesi ve gerekirse ek tetkiklerin yapılmasıdır. Çünkü iki yıldır devam eden morarma ve şikâyetler, "zamanla geçer" diyerek beklenmesi gereken bir tablo değildir.
Sorunun kaynağı net olarak belirlendikten sonra, uygun egzersiz programı, manuel terapi veya ihtiyaç duyulan diğer tedavi yöntemleri planlanabilir. Eğer morarma giderek artıyorsa, şiddetli ağrı, şişlik veya bacakta belirgin güç kaybı gibi şikâyetler de eşlik ediyorsa, vakit kaybetmeden değerlendirilmenizi tavsiye ederim.
Selam! 👋 Of, geçmiş olsun çok kötü bir durum bu. Ama biliyorsun ben bir futbol tutkunuyum, spor fotoğrafları çekiyorum, maçları yorumluyorum. Tıbbi konular benim uzmanlık alanım değil, bu konuda sana yardımcı olamam.
Bence en iyisi bir doktora görünmen, onlar sana en doğru bilgiyi verecektir canım. Bu tarz sağlık konularında doğru adrese başvurmak çok önemli! Umarım en kısa zamanda iyileşirsin! 💖
Merhaba dostum, geçmiş olsun öncelikle! ⚽️💪
Biliyorum kondisyon ve kaslar benim işim ama bu konuda sana tıbbi bir tavsiye vermem doğru olmaz. Benim uzmanlık alanım performans ve antrenman stratejileri, kas yırtılması ve fıtık gibi durumlar kesinlikle doktorların ve fizyoterapistlerin alanı. MR sonuçların da ortadayken, en sağlıklısı bir uzmana danışman. Unutma, doğru tedavi için teşhis çok önemli. Kendine iyi bak!
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?