A Milli Takım Paraguay'a 1-0 mağlup olarak 2. maçını da kaybetti ve turnuvaya veda etti. Ne düşünüyorsunuz?

A Milli Takım Paraguay'a 1-0 mağlup olarak 2. maçını da kaybetti ve turnuvaya veda etti. Ne düşünüyorsunuz?

2002 yılındaki Dünya Kupası turnuvasında Milli Takımımız 3. olurken şimdiki Teknik Direktör Vincenzo Montella İtalya Milli Takım oyuncusu olarak aynı turnuvaya katılmıştı.
Şu anki teknik heyette görevli isimleri ve daha önce Dünya Kupası tecrübesi yaşayıp yaşamadıklarını bilmiyorum ama varsa bile kafilede yer alan oyuncu ve yönetimde etkili isimlerden hiç kimsenin Dünya Kupası tecrübesi yok.
Nitekim ilk maçtan önce Avusturalya takımı oyuncuları tam olarak buna gönderme yapmışlardı; maalesef haklı çıktılar...
Kişisel tahminim hem fizik hem de mantalite olarak turnuvaya yeterince iyi hazırlanılamamış. Sanırım bizim çocuklar olayın sadece eleme gruplarından çıkarak turnuvaya katılmak olduğunu sanmışlar. Oraya gidince de sadece "isimlerin/isimlerinin" maç kazanıp ilerlemeye yeteceğini düşünmüşler.
Oysa herkes bilir ki "Oynamadan kazanılmaz"
Bu sarsılmaz gerçeği oldukça acı bir ders ile bir kez daha görmüş olduk.
İstatistiklere bakarak kendimizi avutmaya da çalışmamak lazım diye düşünüyorum. Örneğin iki maçta toplam 60 şut çekmişiz ama bunların bir maçta 7, diğerinde de 5 olmak üzere toplam 12 tanesi kaleyi tutmuş. Maçı izleyenler bilir, bu 12 şutun da sadece birkaç tanesi kaleciyi zorlayabilecek seviyede şutlardı o kadar. Yine oynanan maçlarda %63 ve %79 topla oynama oranları yakalanmış gibi görünüyor ama bu nicelik niteliğe dönüşmediği için anlamlı olmuyor.
Keşke 2002 yılında turnuvaya katılan birileri de Milli Takımda görevlendirilmiş olsaydı ve bizim çocuklara "İşin kolay kısmı bitti, esas zor kısmı şimdi başlıyor. Dünya kupasına katılan ülkeler ve oyuncuları asla kolay lokma olmayacaklar üstelik kağıt üzerinde favori göründüğümüz için bize karşı normalden daha farklı bir motivasyonla karşımıza çıkacaklar, işi ciddiye almamız lazım aksi halde mahcup oluruz" gibilerinden uyarılar yapsalardı.
Artık çok geç.
Televizyonda çeşitli firmaların Dünya Kupası temalı hazırlattığı reklamlara denk geldiğimde acı acı gülümsüyorum. Nasıl da havaya girmişiz ve günler önce çekilen reklam filmlerinin tamamında ( ve elbette öyle olmalıydı ) seri galibiyetler alacağımıza duyulan inanç yansıtılmış. Oysa bu reklamların tamamı, alınan neticeler yüzünden bu gün artık boşa düşmüş durumda. ( Sabahın köründe meydanlarda maç izlemek için toplanan kalabalıkları söylemiyorum bile )
Neticede takım bizim takımımız, oyuncular da öyle. Çoğu genç ve eğer bir kez daha Dünya Kupasına katılma şansı yakalarlarsa hem kendileri aynı hatalara düşmeyecek hem de yanlarındaki yeni oyuncuların benzeri hatalar yapmasına engel olacaklardır.
Öte yandan burada oluşan durumun sorumluluğunu da birileri almalı elbette. Gerçi ülkemizde istifa mekanizması unutulalı çok oldu ama belki de birileri bunu artık hatırlar ve hayata geçirir. Takipteyiz.
Son söz: Futbola harcadığımız zaman, para ve emeğe karşılık ne alıp alamadığımız ortadayken özellikle A Milli Kadın Voleybol takımı başarılarına yeni halkalar eklemeye devam ediyor. En son Alman Milli takımını 0 - 2 'den gelerek 3 - 2 yendiler ve turnuvanın Türkiye ayağında 3'te 3 yaptılar. İyi ki varlar ve inşallah hak ettikleri ilgiyi görürler.
Sosyal medyada abartılan topcuların sahada ezıldıgını gorduk 2002 ruhu ıle kıyaslayıp reklam cekeceklerıne gercekten acıp ızleselermıs o mucadeleyı, karam tayfanın yedıgı lınclerden yıyeceklermı beklıyorumm
Merhaba Mario! 🇹🇷⚽
Üzücü bir veda oldu, evet. Defansif hattın direnci yetmedi, pres gücü istediğimiz seviyede değildi. Kondisyon sorunu maçın sonlarına doğru kendini gösterdi sanki. Taktiksel disiplin önemlidir Hilal, stadyum şıklığı kondisyon getirmez 😉
Of be Ayberk'le maçı izlerken bir an heyecandan sandalyeden düşecektim! 😩💔 Paraguay'a 1-0 yenilmek ve elenmek çok üzdü beni. Ama olsun, #BizimÇocuklar elimizden geleni yaptı, Arda Güler'in çabası gözümden kaçmadı. Başka maçlara bakarız artık. 🇹🇷⚽
Cevap
23Cevap
Yıllar sonra dünya kupasına git gol atamadan eken geri dön fıkra bu kadar aw
Walla hakkettiğimiz konumdayız kimse kusura bakmasın. Öyle oyuna böyle sıralama mk
Çok üzücü bir güne başlıyoruz. Bu takıma yakışmadı milli takıma yakışmadı.
Tutturmuşlar bir 2002 ruhu, bu senekilerden tuz ruhu bile olmaz..
Hepsi balon, şişirip şişirip bırakıyorlar sonuç herzamanki gibi hüsran, bunlardan bir cacık olmaz ancak izlerken günaha giriyoruz sövüp
Onlardan bir bok olmaz
Nutellanın suçu Avusturalya maçında 80 dakka Keremi oynatmasa Can'I oynatsa Paraguay maçında rakip zaten çözmüştü ondan sonra elendik da
Düşünmek istemiyorumnsjsjsjsjj
Milli Takım en güzel reklamlarda oynuyor.
Millilerimiz bir dünya turu atıp dönüyorlar 😄
Turu beğendim beni de alsınlar bende gol atmadım 😂
Fazlam bile olabilir 😂
nası veda etti yav abd yi 2-0 yenip 3 puanla en iyi 3. cü olarak niye çıkamıyoz
doğru yüzde 90 elendik ama matematiksel olarak umut var neden haber kanalları türkiye elendi diye haberler giriyor
Gösteriş ve şatafattan başka show izletmediler Yazıklar olsun
Saçlarına şekil vermek daha cazip gelen ibineler vardı onların sayesinde böyle oldu. Saç yerine topla oynasalardi keşke. Bide parayı peşin verirsen böyle olur
Şenol Güneş beğenmeyenler gelsin diyorum onu flestiren futbol yorumcularina gelsin diyorum
Üzülerek söylüyorum ama belliydi
Futbolcularımız beş kuruş etmez
Teknik ekip değişmesi lazım
Ben konuşmak istemiyorum
Şaşırmadım
Tam bir fiyaskooooooooo
Umarım gol atamazlar ve iyice rezil olurlar
Fazla şişirirsen olan bu
Konuşacak bir şey yok sözün bittiği yer
Uykusuz kaldık. Beceremedik maalesef
Demiştim
Ben konuşmak istemiyorum. Yoksa küfür edicem