Arjantin Kendi kıtasının milli maçlarında her zaman savunma odaklı oynadı. Düşük skorlar çıkan maçlarda 1-0 2-0 gol baremlerini doldurarak maçları kazandı. Ve şu an gerek mantaliteleri gerek momentumları tarihin en iyi Arjantin kadrosunda ilk 3 e girer. Dünya kupasında oynadıkları maçları izlediğimizde de, o klasik Arjantinden çok daha skorer birtakım izledik. Fransa ise her zaman ki stabil durumda Fransa. Hızlı geçiş oyunları, 3. Bölgede kaptırılan top durumunda defansa hızlı dönüşler, Usta gol ayakları, kemik kadronun korunması vs. derken yine görsel şölen yaşatıyorlar ve benim gibi iddaa oyuncularının kısmen güvenilir kalesi. Arjantinde lider Messi faktörü, Fransada takım arkadaşı Genç Gol ayağı Mbappe. Bir taraf kupayı kazanıp hem hayallerine hem de G. O. A. T tartışmalarında bir adım öne geçmek isterken diğer taraf da kupayı üst üste 2. kez kazanarak tarihe geçmek istiyor. Bu da bir kaç teori doğuruyor. Eğer kırmızı kart olmazsa ve bir taraftan erken gol gelmezse ilk yarı takımların birbirini tartacağı kısır bir yarı olacak diye düşünüyorum. Arjantin gol atarsa Fransaya soğuk duş etkisi yapar çünkü golü atıp üstüne yatmada usta birtakım. Bu yüzden Fransa hemen gol bulma peşine düşecektir ama temkinli de davranacaktır. Gol bulalım derken defansta açık verip kontra ataktan 2. Golü yemek onlar için sonun başlangıcı olabilir. Fransa ilk golü atarsa Arjantin Fransanın aksine daha profesyonel davranacaktır. Onların endişesi ise son 25 dakikaya girdiğimizde başlar. Dakika 90 a ilerledikçe defans zaafiyetleri, takım işi uyuşmazlık doğabilir. İlk yarı 0-0 biterse 2. Yarı golü atan kazanır şeklinde düşünüyorum. Öte yandan iki tarafında bolca usta ayağı olduğu için taraflar penaltılara gitmekten çekineceklerdir. Kimsenin ummadığı Fas baş yardı penaltılarda İspanya gibi bir devi eledi. Gönlüm kupayı Messinin elinde görmekten yana. Futbol dünyası için güzel hareket olur. Uzun yazdığım için okuyanların affına sığınıyorum
İyi bir futbolseverim hemen hemen tüm maçlara baktım. Gönlümde arjantin var messi den dolayı ama bir de dünyanın gerçekleri var fransa robot birtakım mbappeyi çıkarsan kenarda kingsley coman var yani 4 tane milli takım kadrosu çıkaracak oyuncu var adamlarda hakem sertliğe izin verirse arjantin savaşa savaşa vura kıra alır teknik taktik olmayacak akşam bir tarafta messi 35lik bir tarafta 23 yaşında turbo gibi hızlı mbappe gönlüm arjantin diyor beynim fransa alır diyor.
Kim alırsa alsın sonuçta kimse bize ekmek vermiyor. ikisi ile de karşı karşıya gelsek ikisi de bizi desteklemez onun için Fas elendikten sonra kimin aldığının önemi yok. Yalnız maçları izlediğim kadarıyla Fransa'nın kadrosu Arjantin ten iyi diye bilirim takım olarak bir makine gibiler bunun için Fransa alır kupayı derim.
Valla kim kazanır hâlâ belli değil ama tam finallik bir maç. Arjantin ilk yarı mükemmel oynadı, Di Maria oyundan çıktı , Fransa işi toparladi. Tabii Deshamp'in yaptığı iki değişikliği de unutmayalım.
Kim kazanırsa kazansın, mükemmel bir final oluyor.
Bu turnuva da bir çok yıldız isim son turnuvasını oynadı. Şampiyon olacak takımda mutlaka bizi futbola doyuran isimlerden birinin kazanması daha tatmin edici olacaktır. Onlardan birisi Messi'dir. Mbappe'nin yaşı genç zaten kaybedecek olsa da sonraki turnuvaları kazanma şansı var ama öte yandan son dünya kupası maçına çıkacak bir emektar bir futbol devi var. Lionel Messi'nin kariyerindeki o eksik kupasını kazanmasını, sözde adı "Fransa" olan Afrika karmasının üst üste 2. kez kazanmasını görmekten daha çok istenmektedir. En azından hemen hemen herkesin gönlü Arjantin'de, yani Messi'den yana. Kariyerlerinde ki son dünya kupasını oynayacak bir çok efsane isme veda edeceğimiz bu turnuvayı ( Ronaldo, Neymar, Lewandowski, Modric, Suarez, gibi. ) kazanmaya en yakın Messi kaldı.
Sevmediğim iki futbolcunun karşı karşıya geleceği ve zerre kadar umursamadığım finaldir. Finale Hırvatistan çıksa Modrıc için, Portekiz çıksa Ronaldo için izlerdim ama şu koşullarda gereksiz buluyorum.
Kim alırsa alsın sonuçta kimse bize ekmek vermiyor. ikisi ile de karşı karşıya gelsek ikisi de bizi desteklemez onun için Fas elendikten sonra kimin aldığının önemi yok. Yalnız maçları izlediğim kadarıyla...
Arjantinin almasını o kadar çok istiyorum ki. Çıplak gözle bir Messi izledik Maradona gibi birde dünya kupasını aldığını görsün bu gözler ileride çocuklarımıza anlatalım hey gidi hey Messi vardı falan diye :)
Arjantin alsın isterim açıkçası Fas için o kadar ümitlendik ki bir Müslüman takımı olması üzerine ne yazık ki olmadı ben iyi oynayanlar kazansın isterim şuana kadar turnuvada Arjantin en iyileri olmayı başarmış birtakım.
fransa kazanıcak diye düşünüyorum hatta nedense çokta eminim buna. dünya kupasının başladıgı ilk günden beri fransanın her maçta kazanıcagını biliyordum hiç bi maçt kaybedicek korkusu olmadı içimde. yine aynı şekilde final maçınıda fransa alıcak
Abla ben sana geleceği yazıyorum bak :( 90 dakika beraberlikle sonuçlanacak, maç uzatmalara gidecek :( Uzatmalarda da sonuç değişmeyecek :( Penaltılarda Arjantin Fransayı eleyecek :(
Hem son dünya kupası olması hemde koleksiyonundaki tek eksiği dünya kupası olması hasebiyle benim tercihim Messi den yana elbette ama bu futbol neler olacak hep beraber izleyip göreceğiz
İki yüzlü devlet fransayi hicbirzaman desteklemem. arjantininl istiyorum zaten orada dünyanın en iyisi gelmis geçmiş ve birdaha böyle adam gelmeyecek hakediyor insallau alir
Favorim fransa ama messi neredeyse hepsinden daha kıdemli çok çalışmış büyük bir tarihi var. İsmini milyonlarca insana duyurdu bunu yapmak oraya kadar gelmek kolay değil bu yüzden messi hakediyor bence messi kazanacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hollanda maçında takım halinde cirkeflik yapan ayrıca messiden dolayı hakemlerxe kollanan Arjantin kaybedecek.
Mbappe istatistiksel olarak Messi’yi geçmiş yaş bakımından. Mbappe’nin Messi’den daha iyi bir futbolcu olduğunu inkar edenler var mı gerçekten? Kupa bu sene Fransa’nın :)