🇲🇦Fas tarih yazmaya devam ediyor, kocaman Tebrikler Fas 👏
Fas İspanya'dan sonra Portekiz'i de eleyerek yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. 👏

🇲🇦Fas tarih yazmaya devam ediyor, kocaman Tebrikler Fas 👏
Fas İspanya'dan sonra Portekiz'i de eleyerek yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. 👏

Seyir zevki sunmayan iğrenç bir futbol oynuyorlar, geçmişte Yunanistan ın 2004 te oynadığı futbol gibi, Atletico Madrid in uzun yıllardır oynadığı futbol gibi, başarı gelse bile sürdürülebilir olmayacaktır. Son yıllarda futbol tüm dünyada değişik bir boyuta gidiyor. Kimi takımlar katı savunma ile oyunu soğutup maçları almayı biliyor. Bu takımlara karşı tek şansınız ya Fransa gibi dominant bir futbol oynayıp skoru almak gerekir. ya da beraberliğe razı olmak gerekir. Portekiz bu maçta beraberliğe oynasa çok kolay berabere kalabilirdi ama kolay kazanacağını düşündü ve yenilen bir golün, bu takımlara karşı kolay kolay çıkarılamayacagını anlayamadı. Fas ı iyi analiz ettiklerini düşünmüyorum. Finalin ise Hırvatistan ve Fransa arasında oynanacağını düşünüyorum.
Yolun sonuna geldiler tahminimce. Böyle futbol olmamalı bu kadarda her maça defansif çıkılmaz. Başarı mı başarı ama dünkü maçta hakem portekiz'in 2 penaltısını es geçti. En kötü 1 tanesi verilebilirdi. Arjantinli hakem veriyorlar bilerek herhalde. Dünya Kupası tarihinin en şaibeli turnuvası bence bu. Ne pozisyon tekrarı var doğru dürüst ne de hakem kararları. Turnuva başından beri Avrupalı hakemler sadece düzgün maç yönetti.
Grup maçlarından sonra Fas'ın sürpriz yapabileceğini söylemiştim ve yaptıda. Fransa diğer rakiplerinden daha zor olacak ama bir gerçek var ki Fas henüz 1 gol yedi bu turnuvada. O golü de kendi kalesine attı. İnanılmaz iyi savunma yapıyorlar. Ronaldo'ya her ne kadar üzülsem Dr gerçeği kabullenmek lazım çok yaşlı ve eski formu artık yok. Akan oyuna katkısı çok az. Yinede bir Messi Ronaldo dünya kupası finali iyi olurdu.
Gruplar bittikten sonra Fas'ın favorim olduğunu buradaki bir soruya cevap olarak yazmıştım
Şimdi ise durumlar farklı oldu çünkü önleride Fransa gibi bir rakip var ancak bu maç hem siyasi hem politik hemde Allah ne verdiyse bir maç olacak yalnız Fas'ın sakat oyuncuları çok fazla oldu.
Sonuç olarak demem şu ki eğer ki Fas Fransayı da yenerse finalde kim gelirse gelsin kupayı alır.
Cevap
46Cevap
Ama bu büyük saçmalık ya 🤦 Fas bkunu çıkardı iyice. Sanki kupayı kazanacaklar he. İzlemeye değer bir karşılaşma değildi nasıl olsa Portekiz alır diye de yok ya Portekiz'in de devam edeceği yokmuş, muhtemelen kendi ayaklarına sıkmış oldukları en aptalca hamleleri yapmış olmalılar ki böyle oldu ki ne kadar saçmalasalar da elenmemeleri gerekirdi. Tamam turnuvanın en sürpriz takımı fakat bu takımdan bişey olmaz. Kupayı alacak takım değil, o kadar takım varken.
Ne yaptın ronaldo sen ya
Cidden bu fas gizli yetenek çıktı
Göz yaşlarını tutamadı içim bir kötü oldu
Final olmaz sanırım ama çok iyi ilerliyorlar
Finale çıkacaklarını sanmıyorum, ama başarılı oynuyorlar. ben arjantin final oynar diye düşünüyorum. keşke ronaldo ilk 11 de başlasaydı
Ben iki takımı da ilk kez izledim, Portekiz'in daha önceki farklı galibiyetine bakınca cidden iyi oynuyorlar herhalde diye düşündüm ama beklediğimden çok kötüydü.
Fas takımı ise tam tersi olarak beklediğimden epey iyiydi. Hatta biraz öz güvenli oyanasalar, biraz tecrübeli olsalar ve geriye yaslanmasalar Portekiz daha da fazla gol yiyebilirdi.
Rakipleri olacak iki takımı da ilk kez izleyeceğim bu akşam, görüşümü güncellerim 😂
Ronaldoyu oynatmazsan yersin Fas şeyini dndjd golünü yani 😂
Tutturmuşlar bir genç futbolcu hevesi yahu bunlar büyük maçlar Sergio Ramos, Ronaldo, Messi, Modric gibi yaşlı kurtların maçı. Bak Arjantin ve Hırvatistan devam ediyor neden yaşlı kurtları var çünkü sende Ronaldoyu yedek bırak mal mkk
Ronaldo'yu oynatsa Fas ''nasılsa santrafor yok'' diyerek daha hücum ederdi
Arkadaşlar siz bu oyuncuları senede kaç maç izliyorsunuz? Ronaldo inanın Cenk Tosun kadar top oynamıyor o derece etkisiz
Manu'da adamı yazın çıkardığı onca rezilliğe rağmen kazanmaya çalıştılar, 10 metreden karşı karşıya pozisyonları üstten dışarı vurup durduğu için takımdan kesildi
BU sefer başladı hemen ''Bana saygı duymuyorlar, bana şöyle ettiler böyle ettiler'' diye ağlamaya
Kibri yüzünden takımını sabote etmeye uğraştı Manu da apaçık kovdu kendisini
Portekiz ilk 3 maç oynattı, baktı Santos hiçbir şey oynayamıyor, bir önceki maç kesip yerine genç bir santrafor koydu da yamulttular rakibi
Yok yaşlı kurtlarmış da yok bilmem ne 30 dakika oynadı maçta. Olumlu tek hareketini gördünüz mü? Koşu atmaktan aciz olduğundan top alamadı resmen.
Futboldan anlamayanlar hep Fas karşısındaki favori takımların yeneceğini düşündü, Fas'ın İspanyayı yeneceğini biliyordum ama Portekiz'i yeneceğinden %100 emindim. Fas'ı ne Arjantin ne İngiltere eleyemez anca Fransa eler oda çok zor. Fas çok kompakt ve yetenekli takım kadrosu çok kaliteli ve her yendiği takım adına çok seviniyorum Türkiye galibiyeti gibi gurur veriyor zira çok karakterlik buluyorum Fas oyuncularınıda.
Egonun zararları. Hiç bir rakibini küçük görmemek lazım. Küçük görünce ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. Çokta şaşırmamak lazım. Türk milli takımıda bu yüzden turnuvadan elendi.
Fas 2018'in intikamını hem Portekiz'den hem de İspanya'dan aldı. Hatırlar mısın 2018'de Ronaldo maça ilk 11'de başlamıştı ve ilk yarı Fas'a golünü atmıştı. Ben finalin Arjantin-Fransa olacağını düşünüyorum.
Fasın iyi topçuları var. Her şeyden önemlisi takım oyunu oynuyorlar. Fransanın işi hiç kolay değil. 60'a kadar golsüz giderse maçı alabilirler.
Neffffret ediyorum fastan İnşallah en kısa sürede elenir.
Niye müslüman olduğu için mi
Hayır özel sebepler
Ya sizene ben fikrimi söyledim.
Cidden baya özel sebep bu arada fas ülke olarak değil müslümanları biraz temsil ediyor şu an
Sempatik benc e fas
Çok özel sebepler anlamlandıramazsınız
@xesraa1 hahahaha o kadar güldüm ki anlatamam kapatır mısın artık boşuna bildirim geliyor çünkü
bende sevmiyom
Çıkabilirler iyi ilerliyorlar, ama Portekiz için üzüldüm ya😢
Portekiz için sevindim Ronaldo için üzüldüm
Aynen ya 😢
Her saniye adam adama oynayan Portekizi oynatmayan Fas'ti hakettiler kazandılar.
Umarım çıkarlar ama bundan sonrasi fazlasıyla zor.. rakip İngiltere olsaydı bir ihtimal derdim ama Fransa karşısında şanslarını pek fazla görmüyorum.
Tarih olarak evet bir tarih yazılıyordu ama bu takım tarihi değil şike yolsuzluk yozlaşma ve fiyasko tarihidir spor tarihine seppden sonra geçecek vurgundur bu
#Hükümdar
Topu hep birbirlerine attılar berbat bi maçtı. Portekizin kazanmasını isterdim
Fransa karşısında %100 kaybederler yani Arjantin Fransa finali yolda
Umarım Fas finale kalır iyi oldu Portekiz'e farklı ülke takımı görelim
Benim içimden bu sene şampiyon Fas olacak diye geçiyor
Şampiyon Arjantin olacak.
Not : O yer cücesinden nefret ederim.
Fas gerçekten bakalım nereye kadar gidecek :)
merak ediyorum..
fas defans olarak epey iyi kilitlediler maçı portekiz orta açmada sorun yaşadı
Bu tür süpriz yapan takımlara canını dişine takıp oynayan ve para için değil ülkeleri için oynar inşallah kupayıda alırlar artık bı değişiklik olması sart
Gönül ister ki kupayı kazansınlar ancak Fransa'ya karşı çok şansları olduğunu sanmıyorum. Fransa tempolu ve çok iyi hücum eden birtakım. Finale cikarsalar şansları daha yüksek olur.
Bence şuana kadar en kolay rakipleri bu olucak tur atlar finalde kaybeder
inşallah şampiyon olur
Fransaya elenirler
2002 türkiye yi hatirlatti
umarım finale çıkar ve kupayı da alır
F. utbolun A. frikalı S. tarları... 👏👏👏
Evet, İyi oynayan birtakım.🙂
Bence çıkamiyacaklar öyle hissettim
Fass*ktir dedi birçok kişi 😃
elensin o ya Portekize üzüldüm çıkmasını isterdim
Hala inanamıyorum:((
Arjantin-Fransa finali bekliyorum.
Şaşırtıcı bir dünya kupası
varya fasın kazanmasını okadar istiyorum ki
Fransa çakar, rüya biter artık
Ne güzel heyecan oluyor işte 😂
Abi nasıl ya koskoca Dünya kupası Fas’a mı kalacak
O kadar da değil ya Fransa ziplatir bunları
Final oynarlar ama alırlar mı bilmiyorum 🤷♂️
Adamlar oynadı. Hak etti.
Fas fransayı da elerse şaşmam
asıl mülteci benim
Yürü be Fas. Yanınızdayız.
Arjantin İngiltere Fransa Bunları ezer geçer
Fas çook iyi sonuna kadar hak etti.
Fas ve tarih he tm Arap dehilmi hepsi a...
umarım kaybederler.
allahın afrikan araplarına bak sen
sana bakmak istiyorum arap kızlarına bakmam
sen iyi ki arap kızı değilsin
Helal olsun
Çıkar finele
İyi olan kazansin
vay anasını
Futbol ters oyundur
İnşallah
imkânsız
Arjantin-Fransa finali bekliyorum.