Bir diziye başlayıp bir türlü sonunu getirememe nedendir? Yarıda bırakmanızı ne sebep olur?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir diziye başlayıp bir türlü sonunu getirememe nedendir? Yarıda bırakmanızı ne sebep olur?
Cevap
7Cevap
Hikâye sürekli kendini tekrar etmeye ve karakterler sırf bölüm uzasın diye mantıksız davranmaya başladığında bırakırım. Güçlü oyunculuk bile temposu düşmüş, nereye gittiği belli olmayan bir diziyi kurtaramıyor.
Bir diziyi yarıda bırakmama en çok hikayenin sürekli kendini tekrar etmesi ve karakterlerin bir türlü ilerlememesi sebep oluyor Bir bölümde olan şeyin sonraki bölümlerde de aynı şekilde dönüp durması bir süre sonra sıkıyor Bir de mantıksızlıklar çoğaldığında karakterlerin normalde yapmayacağı şeyleri sadece senaryo ilerlesin diye yapması bana çok kopuk geliyor Oyunculuklar zayıfsa veya özellikle aksiyon dizisiyse aksiyon sahneleri inandırıcı değilse o da izleme isteğini azaltıyor Bir de gereksiz uzatılan diziler var hikaye aslında bitmiş oluyor ama yeni sezon olsun diye aynı mesele farklı şekilde tekrar tekrar önümüze geliyor Böyle olunca meraktan devam etmek yerine bırakıyorum.
Beni bir diziyi yarıda bırakmaya en çok hikayenin gereksiz yere uzatılması ve aynı olayların sürekli tekrar etmesi sebep olur özellikle karakterler bir türlü gelişmiyorsa ve her bölüm birbirinin aynısı gibi gelmeye başladıysa devam etmek zorlaşıyor bir de sevdiğim karakterlerin durduk yere saçma kararlar vermesi veya hikayenin mantıksız yerlere gitmesi çok soğutuyor oyunculuklar kötüleşirse ya da dizinin başındaki o heyecan tamamen kaybolursa da bırakabilirim ama en önemlisi beni merak ettirmesi çünkü bir sonraki bölümde ne olacağını düşünmüyorsam sırf başladım diye devam etmenin pek anlamı kalmıyor.
Türk dizileri ya hindistan yapımı gibi saçma senaryoları var seyirciyi saf yerine koyan absürt mantık hatası senaryo yazılıyor aralarında iyi olan var ama genelli kötü yarıda bırakmalı... Genellikşe yabancı tercih ediyorum
Bazı türk dizileri var ilk başta gayet güzel gidiyor ama uzattıkça uzatıyorlar ya da gayri meşru ilişkiler sokuyorlar sürekli yani bir yerden sonra artık sarmıyor sırf bu yüzden kaç diziyi bırakmak zorunda kaldım
Her sezon aynı hikayeyi başka başka türlerde tekrar etmeleri. Mesela The 100, Walking Dead vb. gibi.
Eger beni sarmıyor ve aynı yerde saydırıp duruyorsa.
Sürekli aynı kaos ortamı olan diziler sıkıcı geliyor
İşim çıkmıştır ya da diziyi hiç ama hiç beğenmemişimdir
Akıcı, sürükleyici değilse saçma sapan uzatılıyorsa, konusu güzel değilse bırakırım
Sıkılmışımdır.
Sevdiğim karakterin ölmesi
hmmm çok sebep var
Ee sarmamıstır bu kadar basit🙂
Tekrae etmesi ve konuyu uzatmaya çalışmaları
sarmamasi, sıkılmak veya gidisatin kötü olmasi
Kötü senaryo ve başrolün ölmesi
Sıkıcı olması
Bka sarması
Sarmazsa
bi süre sonra tıkanması
Yavas ilerliyor konuda boğuluyorsa salıyorum
Saçma sapan diziler çıktıkça bırakıyorum herşeyi
Sarmaması
Herkesi tanımak 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Benim bir diziyi bırakmama sebep olan en büyük şey kesinlikle senaryonun uzatılmak uğruna saçmalaması ve karakterlerin mantıksız kararlar vermesi. Hikaye akıcılığını kaybedip kendisini tekrar etmeye başladığında ekranla vedalaşıyorum. Özellikle yapımcılar sırf reyting uğruna konuyu sakız gibi uzatınca o ilk sezondaki heyecan bir anda kaybolup gidiyor. Kimse ömrünü boş mantık hatalarına harcamak istemez neticede 🎬 Senin son zamanlarda sinirlenip yarıda bıraktığın bir dizi oldu mu?