Ne kadar kült yapım varsa hepsini yemiş bitirmiş tüketmişler resmen. Bugün bile hâlâ o zaman yapılan işlerin kaymağını, dibini, hatta leğenin tabanının plastiğini sıyırıyorlarr

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne kadar kült yapım varsa hepsini yemiş bitirmiş tüketmişler resmen. Bugün bile hâlâ o zaman yapılan işlerin kaymağını, dibini, hatta leğenin tabanının plastiğini sıyırıyorlarr

Cevap
11Cevap
Bence biraz abartı var ama boşuna efsaneleşmedi. 80’lerde bilim kurgu, aksiyon, korku ve gençlik filmleri hem daha cesur hem de daha karakterliydi; pratik efektler, özgün müzikler ve bugün hâlâ hatırlanan kahramanlar o dönemi ayrı bir yere koyuyor. Ama sinemanın tek altın çağı 80’lerdi demem; 70’lerin anlatı gücü, 90’ların çeşitliliği ve 2000’lerin teknik sıçraması da çok güçlüydü. 80’leri özel yapan şey kusursuz olması değil, kendine özgü bir ruhunun olması.
doğru
eskiler altın çağ ve gerçek sanattı. bolca görsel efekt malca ergence şakalar ve cinsellik yerine. sağlam diyologlar ve senaryolar vardı
Barışın 50 tonu :P
daha 245. gündeyim dur
365 e de bah bi ara jsjs
Abartı değil, bir hakikatin tespiti. 80'ler sinemasının "Altın Çağ" olma sebebi sadece çıkan filmlerin kalitesi değil... Stüdyoların henüz CGI kolaycılığına kaçmadığı, pratik efektlerin, özgün senaryoların ve gerçek risklerin alındığı bir dönem olmasıydı. Bugün Hollywood'un hâlâ 80'lerin konseptlerini, evrenlerini ve karakterlerini evirip çevirip önümüze koyması da o dönemin yaratıcılık stoklarının ne kadar sağlam olduğunun kanıtı... Günümüz sineması yeni bir fikir üretmek yerine, 80'lerin mirasını bir sermaye gibi harcıyor... Lar bence. Anacak Bu olayların çıkan kovid ile de bir alakasıda var... Bence sinemada daha çok özgün bir halde idi..
Saydığın filmlerin hepsi, ticari kaygılarla yapılmış, sinema adına çok da bir önemi olmayan işler. E. T. hadi neyse, Beetlejuice tipik bir Tim Burton filmi
Onun dışında, Back to the Future ne lan? Indiana Jones ne?
Ticari kaygı diye niteleyip ''ne'' dediğin Geleceğe dönüş filmi kendi dönemi için muazzam ötesi bir yapım farkındasın değil mi? Günümüz zaman yolculuğu filmlerinden hangisi öyle bir senaryoya, tahmin ve tasvirlere sahip? Hadi İnterstellar diyelim ama o da 2010 furyasından. Geleceğe dönüş, zaman yolculuğu temasına farklı ve özgün bir bakış getiren bir yapımdır. Sinemaya ne kattı diyemezsin. Diğer yandan İndiana Jones için de aynısı geçerli. Günümüzde yapılan Remake'ler ticari kazanç için yapılıyor. Ve yapılan işler de geçmişin kaymağını, tutan işlerini hortlatıyor. İndiana Jones tutmamış bir iş aynen. Ama 2023'te bile yenisi çıkıyor ve kaymağını yemeye devam ediyorlar aynen.
Senin için E. T mi hadi neyse? Sallamak için sallama lan şladjssa
Interstellar da dandik bir film olduğu için çok bir şey değişmiyor. Senin bahsettiğin şey set dekorasyonu, dekor, trope vesaire.
Sinemanın altın çağı diyeceksen, 80'lerde Kubrick hala film çekiyordu, Shining'i falan yaptı adam. Akira Kurosawa 1985'te Ran diye bir film çekti, şurada saydığın filmleri toplasan bir Ran etmez.
Blade Runner var mesela o dönemden. E. T. ne lan! Spielberg'ün Amerikan izleyicisine bilet satmak için çektiği işler mi yani sinemanın pik noktası? Peh!
İnterstellar da mı dandik asşkdjlşjsadşljksadkşjlaskjd Seyir zevkine uymayan şeyler sana göre dandik o halde.
Shining' de mükemmel Eyvallah ederim. Ran da mükemmel eyvallah ederim her ne kadar seyir zevkime uymasa da.
Ama sırf seyir zevkime uymuyor diye iyi filmler olduklarını inkar etmem. Ben E. T için pik demedim. Bilakis görseldeki filmler arasından E. T için eh işte diyen sensin. Bilim adamları, interstellardaki gargantulanın gerçeğe en yakın tasvir olduğunu söylüyor ama sen bu mükemmelliği dandik olarak mı tanımlıyorsun? Komik askdkalsd
Çok uzun sürecek bir muhabbet bu, Interstellar bilim kurgu taklidi yapan bir katolik hıristiyan propagandasından başka hiçbir şey değildir.
İyi çekilmiştir, görsel açıdan iyidir o kadar. Anlatının kendisi fecaattir, Güneyli bir mısır çiftçisi, biten bir dünyada "kızı için" bir uzay yolculuğuna katılır ve "Sevgi" aracılığıyla bir olay ufkundan geçip kızını geri bulur hikayesi
Görsellik açısından da, sadeace yönetmenin elindeki imkanı akıllıca kullanmasının bir sonucunu görürüz, zekice görsel oyunlar falan Nolan'da yoktur, sadece scope büyüktür
Adam bir bilimkurgu işini Tanrı'ya bağladı lan, aklınca A Space Odyssey'deki Cosmic Child kısmına bir nazire yapacaktı, ama fikri olarak tamamen boş bir adam olduğu için "Tanrı en sonunda bize sevgi aracılığıyla zor durumlardan çıkış yolunu sunar, ilerleyeceksek de Tanrısallığımızla ilerleyeceğiz" mesajına bağladı
Böyle film mi olur? Olmaz, Cristopher Nolan y.. k gibi bir yönetmendir. Memento, Batman Begins ve az zorlasak Prestige ile pili bitmiştir
kardeşim herifte sinema adına bir gelişim de yok, güya yüksek sanata yakınsamak için çok tiyatral diyalog koyuyor ama diyaloglarının iyi olduğu bir filmini de göremedik
Ben kötü bir izleyiciyim, filmlerden haz etmiyorum. Yılbaşına yakın buz devri çıkar onu izler geçerim yormayın böyle çirkin çirkin adamlarla kafamı
Matamatik öğretmenim de eleydi orta okuldaykene. Buz devri 4 için tartışmıştık.
Ben bir yılbaşı macerası için 4. cü film deyip flasha yükleyip götürmüştüm kanıt olarak. Ne bilim internete ele yüklemişlerdi. d
Asla yeni film izlemek gelmiyor içimden. Sürekli eski filmleri donup donup izlerim. Dediğin gibi oyuncular olsun konular olsun film kalitesi olsun hepsi eskilerde.
Görsel kalite çok üst düzey olmadığı için, senaryo ve oyunculuk ön planda olmak zorundaydı. Bu yüzden geçmiş filmler çok daha kaliteli.
Mesela en basitinden Şu maymun sezarın filmi var. Eski yapımını izledikten sonra yenisi için bu ne lan dedim. Maymunlar Cehennemi de bir külttür.
Aynen öyle 👍
Altın olmasa da efsane çağlar idi bence ne kadar kült film varsa o yıllarda ki filmlerin tadı başka
Hayla TRT'de kovboy filmleri oynatıyorlar
kesinlikle altın çağdı, fotoğrafın sol üstündeki marty mcfly kabanıyla, ortadaki indiana jones fötr şapkasıyla, sağdaki rambo ise o efsane kaslı vücudu ve bandanasıyla sinema tarihinin en saf karakterleri resmen, şimdikiler hep aynı konunun ısıtılıp önümüze konmuş hali
Bence değil.
90'lar diyebiliriz, hatta 2000'lerin ortasına kadar gider.
Her dönemin güzel filmleri var aslında da o yıllar daha çok kült oluşmuş gibi sanki. Once Upon a Time in America, ateş böceklerinin mezarı, Sans toit ni loi, Amadeus, Scarface ve Full Metal Jacket bile o furyaya ait. Tabi 90 sonrasında da çok harika filmler var. Hele hele Full Metal Jacket'teki cinnet sahnesi offf
Müzikte, sanatta, giyimde, yaşayış tarzında, beslenmede... Bicok konuda sıçrama dönemi olmuş 80 ler 😌 iyi ki hepsi de olmuş şu güzelliklere bak hepsi efsane 🥰
Çok güzel filmler vardı geleceğe dönüş Superman polis akademisi gibi
Abartmıyoruz kesinlikle daha kaliteli filmlerdi
Uçan çocuk diye bir film vardı Flash Tv'de izlemiştim. Ne kadar arasam da bulamadım.
Çocuğun ayakkabıları teknolojik bir şeydi uçuruyordu.
Bu yaşıma geldim, hala aklımda. Etkilediği ve daha kaliteli olduğu çok bariz.
Dur bi ya buldum galiba filmi ama tam hatırlamıyom. Flying ryan diye bir şey sanırsam şakjsds
https://www.imdb.com/title/tt0358480/
Bu mu djdjd
Sanırım bu ya. Imdb puanına bak ıyyy
Çok hatırlamıyorum valla. Çocukken izleyip daha sonra aradığım bir filmdi. Gerçekten boktan olabilir :D :D Ama dediğin gibi İmdb puanı düşük diye izlemeyi atlayıp izledikten sonra düşük puan verenlere ana avrat sövdüğüm filmler olmuştu jjsjs
Ya Wanted'in İMDB Puanı 6.7 daha ne diyim
90'lı yıllar güzeldi.
22 ayar dönemiydi gibi bişi
Film sevmiyorum ya
90 2000 ler bence
o da mümkün tabi
Evet öyleydi
Öyleydi
Sevmiyorum pek ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Haklısın, leğenin tabanını sıyırma benzetmesine bayıldım 🎬 Gerçekten de 80'ler sinemada samimiyetin ve özgün fikirlerin zirvesiydi. CGI'a boğulmamış, tamamen hayal gücüne ve harika senaryolara dayanan işler yapıldı. Geleceğe Dönüş veya Terminator gibi filmler sadece kendi dönemini değil, bugünün popüler kültürünü bile hâlâ tek başına besliyor. Günümüz yönetmenleri sürekli o döneme selam çakmakla meşgul. Sence o yılların samimiyetini ve atmosferini yakalayabilen güncel bir yapım var mı hiç?