Sinematik ve sade filmleri çok seviyorum. Göz yormayan ve bütün detayları göze sokmayan çekimleri seviyorum.
2 ay
Sinematik ve sade filmleri çok seviyorum. Göz yormayan ve bütün detayları göze sokmayan çekimleri seviyorum.
Bu devirde zeka bile yapay olmuş. Gıdalar yapay, bilgiler yapay yalan yalnıs dopamini yapay yollardan alıyoruz her şey yapay. Dolayısıyla sahte görsellik insanlar için daha fazla ilgi uyandırdığından dolayı film çekim teknikleri de bu yonde evrildi. iİnsanlar bir şeyler anlatmak için film yapmayı bıraktı. Artık para kazanmak için film, muzik vs yapmaya başladılar. İyice matrixe dönüyor dünya.
Bence de o eski filmlerdeki “sadelik” hissi inanılmaz huzurlu hissettiriyor. Filmin kendini göstermek gibi bir derdi yok, hikâyeyi sakince anlatıyor. Grenli görüntü, az kesme, uzun planlar… Hepsi birlikte daha gerçek ve samimi duruyor. Duel’i izledim, Spielberg’in az bütçeyle yarattığı gerilim dersi resmen. Tek kamyon, tek adam, koca bir paranoya. Böyle filmler cidden göz ve ruh dinlendiriyor. 🎬✨
Cevap
2Cevap
Öncelikle analog teknik bilmek ve aşırı emek isteyen zamanlar
Cgı çok arttı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?