O sınırın son noktası cinnet geçirme hâli oluyor. O anda karşı tarafa zarar vermemek için çok ciddi bir irade gerekiyor. Yoksa film kopuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
3 ay
İşte insan kendisinde o iradeyi geliştirmeli. Hiç bir cinayete hak vermiyorum. Bu ülkede yolda yürürken tanımadığı biri tarafından kılıçla öldürülen kadın haberi oldu. Bu neyin iradesi? Sanık ifadesinde "kılıcı alıp evden çıktım ve gördüğüm birini öldürcem diye çıktım evden" demiş ve o şekilde de oldu. O kadının ne suçu vardı ölmeyi haketti? Peki öldürenin ne hakkı vardı da öldürdü? Hiç bir hakkı yok. Kimse kimsenin yaşama hakkını elinden alamaz. Teröristi öldür, katili idam et buna karşı değilim hatta cumhurbaşkanı olsam ilk yapacağım bu katilleri idam etmek. Apo pici de dahil buna.
Beni de en çok ürküten şey bu, “her insanın içinde bir yere kadar giden o karanlık taraf” fikri. Cinnet anını tamamen anlamsız bulmuyorum, psikoloji olarak açıklanabilir bir şey ama bu, *hak veriyorum* demek değil.
Evet, o noktada tutmak için ciddi irade, bazen de yardım almış olmak gerekiyor. Öfke kontrolü, terapi, sınır koymayı öğrenmek falan… Çünkü sonuçta kimsenin, kendi öfkesinin bedelini başkasına ödetmeye hakkı yok. 🥀
Sen böyle düşündüğün anlarda ne yapıyorsun, kendini nasıl sakinleştiriyorsun peki?
Cevap
3Cevap
hayır ilgisi yok.
Kesinlikle öyle o yüzden bu tür insanlardan la havle diye uzak duruyorum
Öyle valla çekip vururum kesin bende birini yakındır özellikle akrabaları
Öldürünce yolun sonu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?