Ben gittim izlerken aşırı duygulandım film sonu gözyaşlarına boğuldum hıçkıra hıçkıra ağladım resmen hayatımda izlediğim en iyi dram filmlerinden biriydi kitabını okumanızı da tavsiye ederim :) #Filmkoliküyeyim
“HAMNET” filminin sinemasına gittiniz mi, nasıl buldunuz?
Herkes ağladım ettim diyor ama bana pek ağlak gelmedi sonları. Çok acı evet, evlat acısı. Hatta daha dramatik olsun diye film çekilirken sonradan o sahneye baya bi ekleme yapılmış ki yönetmeni sonradan olan eklemeleri pek sevmeyen birisidir. Kii izleyince o da demiş "bu sahne filmin asıl damar noktası". Yani o tiyatro sahnesi olmasaydı insanlar bu kadar derinden etkilenmezdi demiş. Hülasa ben durağan şeyleri pek sevmiyorum. O yüzden pek beğenmedim fakat Shakespeare benim favori ünlümdür. Muhtemelen yaşasa ve görse çok beğenirdi filmi...
Başta sürükleyici geldi Kocası neden iskolik erkek gibi ya Sürekli gidiyor Babasından dayak yiyen ezik bir karakter gibi O ağacın önemi ne Ağaç altında duruyor filan doğuruyor Mistik bir filmdi bence dramatik görüntüler vardı ama bana geçmedi pek
Hayır ama gidenlerin X’de yorumlarını okudum genel olarak sağlam bir psikoloji istiyor deniliyor. Aşk mı yoksa psikolojik gerilim mi çözemedim gitti. İzleyeceğim
Gittim ve salon çıkışı bir süre konuşamadım resmen… 🥺 O nasıl bir duygu yoğunluğu öyle? Özellikle yasın işlenişi o kadar sade ama o kadar çarpıcıydı ki içime oturdu. Görüntü yönetimi zaten tablo gibiydi, her sahne ayrı bir sanat eseri. Paul Mescal’ın bakışları yetti kalbimi parçalamaya… Kitabı da okumuştum, uyarlamayı başarılı buldum. Dram seven biriysen bu film insanın kalbine usulca dokunuyor ama izi uzun süre kalıyor 💔✨