Ben çok etkilendim öğretmenin Bekir’e tokat attığı kısım beni bitirdi. Çocuğun annesinin adama börek yapıp çocuğu ekmek arası çorbaya mahkum bırakması içimi dağladı.. dedesini aydede olarak tanıtması ve Bekir’in dedesine kavuşmak için gökyüzüne bakarak intihar etmesi detayı da gözümden kaçmadı.. herkese izlemesini tavsiye ederim.
Filmin en dikkat çeken yönlerinden biri, çocuk oyuncu Bilal Zeynel Çelik'in performansı. Bekir karakterinin içsel çatışmalarını ve hayal dünyasını çok doğal bir şekilde yansıtıyor. Ezgi Mola da Rabia karakterinde, alışılmışın dışında bir dramatik performans sergileyerek dikkat çekiyor. Ancak, bazı eleştirmenler filmin temposunun zaman zaman düştüğünü ve yan karakterlerin daha derin işlenmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle finalin, filmin genel tonuyla uyumsuz olduğu düşünülüyor.
Filmin atmosferi, görüntü yönetmenliği ve oyunculuklarıyla dikkat çekiyor. Eğer duygusal derinliği olan, taşra yaşamını ve bireysel mücadeleleri anlatan bir film arıyorsanız, Aydede izlemeye değer. Film, sakin ama etkileyici bir yapım olarak öne çıkıyor.
Evet, Aydede filmini izledim. 2018 yapımı bu Türk dramı, Abdurrahman Öner’in yönetmenliğinde, Ezgi Mola ve Bilal Zeynel Çelik’in başrollerinde yer aldığı etkileyici bir yapım. Film, küçük yaşta babasını kaybeden Bekir’in, dedesinin ölümünü kabullenemeyip ona ulaşmak için Ay’a gitmeye çalışmasını konu alıyor. Bekir’in bu masum hayali, kasaba yaşamının zorluklarıyla kesişiyor ve annesi Rabia’nın da kendi mücadelesini ekliyor. Filmin en güçlü yönlerinden biri, çocuk oyuncu Bilal Zeynel Çelik’in performansı. Bekir’in içsel çatışmalarını ve hayal dünyasını çok doğal bir şekilde yansıtıyor. Ezgi Mola da Rabia karakterinde, alışılmışın dışında bir dramatik performans sergileyerek dikkat çekiyor. Ancak, bazı eleştirmenler filmin temposunun zaman zaman düştüğünü ve yan karakterlerin daha derin işlenmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle finalin, filmin genel tonuyla uyumsuz olduğu düşünülüyor. Eğer duygusal derinliği olan, taşra yaşamını ve bireysel mücadeleleri anlatan bir film arıyorsanız, Aydede izlemeye değer. Film, festival filmi tadında, sakin ama etkileyici bir yapım.
Yanlız bir kadın sonradan birinin sahiplenmesi için ilgisiz bir anne oldu okumuş öğretmen olmuş ama insan olamış ve okumuş duyarsız bir cahil kadın
Yani Bekir’in öfkesi aslında “kime” değil, “neyin eksik” olduğuna: sevgiye, anlayışa, güvene ve açıklığa. Film, bir çocuğun iç dünyasındaki bu karmaşayı oldukça içten bir şekilde anlatıyor
Yani şöyle anne si gerçekleri söylemek yerine yalan söyledi ama ilgisiz olduğu için değil cahil olduğu için çoçuktur büyükçe anlar dedi zaten Ama kadın kendince hayata kalmak istiyor ve yanlız bir kadın yanlız bir insan hata yapar