Sizce kaldırılmalı mi kaldırılmamalı mı
Kaldırılmalı
Kaldırılmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce kaldırılmalı mi kaldırılmamalı mı
Mafya dizilerindeki karakterlerin karizmatik hale getirilmesi, etrafındakileri içten içe etkilemesi olumsuz etki bırakıyor tabi ki. Mesela dizi nasıl başlıyor adam mafya kimseyi sevmiyor, acımasız ama sonra bir kadını seviyor ve kadın mafya diye kaba saba vs diyip adamdan uzaklaşır gibi olsa da uzaklaşamıyorlar vs buradan bir aşk hikayesi yaratılıyor yani gerçekte kadın o kişiyi istemese bile diziden böyle görüp ısrarcı olan, etkilemek için saçma sapan suçlar dahi işleyen psikopatlar türüyor. Bu karakterleri işle ama sonlarının nasıl olduğunu da göster, öyle yanına 2 3 kardeşim dediğin insanı alarak olmayacağını, kim vurduya gidebileceğini, doğru düzgün bir ailenin olamayacağını da işlesinler.
Dizide adam eline alıyor bir tekli silahı tek başına mekan basıyor ve ölmüyor vay be ne havalı ama diye düşünüyor millet oysa kabak gibi ortada ve kim vurduya gidebilir.
Yani mafya işlenebilir ama özendirici tarzda değil.
Bence kesinlikle kaldırılmamalı. 😅 Sonuçta hepsi kurgu, izleyenin bilinçli olması lazım. Mafya dizisi izleyip suçlu olan görmedim ama zaten içinde o eğilim olan biri her şeyden etkilenebilir. Asıl mesele denetim, yaş sınırı, uyarılar vs. Yani yasaklayalım mantığı yerine, doğru anlatılsın, romantize edilmesin yeter.
O yüzden oyum: Kaldırılmamalı ✅🎬
Cevap
5Cevap
zararlı değil.
Çocuklara zararlı ama 3 yaşındaki çocuğun eline telefon vermek daha zararlı
Dizi izlenebilir
Şiddet vs sahneleri çok abartılmamalı
Bu toplumda çok fazla düşük zekalı insan var, o yüzden kadırılmalı
7+ üzeri dizilere kesinlikle düzenleme gelmeli
Yq bence hiçbir zararı yok ama eğlenceli depil
Dizi izlemiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?