Biraz fantastik gibi görünse de dizideki ele alınan konların olabilitesinin yükse olduğunu düşünüyorum.
İzleyenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.Thx
İzleyenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.Thx
Fringe dizisini büyük bir heyecanla takip ettim. Çok severek izlediğimi belirtmem gerek fakat 3. sezondan sonrası hoşuma gitmedi. Hele ki 5. sezon berbattı. Hiç yakışmadı.
Diziyi gözümde sürükleyen kişi John Noble oldu. Harika bir oyunculuk sergiledi. Büyük ustalar böyle oluyorlar işte. Kadroda ki herkesi beğenerek takip etsem de senaryo sonlara doğru gerçekten saçmaladı.
Dizideki konulardan en geçerlisini sorayım o zaman. Observers'ın gerçekten var olabileceğini düşünmek bana fazla uçuk kaçık geliyor. Modern bilime uygun gelmiyor. Paralel evren konusu ise fiziğin son yıllarda tartıştığı en geçerli konulardan birisi. Milyarlarca paralel evren olabileceği konuşuluyor. Bu noktada şunu sormak lazım. Madem paralel evren var. Neden her seferinde aynı evrene bağlanıyoruz ki ? Bunun gibi bir çok soru var. Zamanda yolculuk fikri ise dizide anlatıldığı gibi düşünülmüyor. Farklı teoriler var. Bir solucan deliği oluşturup ışık yılı uzaklıktaki mesafelere gidebilmeyi düşünüyoruz. Fizik konusunda konuşmayı çok istesemde sorunuzun cevabı bu değil.
Dİğer ufak hikayeler de ise olası şeyler de var saçma gelen yanlar da var. Sanırım Walter gibi insanlara ihtiyacımız var.
.
Tahiti. It’s a Magical Place
İlk 3 sezon çok iyiydi.
Observers konusu çözümlenince konuşuruz :)
Walter Bishop'ın olaylara yaklaşımı çok güzel. Biraz acemiler için bilim dersi gibi olsa da yine de güzel.
Bölümlük hikayeler değil çoğumuzun itirazı. Observers, paralel evrenler ve seyretmediğiniz bölümlerdeki zaman yolculukları.
Bölüm içindeki bilimsel problemlerin elbette ki uçarı kaçırı olduğunu söylüyorum. İmkansız mı ? Benim çocukluğumda cep telefonu yoktu :D Jeton kullanarak büyüdük.
Gerçekten çok mu sınırlı ? Bence özellikle son yüzyılda çok ciddi ilerlemeler kaydettik.
Fringe'deki konular biraz doğaüstü şeylere dayanıyor. Bu doğaüstü konulara hayali temeller eklediler. Bu temeller gerçek olmazsa ne olacak ? Örneğin observers'ı diziden çıkartınca bir çok şey boşluğa düşüyor.
Hahaha :)
Spoiler vermek istemiyorum. Seyredin ve görün.
SEPTEMBER !
O zaman işin tadı kaçar. Ayrıca seyrettiğiniz bölümler ne güzel sezona ait. Tadını çıkartın.
Fringe bitireli cok oldu. daha dogrusu birebir takip edip izleyince bitti işte.
Fringe icinde bazen gerçek hayata dair mesajlar da veriyor. onlar daha cok dikkat cekiyor
her bölümünde mesela inek sütünü degerli gösteriyor
Tarçını
potasyumun ekmekte kullanılmaması gerektigini anlatıyordu bishop
vs vs..
Paralel evren olayına gelince
quantumcularla konusmak lazım bolca
Ama o dizi bitti dizilere olan ilgim azaldı. En begendigim dizilerden biriydi.
bu aralar viking , under the dome ve sleepy hollow a sardım
under the dome iyidir izle bence
Ben ilk iki sezonu izledim ve bıraktım. Dizi aslınfa güzel ama gerçekle alakası falan yok.
Dizide kullanılan pek çok bilimkurgu öğesi tamamen deli saçması ve en uçuk fizik kimya teorilerinin bile yanından bile geçmeyeceği kadar abuk.
Ama bu insanın diziyi sevmesini engellememeli. Sonuçta gerçek mi değil mi diye seyretmemek lazım.
Paralel evrenler falan olası şeyler ama birbirini yok etmesi, birbiri arasında geçişler, uzay zamanı zamkla tuturmalar falan işte bunlar hep bildiğin kafadan atma zırvalar. Neyse. Dizi sonuçta. Hoşuna gidiyorsa izlemeye devam. Ne kadar gerçek olabilir acab diye düşünüp kasıp keyfini kaçırmaya gerek yok
Ben çocuğunun gerçek olduğunu düşünüyorum. Gerçi daha birinci sezonu bitirdim ancak bilimde bnöyle şeylere rastlanabilir.
Cevap
4Cevap
Dünyada asırdan fazla yasayan ınsan sayısı sınırlı ıken 4 asır yasayan bırının olması gerceklıgın fızolosıni zaten yerlere atıyor. Ama biyomedikal olguların bır cogunun oldugu dusuncesındeyim.
Fringe hastasiyim ama daha 2, sezondayım. olabilirliği mumkun tabiki. kimya, fizik, matematik ve elementler. tamamen bilimsel olduğuna inanıyorum. Breaking Bad dizisini izledin mi? orada da kimyaci var. cok seveceksin. müthiş.
süper bir dizi. su an IMDB de 9.5 puani da var. ben bitirdim komple 5 sezondu sanirim. bitmiş olmasini istemeyeceğin dizilerden birisi.
harita yorumumu cope mi atiyim yoksa vereceğin mail adresine mi? silmişsin de beni///
İki farklı Evren, iki aynı DNA, iki farklı yaşam.
Dizi güzel fakat gerçekliği bırak, alakası bile yok. Diziyi izlenebilir kılmak ve aksiyon katmak adına düşünülmüş bir şey.
Hepsinin aynı olması için aslında senin neden göstermen gerekli, benim değil:) Mantıklı ve gerçekçi olduğunu iddia eden sensin:)
Tilki seni:)
gercege cok yakin oldugunu.. ve insanoglunun ogretilen yeteneklerini dewam ettirdigimizi dusunuyorum.. daha kesfedilecek cok sey olduguna inaniyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar