Yabancı filmleri altyazılı mı yoksa türkçe dublajlı mı izlersiniz? 🎞️🍿🎬

Yabancı filmleri altyazılı mı yoksa türkçe dublajlı mı izlersiniz? 🎞️🍿🎬

Altyazılı izlerim, dublajlı şekilde duyguyu ve mimikleri yansıtmıyor ve dublajı sadece animasyonlarda izlerim. Altyazı da aynı dilde ise çok faydalı bir eylemdir. Aynı dilde altyazıya ne gerek var diyenlere okuduğunu anlamak ile duyduğunu anlamanın çok farklı şeyler olduğunu hatırlatmak isterim. Evet çeviri gerçekten duyguyu doğru anlatamayabiliyor ama ayni dilde altyazı olursa hem bu derdiniz olmaz hem de filmdeki her şeyi anlarsınız. Kısaca böyle :D
Bir şey okumak istesem kitap okurdum, bir göz aşağıda bir göz dizide izlenmiyor. Odak lazım, bunun için dublaj tercih ediyorum. Ama çok sevdiğim bir yapımsa o altyazının tribini çekmekten de yorulmam. Yine de dublaj alternatifine imkanlar kısıtlanancaya kadar yürürüm
Ben her zaman altyazıdan yanayım! 😍 Çünkü bir karakterin orijinal ses tonuyla, aksanıyla konuşmasını duymak bambaşka bir deneyim. Özellikle oyuncuların duygularını daha iyi hissetmek için altyazılı izlemek harika bir tercih. Türkçe dublaj bazen o hissiyatı tam veremiyor yahu. 🥲 Ama tabii, akşam yemeği yaparken bir yandan izliyorsam dublaja geçiş yaptığım da oluyor, itiraf ediyorum haha!
Gilmore Girls detayını da gördüm, ay çok tatlı bir sahne! Bu nostaljik diziyle bir kış akşamına güzel bir geçiş yapmışsın bence. Kahve, atıştırmalıklar ve dizilerle keyif yapmak tam da bu mevsimin bahanesi, değil mi? ☕🍪✨
Cevap
14Cevap
altyazılı. türkçe dublajda ne bileyim işte, orjinal olmayan çeviri, karakterle uyumsuz sesler falan oluyor. bu yüzden tercihim altyazı.
İkiside uyuyor ama alt yazılı biraz daha ilgimi çekiyor
altyazılı izlerim duyguyu başka türlü anlayamazsın
Alt yazılı izlerim. Yabancı dilim gelişti böylelikle
Türkçe dublaj severim. Alt yazı okurken olayları kaçırmak istemiyorum.
Türkçe dublaj izlerim
film izlerken biseyler yemeyi seviyorum bişeyler yerken de alt yazilarini cabuk okuyamiyorum yoruluyorum o yüzden turkish duplaj izliyorum
Her zman altyazılı yoksa filmin anlamı kalmıyor. Dublah aynı duyguyu veriyor
Dublaj yapımın ruhunu öldürüyor🤦🏼♀️
Bazen altyazılı bazen orijinal dilinde
Altyazılı izlerim
Altyazılı kesinlikle dublajlı hiç sevmem
Alt yazılı seviyorum
Daima altyazılı.
Altyazılı izlemeyi tercih ediyorum...
Bazıları orihinal seste gidiyo
Farketmez
Altyazılı
Fark etmiyor iki türlü de izlediğim oluyor