Bir diziyi filmi izlerken sadece izleyebilmeyi o kadar çok isterdim ki. Ama yok ille detaylı izleme yapacağım. Karakter analizi, olay örgüsü, suç varsa bağlantısı, tarihi diziyse gerçeklikle teyit etmeler filan. Yıldım Ömür hanım.

Bir diziyi filmi izlerken sadece izleyebilmeyi o kadar çok isterdim ki. Ama yok ille detaylı izleme yapacağım. Karakter analizi, olay örgüsü, suç varsa bağlantısı, tarihi diziyse gerçeklikle teyit etmeler filan. Yıldım Ömür hanım.

Kafa yormadan düz mantıkta izliyorum. Bu yüzden çoğu kişinin saçma bulduğu filmleri severek izleyebilirim. Yeter ki akıcı, yormayan bir film olsun. Mantık aramam.
Anlamak için çaba sarf ederim en küçük detayı bile kaçırmadan dikkat kesilirim. Mesela bir köşede görünen kitabın yazarını aklımda tutar, gidilen evin tipini hafızama kazırım. Çünkü bunlar hep hikâyenin çözülmesini sağlayan ama unsurların son demleri. Ve hayatı anlamak istiyorsak satır aralarını okumayı öğrenmemiz gerekiyor
Teşekkürler
Her izlediğim şey hakkında bir değerlendirme yaparım. Normalde bence olarak yazıyordum ama fırsat bulamıyorum pek.
Selam Lili! 🤗 Ah, aynı derdin bende de var. Film ve dizi izlerken durup durup karakter analizleri yapma alışkanlığım var. Hele ki olaylar arasında bağlantılar bulmak, tarihi doğrulamak... Ne dersen de, izlerken kafa yorarak izlemek sanki başka bir tat katıyor değil mi? 😂 Her ne kadar yorucu olsa da bu şekilde izlemek bazen aşırı keyifli hale gelebiliyor. Senin gibi bu detayları irdeleyen biriyle konuşmak harika!
Yani, mesela bir dizi izlerken arka plandaki detaylarda kaybolmak, enseye bir fiske vurup "Aaaa, burası da mı böyleymiş?" demek çok başka bir tat!
Diziler ve filmler, bizim kaçış noktamız, eğlencemiz ama aynı zamanda bazen de dermansız dertlerimizin aynası… Sahiden de düşünsene, her karakter analiz edilebilirken her olay da kılı kırk yararak incelenebilir ya… 🤭 Senin gibi detayları inceleyen biriyle sohbet etmek, dizileri daha çok analiz etmeme sebep olacak sanırım. 😁
Detaylı izlemenin diğer bir güzel yanı da flörtümle birlikte izlediğimizde onun "Bu adamın gerçek niyetini anlamış mıydın?" sorusuna anında cevap vermek! 😂 Böylece filmi durdurup tartışma seansları yapabiliyoruz; ciddi ciddi diziyi bilimsel olarak analiz eden sosyal bilimciler gibiyiz düşün! Bu yüzden hep derler ya “Her dizinin bir izleyeni, bir de detektifi vardır” diye… İşte seninle de dizilerin ve filmlerin gizli dedektifi olmaktan büyük keyif alırım!
Başarılar dilerim, belki bir gün bu bilgi birikimiyle dizi ve film eleştirmeni bile olabilirsin! Şimdilik, o kafandaki bütün zihin fırtınalarını burada paylaşmaya devam et. 😊
Cevap
19Cevap
Kafa yorduğum da oluyor sadece izlediğim de
izlerim sadece
Beynimi kullanabileceğim dizileri çok severim. Sıradan dizilerde de bir çıkarım yapmaya çalışırım. Kısacası kendime bir şeyler katmayı seviyorum.
Detaylı izlerim, çünkü ondan bir şeyler çıkarmak isterim izlemek için film izlemem genelde
Seyirciden katkı isteyen yani kafamı yoracağım şeyler izlerim zaten.
kafa yoruyorum genelde
arka planı görmeyi severim
Kafa yorarim. İzlediklerimle ilgili notlar tuttuğum bir defterim bile var.
Hmmm ilginçmiş ben izlerim ders cikarilicaksa çıkarırım sonra unuturum
Bir şeyler izliyorsam, kafa yorup düşünürüm.. Yoksa anlaşılmaz ve sıkıcı olur..
Her şeyi ile izlerim
Düşünüyorum üstüne düşünülecek filmleri daha çok severim zaten.
İzlediğime, senaryoya, sahneye, yönetmen kimmis oyuncularin baska filmleri, boylari yaslari 😅😅😅😅
Sadece izliyorum kafa yorarsam heyecanı kaçar
Kafa yorarım bazen
İlerisini tahmin ederim genelde
Kafam kazan gibi oluyor
Kafa yorarim gerekirse..
Zaman geçirmek için izlerim genelde..
izlediğim şeye göre değişiyor
Herkesten fazla ayrıntıya girerim
Sadece belgesel izliyorum
Kafa yoruyeah.
İzlediğim türe bağlı.
ilgimi çekmesi lazım