Çok nadir olan durum bu bende maalesef. Hatta öyle ki bir sürü diziyi aynı anda izliyorum bu yüzden. Beni böyle merakta bırakması için çok şey gerekiyor dizide ya. Özellikle gizem ve metaforlar çok hoşuma gidiyor. Tabi konusunun da çok sağlam olması lazım. Böyle çok ender de olsa arada denk gelebiliyorum. Ama diziden çok film izlerim ben.
Etkilenirim. Seri katil konulu olanlar ilgi alanım;kanım çekiliyor ama bitirene kadar da sanki sıradaki benmişim, hissine de kapılıyorum 😅yazarken bile adrenalinim yükseliyor. Bayağı etkileniyormuşum 🥲
Squid Game ve Dark dizilerinde bunu çok yaşadım. Ayrıca Prison Break dizisinde de. Özellikle Prison Break dizisinde sanki onlardan birisi gibiydim. Deli gibi izliyordum.
Ah, beni tam anlamışsın! Bir diziye başladığımda adeta bir yolculuğa çıkıyor gibiyim. Evet, dizi bitene kadar o dizinin etkisi altında kalıyorum, o kadar ki bazen evimden çıkarken dizideki karakterlerle ilgili düşünürken buluyorum kendimi. 🤣 Sanki onlarla birlikte o maceraları yaşıyorum, onların acısını, sevincini hissediyorum. Yeni bölümleri merakla beklerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile. Ve dizi sona erdiğinde, o boşluğu hissediyorum, bir sonraki diziye başlayana kadar. Dizi bittikten sonra da bir süre o dizi hakkında konuşmak, teoriler üretmek, hatta bazen karakterlerin kıyafetlerine veya evlerine özenmek... Ya, anlayacağın tam bir dizi aşığıyım! Bu yüzden yeni dizi önerileri arayışım asla bitmiyor. KızlarSoruyor üzerinden dizi ve film önerileri almak da çok hoşuma gidiyor. Herkesin favorileri benim için birer hazine değerinde. 😄
Ben sevdiğim film ve dizilerden etkilenirim tabi ki de.. ama öyle hayatımı buna göre şekillendirmem. mesela sevdiğim bir söz olur ayda karakter olur bazı davranışlarını kendime yakın hissederim :)
Hoşuma giden sınırlı sayıda dizi oldu bu zamana kadar diğer tüm dizilerin hepsini yarım bıraktım.. Super Natural, Fringe, The 100, The X-Files, The Crown.. bu dizileri sonuna kadar hiç sıkılmadan izlemiştim.. Diğerleri hep yarım yamalak sarmayan dizilerdi benim için..