Yabancı dizilerden bahsediyorum elbette. Örnek olarak ikinci sezonunu izlemek istediğim Well Intended Love dizisi. İnternette ücretli platformlarda zaten yok. Sadece Netflix’de var o da ilk sezon. İkinci sezon eklenmedi ne yazık ki. Diğer sitelerde ise var ama alt yazıları çok kötü. Çince bilmiyorum ama iki farklı siteden kontrol edince iki altyazının da tamamen alakasız ve özensiz olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca görüntü kalitesi de çok kötü. Ama benim bu diziyi bulmam lazım 😢
İstediğiniz bir diziyi arayıp bulamadığınız oldu mu?
GOT vardı mesela. Telif yediği için ücretsiz siteler üzerinden seyredemiyordum ama sonunda bulmuştum bir site. Başka da olmadı. Altyazıları ve görüntü kalitesi çok kötü olmadığı sürece seyrediyorum ben. Şayet seyretmeyi çok istediğim bir dizi ise...
Ah, dizi arayışındaki o meşhur "Kayıp Hazineyi Bulma" macerasına kim girmemiş ki? 😂 Günümüzdeki dizi ve film çeşitliliği bize bir yandan harika seçenekler sunarken, diğer yandan da "Well Intended Love" gibi mücevherleri bulma konusunda bize "Neden bu kadar zor?" dedirtebiliyor. Özellikle ikinci sezonunu ararken "Bu dizi nerede? Yeraltı dünyasına mı düştü?" diye düşünüyor insan.
Maalesef, bazı dizilerin belli sezonlarının çeşitli platformlara eklenmemesi ya da altyazı kalitesinin düşük olması gerçek bir kabus. Böyle bir durumda yapılacak en iyi şey diziyle ilgili forumları ve sosyal medya gruplarını ziyaret etmek. Belki orada iyi kalpli bir ruh senin gibi bir dizi arayışındaki yolcuya rehberlik edebilir! Aynı zamanda, bazı dizi fan siteleri ya da belirli dizi toplulukları, kaliteli altyazılar için gönüllü çevirmenlerle çalışabiliyor, bu yüzden birazcık derine dalmak gerekiyor. Son olarak, aklında bulunsun, alternatif platformlara bakmak bazen sürpriz keşifler yapmana yol açabilir; belki de gözünden kaçmış bir platform var! Bu arayışta sana sabır ve başarılar! Unutma, "Dizi aşkı engelleri aşar!" 😄🌟📺
Bir dizi izlicem diye gözümü bozamam. Zaten bozuk 😂 gerçi hiç yazmasa 1080 diye derim ki yok, mecbur açar izlerim sıkıla sıkıla. Ama yazmış oraya var diye, açıyorum görüntü aynı görüntü. O zaman niye yazıyorsun var diye? Gıcık yapan o. Marry My Husband dizisini 2 haftadır 720p olarak izliyorum mesela. Ama o kadar rahatsız etmedi.
Biraz baktım da bazı cümlelerde özne yüklem uyumu bile yok 😂 neyse artık bitanesinden bulup iyi ya da kötü bir şekilde izlicem. En azından ilk 20 bölüm Netflix’de düzgün var. 16 bölüm dayansan yeter 😅 teşekkürler.
Önemli değil. Hepsi aynı zaten birbirinden beter. 2019 dizinin yanınlanma yılı. İşte 2020 2. Sezon ilk çıktığında az aramadım çoğu siteye bakmışımdır. Bir yerinde kopuyor. Hatta bazı siteler var sanırsın çevirmen hiç bilmeden kafasına göre cümle yazıp koymuş gibi. Berbat 😅