Arkadaşlar dizinin çekilme niyeti belki de islamı kötülemek için fakat anlatınların hepsi doğru yalan demeyin benim düşüncem bu yönde.

Arkadaşlar dizinin çekilme niyeti belki de islamı kötülemek için fakat anlatınların hepsi doğru yalan demeyin benim düşüncem bu yönde.
Bu tarz dizileri izlemiyorum. İçeriği ne bilmiyorum ama toplum ahlakının yozlaşması ile ilgili diziler ne kadar gerçek hayatta olanları yansıtsa da normalleştirilmemek adına çok göz önüne getirilmemeli diye düşünüyorum. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi oluyor çoğu zaman da...
Beni soracak olursan ben dizi hiç izlemem dizilerle pek bir aram yok ama şu sahneyi gördüğümde birileri bu sahneyi linçlemiş sanki gerçek hayatta bunlar olmuyormuş gibi birde su üstüne çıkmaya çalışmışlar ya inat ben bu diziyi destekleyeceğim...
eşeğin aklına karpuz kabuğumu düşüyor karpuz çekirdeğimi düşüyor artık ne düşüyorsa düşsün böyle nankör münafık bir millete ben acımam.
İslam kötü ya hep erkek üstün saçmalıktan başka bir şey değil Arap uydurması masal sadece ilahiyatçı din adamları erkekse erkeğe çok eş diyorlar kadına çok eş yasak yanlış yorumlanıyor 4 halife devrinde kuran çok kez değiştirildi aslı gerçeği yok
İslam'ı kötülemek için değil, tarikatların iç yüzünü anlatan bir dizi.
Set ekibine tarikatçılar da saldırmış.
Bilemeyeceğim evet dediğiniz gibi tarikatlarin iç yüzü dizide tamamen doğru aksine eksik bir şekilde anlatılmış daha beterleri var ama islam'ı kötülemek içinmi yaptılar veya dediğiniz gibi tarikatların iç yüzünü anlatmak içinmi orasını bilemeyeceğim.
İnşallah bu dizi patlarda hakettikleri yerleri bulurlar karaktersizler...
Esas kadın Meryem başörtülü ama ne kadar güzel temsil ediyor müslüman bir kadını öyle değil mi? Tereyağ konusu. Kızını okutmak istemekte ki ısrarı. Hasta bir adama yardım edişi.
Umarım dizi devam eder de insanlar tarikatların ne halt olduğunu anlar da bir daha girmez.
Aynen öyle Allah o günleri bize göstersin.
Dedektif iyi yerlere değindi.. bu konuda haklı
Teşekkür ederim.
Hiç izlemedim ama Fox da çıkıyorsa pek hayır beklemem
Yani bende beklemiyorum😄amaç belki de kötü fakat anlatılanlar gerçek bundan eminim : )))
O kısmı için izleyip yorum yapmam lazım 😅
Pardon yanlışlıkla oldu şu emoji😁
Haha uyumlu durmuyor zaten , 😄
Kaldır şu yorumu ya😄ben kaldıramıyorum
Tamamdır 😅
Teşekkürler♾️
Ne demek 😊
Teşekkürler 🙋🙏
Cevap
5Cevap
saçma dizi
👍👍👍👍
Bir filmde yalan her zaman olur... Aksi halde belgesel olur.. Film, günümüz Türkiye'sinde İsmailağa cemaatinin siyasi gücü karşısında devletin nasıl aciz duruma düştüğünü, sekülerizm ile sufizm çatışmasını ele alıyor.. Güzel film ancak ömrü fazla olmayacaktır.
İslamı kötülemekle ne alakası var. Asıl burada tarikatların yerinin İslam'da olmadıgı gerçek islamın o olmadıgı anlatılacak belliki doğrusu da o zaten
Umarım amaçları budur herneyse amaçları çokta umrumda değil ama anlatılanlar kelime kelimesine doğru.
Muhtemelen kızılcık şerbeti tutunca biz neden böyle bir dizi çekmiyoruz diye düşünüp ortaya bunu koymuşlardır.
Dizinin hangi sebepten ötürü çekildiği ile alakalı bir sorunum yok zaten diziyi de izlemiyorum sadece bu sahne ile alakalı bir soru verirdim gerçekten doğru yani bunlar gerçek hayatta oluyor
Yoğun tepki aldığı söyleniyor.
Biraz baktım güzel noktalara değinmişler. Birkaç gerçek diyelim.
İzler miyim? Hayır.
Bende izlemem zaten ama gerçeklere değinmişler evet doğru.
Daha çok tarikaçılsrı hedef almış gayette mantıklı
Evet aynen öyle👌🏻
İslam ile Müslümanları bir tutmamak gerek.
İslam zaten mükemmel.
Biz Müslümanlar tamamıyla İslam'a göre yaşayamıyoruz. Suç İslam'da değil ki.
Zaten bu tarz dizilerde oynayan çoğu oyuncu İslam ile ilgili yeterli bilgi sahibi değil.
İmanın şartlarını sor, kaçı cevaplar acaba, ya da abdest nasıl alınır diye sor. Bu dizilerde oynayan oyuncuların çoğu cevap veremez.
Suç İslam'da diyen olmadı zaten ama şu an ki insanların müslüman olmadığı kesin kafirde değiller daha beteriler ya saftorikler ya da gerçekten münafıklar.
Aramızda çokça münafık olduğu doğru, göz göre göre Filistin'deki katliamdan zerre rahatsızlık duymayan çok kimse var.
Evet aynen öyle kardeşim.
Kızılcık şerbetine özenmişler sanırım
Yapımcısı aynı. Kızılcık Şerbeti bunun yanında çizgi film gibi kaldı.
Bune anlamadım ama fragmanı 10 saniyeden sonra kapattım saçmalık..
Tercih meselesi tabiî ki. Saygı duyarım.
İzlenmeli mi diyorsun?
Ben diziyi izlemedim açıkcası kardeşim fakat izlediğim o tarikatların yansıtıldığı sahneler tamamıyla doğru dizi belki dediğin gibi saçmalıktır ama o sahnelerin eksiği var fazlası yok tamamen doğru...
Tarikatların iç yüzünü anlatıyor. Dini aşağılamıyor. Dinin kullanıldığını anlatıyor. Bence güzel dizi.
Yani izlemedim kızılcık şerbetini
Baştan beri izleyen birisi olarak
Yorum yapar isem Türk insanlarını sahte müslümanlara tokat şeklinde oluşmuş bir dizi bazı yerlerde saçmalasalarda
Cuma namazını bilmeyen Türk mü var mesela vb örnek
Yani izler isem bir gün yorum yaparım
Yorumunu bekliyor olacağım : )))
Tamam mutlaka yaparım😄
Seküler insanları hiçbir şey bilmiyormuş gibi göstermeleri bana göre de saçma geliyor.
Aynen öyle cahil içinde bulunduğu herşeyden habersiz duyarsız olandır
burada seküler insanları da kötü gösteriyor 🤦🏻♀️
sanki başka kıtadan gelmiş gibi
lanse ediliyor yabancılar
bile biliyor cuma namazını
Birde saygı duymayandır.
Ateistler de biliyor aynı zaman da. Biraz gerçeğe uzak oluyor seküler insanlarına yazılan.
Aynen Melis Civelek yazıyor sanırım
Evet.
İyi geceler 🌙
Ben de size iyi geceler dilerim.
@DedektifMinnie @seymabasu1
ne kadar güzel sohbet etmişsiniz öyle sohbetiniz hep bu şekilde daim olsun : )))
Teşekkür ederim.
@Wolfalpha182 teşekkürler 😅
@DedektifMinnie @seymabasu1
Rica ederim arkadaşlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?