Dizi ilk bölümünün yayınlanmasıyla birlikte ülkede gündem oldu, sizin düşünceleriniz nelerdir?
https://twitter.com/dizianaIiz/status/1739358270370779480?t=A0d5tonSKKtqGhE3tq1NaQ&s=19

Dizi ilk bölümünün yayınlanmasıyla birlikte ülkede gündem oldu, sizin düşünceleriniz nelerdir?
https://twitter.com/dizianaIiz/status/1739358270370779480?t=A0d5tonSKKtqGhE3tq1NaQ&s=19

Kızıl Goncalar dizisini izledim ve çok beğendim, umarım yayından kalkmaz, kaldırılmaz, acaba kimlerin zoruna gitti de yayından kaldırılmak isteniyor? Pazartesi günü Ömer dizisi de var, ah aynı gün olmasa iki dizi lakin ben Ömer'i izlemeyip Kızıl Goncalar dizisini izliyorum, keza Ömer dizisinde de tarikatlar hakkında bölümler vardı, aslında iki dizinin de içeriğinde aynı temalar işlenmiş hemen hemen lakin Ömer dizisi Kızıl Goncalar dizisi kadar ses getirmemiş. Ben dizide İslamiyete karşı bir düşmanlık olduğunu görmüyorum, aslında tarikat ve cemaatlere karşılar. İslam düşmanlığı yok bence, şayet İslam düşmanlığı olsaydı dizi de, Zeynep Suavi'ye 28 Şubat olayını bilimle anlatmazdı, o sahne de işte tüylerim diken diken oldu.
https://www.youtube.com/embed/6C5_D4bjCeQDoğru değil mi sahiden de, Tarikatçılar ve 28 Şubatçılar aynı düşünceyi savunmuyor mu, Zeynep bu gerçeği bilimle çok güzel özetledi Suavi'ye. İslamiyete düşmanlık yapan bir dizi bu gerçeği savunur mu. Doğru ne farkları var birbirlerinden, öyle doğru ki, öyle tarafsız bir şekilde bu gerçeği ortaya dökmüşler ki... Beste madem Mira'yı sevemeyecekti, neden o çocuğu aldı, sahip çıktı ona. Beste'den anne olmazmış zaten, bir evladı koşullu sevmenin adı annelik değildir, o bebeğe söz vermeyecekti, madem sevmeyecektin niye aldın Mira'yı, ayrıca Mira yerine üstün zekalı Zeynep'i bebekken alsaymış Beste Hanım o vakit severdi değil mi, birini sevebilmek için onun kusursuz, mükemmel mi olması gerekiyor. Ne tuhaf bir döngü, halbuki Mira ve Zeynep kardeş, belki Mira'nın kaderi de öldü sanılmasaydı şayet Zeynep gibi olacaktı, küçük yaşta evlendirilmesine karar verilecekti. İnsanların kaderleri gerçekten de doğdukları coğrafya ve büyüdükleri ailelerle ilgiliymiş bir bakıma. Gerçi Birgül Meryem'le (Özgü Namal'la) aynı coğrafya da büyümesine rağmen o kader çizgisini kırmayı başardı, kaderine teslim olmadı, o tarikat çemberinin içerisinden çıktı, ne örtüsünden vazgeçti, ne de bağımsızlığından. Gerçi Beste'nin çok yardımı oldu Birgül'e. Özgü Namal'ın yıllar sonra oyunculuğa dönmesi de müthiş olmuş, harika bir oyuncu, rolünü yaşıyor lakin Meryem'in de hayatında kıramadığı döngüler var, görümcesi Birgül kadar cesur değil, halbuki cesaretli olmalı yoksa kızı da kendisiyle aynı kaderi yaşayacak. Feyza'nın güya Kuran Hocası olan Feyza'nın talebesine attığı tokat da neyin nesiydi, elleri kırılsın, kendisine günah değil bazı şeyler lakin talebelere günah, birileri tarikat liderinin kızı, akrabası olunca kendini haşa Allah sanıyor. Feyza kendini Allah mı sanıyor, ondaki ne kibir böyle, hiçbir zaman sevmedim böyle kişileri, gaddar, kendi günahlarından bihaber, kibirli arsızları hiçbir vakit sevmedim. Allah gaddar değil her şeyin maliki olmasına rağmen, bundaki kibir ne böyle lakin Diyanete bağlı Kuran Kurslarında böyle tokat olayları olmuyor. İşte dizinin amacı İslamiyeti kötülemek değil körü körüne, sorgulamadan sürünün peşinden gidenleri yargılıyor dizi. Mamafih ben Allah dostlarının, evliyaların varlığına da inanıyorum, onları seviyorum lakin tarikatlar hakkında öyle derinlemesine yorum yapamayacağım lakin reytinglere rağmen dizinin kaldırılmasını isteyenler acaba insanların gözünün açılmasını mı istemiyorlar. Ben diziyi severek izliyorum, umarım yayından kaldırılmaz.
Şuraya 2. bölümle ilgili şöyle bir eleştiri bıraktım. Büyük resmi görmek lazım. İlk bölüm benim gibi herkes tarafından övülürken, 2. bölümde güzelleme yapılması ile senaristin amacı acaba farklı mı dedirtmiştir. Bu konuyla ilgili bayağı eleştiri var. Tarikatçıların gerçek yüzünü mü anlatıyorsunuz yoksa güzelliyor musunuz diye.
ince ince çivi çakan replikleri var ama anlayana umarım kısa zamanda yayından kaldırılmaz
özgü namalı yeniden ekranda görmek harika oyunculuğu hep on numaraydı
zeynep'in sahnelerine hayran kaldım özellikle 28 Şubat hakkında olanlara. hepiniz aynı rengin lacivertisiniz dedi mertçe...
Cevap
7Cevap
Ben hiç izlemedim.. zaten izlemiyorum da böyle dizileri.. fragmanı sıkıcı buldum.
Diziyi izlemedim ama konusu harika bence malum parti ve türevlerininde cok zoruna gitmis umarım dizi devam edebilir
Aslında olmayan bir şey ben kuran kurslarına gittim yatılı olarakta tam tersi her hafta hediyeler para bile dağıttıkları oldu bayramlarda falan şiddet asla yok İslam'ı kötülemeye çalışıyolar
Özgül Namal var o varsa herkes linçlesin zerre umurumda değil ve çok beğendim
Türbanlı tesettürlü kadınların gerçek yüzünü ortaya koyduğu için tepki alıyor
Hiç izlemedim
İzlemedim bilgim yok.. Sen izledin mi?
İzlemedim, sosyal medyada aşırı konuşuluyor ve daha ilk bölümünden bir kesim dizinin kaldırılması için eylem yaptı. Bakmayı düşünüyorum...
Bende çok fazla duydum ama içeriği ile ilgili bir fikrim yok..
izleyince göreceğiz artık 🤔
Aynen iyi seyirler.. 😊
İzlemedim, izlemeyi düşünmüyorum.
Türk dizileri pek izlemem
Yeni haberim oldu diziden.
İzlemedim valla tvden uzağım zaten
İzlemedim bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?