Bana göre toplumun bir insanı nasıl delirttiğinin en güzel örneklerinden birisi.

Bana göre toplumun bir insanı nasıl delirttiğinin en güzel örneklerinden birisi.
Filmi uzun zaman önce izlemiştim. Kişilik oluşumundaki en önemli faktörler yetiştirilme tarzı ve genetik özelliklerdir. Joker'in annesi de uzun yıllar boyunca psikotik bir süreçte olduğu için bu durum çocuğun yetiştirilme tarzına etki etmiş. Burada verilmek istenen mesaj güzel. Memetik etkenlerin bir çocuğun psikolojisine, yaşamına ne boyutta etki edebileceğini çok net görüyoruz. Filmde farkındalık yaratmayı istedikleri bir diğer konu da sosyal adaletsizlik. Sistemin dışına itilen bir insanın zamanla gösterdiği değişimi görüyoruz. Dikkat ederseniz Joker belli bir süre sonra insanların kendisine davrandığı gibi davranmaya başlıyor. Özünde kötü biri olmamasına rağmen.. Gözden kaçırdığım başka detaylar var mı bilmiyorum. Filmi çok net hatırlayamıyorum da zaten. İzlerken çekilmesine hem mutlu olduğum hem de bir yandan "keşke çekilmeseymiş" dediğim türden bir filmdi. Çünkü sinemada bu kadar şiddet içerikli sahneler olmamalı diye düşünüyorum. Bilinçli insanlar filmde verilen mesajları çok çabuk algılar, işler ve anlam kazandırır fakat herkes bu yeteneğe sahip değil. Filmde şiddetin kutsandığını düşünenler de var, kahramana özenenler de. Öyle ki bir genç Joker kahramanına özendiğini iddia ederek bir günde altı kişiyi bıçaklamıştı bile. Benim film hakkındaki yorumum bu...
İzledim
Psikopat rollerine zaten bayılrm
Bence hayatı dalgaya alan insanlarn sectigi ve halk tarafndan kücümsenen mesleklernden biri de papyacoluk bence kimse onları fazla ciddiye almıyor joker bunun ispati cocukluk travmaları belki de onu boyalarla renklerle bir olmaya itti
Ve ayrıca adam öldüren deliren bir seri katili tutmak desteklemek bizimde cani oldugumuzu göstermez aksine bizim acı çekenden yana oldugumuzu gösterir
Tabisi jokeri izlemeden olmazdı devam filmi olacak ama bu etkiyi aynı şekilde vericek mi bunu izleyince göreceğiz bazı filmlerin devam filmi çekilmemeli o şekilde zirvede kalmalı diyorken Joaquin Phoenix kattığı oyunculuk ona oscarı getirdi aynısını umarım Joker: Folie A Deux ' da gösterir...
Bana göre de bir insanın makul ve mantıklı olmak için toplum zincirlerinden kurtulup kendini istediği gibi ifade edebildiğinde insanın o özgürlük duygusu karşısında nekka güzel delire bileceği :D Joker iyidir
Cevap
20Cevap
İzledim de pek bana hitap etmedi. Beklentim büyüktü sanırım o yüzden
Evet en sevdiğim film. ve favori karakterim
Çok güzel farkındalık yaratan bir film. Hemen herkesin izlemesi gerek
İzledim. Mükemmel bir filmdi. Verdiği mesaj güzeldi anlamak isteyene.
2019 yapımını izledim. Toplum delirtmiyor onu, annesi delirtmiş zamanında. Ki, genelde aileden başlar her şey, anne karnından itibaren başlıyor hikayemiz. Toplum ise onun anormalliklerini anlamıyor.
Izlemiştim ve beğenmedim. Hatta en vasat filmlerdendir benim için. Gotham evreninden farklı bir model üzerine yoğunlaşılmıştı. Aslında bilinen joker değil de bir suçlunun doğuşu gibi vs. Tadında bir film. Muhtemelen bir üçleme yapıp bırakacaklar.
Farklı bir bakış açısı olduğu için gerçekten hoşuma gitti aslında kötü olmak elimizde değil insanlara duyarsız kalmalarının ve kendi acımasızlıklarının sonuçlarını göstermiş
İzledim. Senaryosu çöp, oyunculuklar arthur hariç çöp, vasat bir film. Hiç güçlü, elle tutulur bir hikayesi yok. Sadece sinematografisi çok iyi.
İzlemedim. İnsanların çok ovdugu filmleri izleyesim kacıyor. Modası gectikten sonra izliyorum genelde
Evet yaklaşık 2 ay kadar önce izledim, ve böylesine harika bir filmi yeni keşfettiğim için kendime kızıyorum.
Evet ağladım bile ama 2. Filmini begenecegimi sanmiyorum
Izledim, aslında filmin sonunda sürü pskilojisine de değiniyor biraz iyi anlamda
Toplumsal ve ruhsal sorunları anlatan karanlık bir film.
Evet güzel. Kendi kendine gülme sahnesi beni bitiriyor.😀
her seferinde izleyeceğim diyip izlemenin nasip olmadığı tek film
Oo izleyeli millatdan önce oldu aynen joker ilerideki ben olucam herhal kafayi yiyom gibi
Hayır izlemedim aslında joker şöyle böyle deyip anlatıp ilgimi çeken biri olmadı
Evet izledim. Diğer Joker filmlerine göre daha çok psikoloji gerilim filmi olmuş.
İzlemedim, bir ben izlememişim sanırım. 🙄😄
Senide hayat öpücügüyle ben döndürmüştüm
Manitanın yanında ofsayt derler sonra
https://www.youtube.com/embed/uaoMWEmWOLMSanatsal ve hoş bir iş ortaya çıktığını düşünüyorum ama ikincisi gelmeyecek olsa daha iyi olurdu orası bozdu
Daha fazla kurcalamadan zirvede bırakmalılardı
izledim yarisina kadar icim daraldi ciktim sinemadan
Kendisini bilirim fakat hiç izlemedim.
Güzelse izlerim
Izledim cok severim
Izlemedim ama izleme listemde
Evet en sevdiğim kötü karakter olabilir
Son filmi hariç izledim
Evet izledim guzeldi.
İzlenmedim belki , bakarım bi ara.
Son filmini izlemedim
İzlediğim en güzel fimlerden
En izlemek istediğim filmlerden biri
İzledim tatmin etmedi beni
Nein izlemedim guzel mi degil mi bilemedim
İzledim de filmden sonra kendimi kötü hissettim.
Şoker diyesim geliyor hep🙄
İzlemedim ((
Benim için baş yapıt olan filmlerden biridir.
Hayir henüz değil
Evet begenmedim
5 defa flaan izledim
izlemedim
Hayır
İzlemedim🤧
Mutlu rolü kesmekten yoruldum
hayır
Hayır izlemedim
Evet izledim
Güzel filmdi
Hayır izlemedim.