Dublaj
Altyazı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Dublaj izleyenler benden uzak dursun her yerde geçerli. Bi kere bütün orjinallik gidiyor filmde. Ağız hareketlerinden anlıyorsun dublaj olduğunu çok belli oluyor filmin hiç bir inandırıcılığı kalmıyor dublaj izleyenleri hiç anlayamıyorum şahsen ben hiç zevk almıyorum dublajlı her zaman altyazı izlerim izlettiririm. Net altyazı.
Ben dublaj tercih ediyorum hem daha kolay hemde karakterle çabuk ısınıyorum. altyazı olunca filme, oyunculara odaklanamıyorum gözüm sürekli yazılarda olunca dikkatim dağlıyor kimin ne konuştuğunu anlayamıyorum bazen. keyif alamıyorum açıkcası ama ingizlicemi geliştirmek adına son birkaç aydır öylesine altyazılı filmler izliyorum gözle görülebilir etkisi var onu fark ettim. ama film veya dizi izlerken hele ki beğendiğim bir film ise dublaj izlerim bazen oyuncuların gerçek sesini merak edip dublaj izlediğimde olmuyor değil.
Aslında dublajlı olan daha kolayıma gelir.
Filmine göre de değişebilir yalnız, beni sıkmayan ekrana kilitleyen bir film olursa alt yazıları da okuyabilirim.
Özellikle görsel efekti bol olan filmlerde dublajı daha çok seviyorum. Yazıyı okurken sanatın kendisini kaçırmak pek de hoşuma gitmiyor, tabii zevk ve tercih meselesidir. :)
Cevap
52Cevap
Altyazı kesinlikle. Eğer dublaj izlersem kandırılmış hissederim.
Altyazılı izlerim muhakkak, dublaj fazla yapmacık ve duyguyu geçiremiyormuş gibi geliyor. İzlemek istediğim filmim altyazısı yoksa hiç izlememeyi tercih ederim...
Dublaj halini izlerim.
Alt yazılı izleyince oyuncunun yansıttığı duyguyu ana dilinde iyi hissedemiyorum, oyuncunun mimiklerini kaçırıyorum falan. Türkçe dublaj daha iyi oluyor.
O dili dinlemek isterim. Film izleyeceksem gerçek tepkilerini merak ederim. Ve bana yararı olmasını sağlarım olabildiğince pragmatist biriyim 😄
Filmin her anını anlayarak izlemek için dublajlı izlemeyi tercih ediyorum. Altyazı ile izlerken filme tam olarak odaklanamıyorum..
Önceden hep dublaj tercih ediyordum herkesin aksine ama şimdi altyazı tercih ediyorum dublajlı hali kötü geliyor
Altyazı okuyana kadar çok çabuk geçiyor. Okuduğum zamanda filmden keyif alamıyorum. Konusunu anlayamıyorum.😫
Dublaj sevmem ıyyyyyyyy Altyazılı orijinal dilinde izlerim her zaman. Hatta bazı İngilizce olanları altyazısız bile izlerim.
Dublajla katledilmemiş çok az dizi veya film vardır diye düşünüyorum. Alt yazılı kesinlikle tercihim.
Gerçekten film izlemek istiyorsam alt yazı tercih ederim, öylesine açtığım bir filmse evde ses olsun, arada bakıyım diye dublaj..
dublaj izleyemiyorum ama eski yabancı filmlerin dublajlarını beğeniyorum bu sebeple eski filmlerde bazen dublaj tercih ediyorum..
Hayatta dublaj film izleyemiyorum. Her şey orjinaliyle güzel bence. 😊
Altyazılı izlemeyi tercih ediyorum sadece animasyonları dublajlı izliyorum
Tercihim her zaman dublajdan yana olur. Daha keyifli oluyor..
Oyuncuların kendi sesini duymayı tercih ettiğimden altyazılı izliyorum.
Özellikle hint filmlerinde gerekiyor 😂
Dublajı olmadığı için
Orijinal sesleri duymayı isterim. Dublaj hiç sevmem
Altyazı tabi ki ama şu altyazıları biraz yavaş yapın hızlı okuduğum halde kaçırıyorum bazen 😅
Orijinal sesleri dinleyerek altyazı okumayı daha çok seviyorum
Çocuklarla izleyeceksek dublaj.
Eşimle başbaşa isek altyazı
Üşeniyorsam dublajlı izliyorum, üşenmediğim zamanlarda alt yazılı.
Eğer film izlerken elimde işim yoksa alt yazılı tercih ediyorum.
Altyazı zaten gerek kalmıyor pek anlıyorum genel olarak
İkısinide tercih ediyorum dublaj bazen komedi şeylerde güzel oluyor o yüzden genelde alt yazı ıyi
İngilizce altyazı , diğer diller dublaj.
Altyazı izleyemem gibi cool olma çabalarına gerek yok
Türkçe dublaj varsa onu tercih ederim kesinlikle daha çok odaklanıp izleyebiliyorum. Alt yazı okumak için ekstra dikkat gerekiyor
ingilizce ise altyazı ihtiyacım yok orijinal dilinde izlerim
diğer dillerde altyazı tercihim
uyumayacaksam alt yazılı. sadece uyuyacağımda dublaj açıyorum yoksa uykumu kaçırıyor.
Sinema sektöründe seslendirme dublaj üzerine Türklerin üstüne kimse yok gerek ses tonları olsun gerek seslendirmedeki o duygu olsun çok iyi yansıtıyorlar
Bencede dublaj daha iyi nedenmi cunku alt yazıyı takip ederken filimden hiçbişey anlamam dublajda daha iyi vede gerçek sesleri gibi seslendiriliyor benim kendi düşünecem tabiki...
Dublaj iyidir alt yazı takip edip filmi kaçırmakdan iyidir
Dublaj izleyen de film harikaymış demesin bir zahmet abi filmin o duygu geçişleri Bile hissedilmiyorrr
Kesinlikle baya bir fark var
Tavsiye ettiğin film dizi var mı? şu an Lost izliyorum mükemmel tavsiye ederim.
alt yazı okumaktan nefret ediyorum o yüzden dublajı iyiyse dublaj değilse direk ingilizce (tr alt yazı olmadan)
Kaliteli dublaj varsa elbette dublaj ama bazı filmler cidden altyazı istiyo
Dublaj. Alt yazı olursa yazıyı mi takip edeyim filmi mi?
Aktörün, oyuncunun kendi sesini duymak filmden daha fazla haz almama sebep oluyo o yuzden altyazi
turkce cevrilen bir filmi nicin altyazili ve dublajli izleyim?
Tabii ki altyazılı. Dublaj filmi katletmekten öteye gidemez
Altyazılı izlemek dil öğrenmemize aşırı yardım eder.
Altyazılı izlemeyi tercih ediyorum daha çok 😌😌
@_Firefly_ yine mi sen bırak peşimi artık 🤦♀️
@bynarcos modsun galiba alır mısın görüşü özele davet ediyor 🤦♀️
Tşkler
Deadpoll hariç türkçe dublaj izleyenle anlaşamam
Hiç belli olmuyor ruh halime bağlı.
Altyazı dikkatimi dağıtıyor
Altyazılı tabii ki dublaj berbat oluyor
Dublaj ile işim olmaz
Altyazılı okumak zor geliyor 🙈🙈🙈
Eskiden dublaj izlerdim şimdi altyazı.
Hizli okuyabilen biri degilim dublaj candır
Dublaj yazıyı mı okuyayım yoksa filimemi odaklanim
Dublajı kaliteliyse dublaj, değilse alt yazı.
Genelde tüm Türkçe dublajlı filmleri seviyorum
Dublaj ama dublajı begenmezsem alt yazı
turkce dublaj tabi ki de
Altyazı kesinlikle..
Bende size katılıyorum beyefendi.
Altyazılı kesinlikle. Dublaja karşıyım.
Altyazı ve komedi aksiyon bir arada
Altyazı daha çok seviyorum.
Dublaj kesinlikle şimdi alt yazıyıda takip edemem
Yabancı dil bilmediğim için dublaj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?