Cinsel yaşamla alakalı bişey mi sormuşum?
Dizi hakkında soru sordum ve dizi konu etiketinde olması lazım.
Kimin iş güzarlığı bu çıksın ortaya.

Bir ara sen anlat Karadeniz dizi de bu şekilde intihar yaratmıştı ama sonradan unutuldu gitti
Eminim bu diziyi İçinde 3-5 gün konuşulacak daha sonra unutulacak.
Ama izleyici kitlesi büyük bir tepki gösterdiği takdirde. Belki bu konuda bir özür sunulur ya da senaryoda değişikliğe gidilir. Zaten senaristler böyle bir tepkinin geleceğinin farkında oldukları için dizinin adını daha da ön plana çıkarmış olacaklar. Yani izlemeyen inisan diyecek ki camdaki kız neymiş ya aaa böyle bir şey varmış bir bakayım şuna diyecek.
Bir akşam babaannemin bu diziyi izlediğini görüp "Babaanne değiştir şunu" demiştim. "Sana ne, ne güzel dizi işte. Bitsin açıcam senin dizini." diye bağırıp inadına o bölüm bitene dek değiştirmemişti ve o sırada en sevdiğim dizi Kanıt oynayacaktı. Kanıt da bayağı iyi dizidir, öneririm. Bayağı sinir olmuştum. Bir de köydeydim, internetim de yoktu. Canımız fena sıkılıyordu. O akşam izlediğimiz sahnede Nalan gerdek odasından sevişmek istemeyerek çıkıyordu. Annesinin kapısına gidip yalvarmıştı onu görmek için ama Ferida kapıyı yüzüne kapatıp ağlamıştı. Neden ağlıyorsun ki? Gururuna mı yediremedin? Onu geçtim neyin gururu bu? O sahnede ne anlatmak istediniz? Amaçsız abuk sabuk diziler. Dizileri takip etmem, eski polisiye dizileri haricinde başka Türk dizisi de izlemem. Birçok iğrenç şey gördüm Türk dizilerine dair. Ama bu cidden rezaletmiş. Bi de şu her dizide dönen "Sahip olma" eylemi var. O kesitleri utanmadan video başlıklarına aynen onu yazarak YouTube'da paylaşırlar. "X Y'ye zorla sahip oldu!" iyi b. k yemiş. Videonun küçük resmine de tecavüz sahnesini koyarlar. Bir erkek bir kadına onu taciz ederek bile sahip olabiliyormuş ama bir fahişe seviştiği onlarca erkeğe sahip olamazmış öyle mi? Peh. İğrenç erkek üstünlükçü ve tecavüz güzelleyici zihniyetler. Bu tarz dizileri genelde yaşlı yobaz nineler izlediği için "babaanne dizileri" diyorum böyle dizilere.
Bir kadına zorla herhangi bir şey yaptırmak tacizdir. Eşi dahi olsan. Zorla cinsellik yaşamaya çalışmak cinsel şiddet ve tecavüze girer. Bunu öneren, insanlara normal bir şeymiş gibi gösteren kamu, kurum, kuruluş dizi vs her ne haltsa cezalandırılmalidir
Ama maalesef ki ülkemizde kadının, hayvanın, çocukların değeri malumunuz. Bunun da bir yere gideceğini sanmıyorum. İki üç gün içerinde herkes unutup işlemeye devam edecektir.
İnsan olarak duyarlılığınız muazzam. 👏👏👏👏
Herkes sizin gibi asıl mesajı görebilse keşke.
Maalesef. İnsanlar artık sadece birşeyleri yapmış olmak için yapıyor.
Burada bir algı yaratmak niyetinde değilim ama. Veterinerde çalışıyorum ve her gün en çok kullandığımız kelime ( bu ülkede kadının değeri çöp kadar yokken) bu küçük çocuğu (köpeği, kediyi vs) kim umursayacak. İnsan şiddetinden kurtarılıp tedavi edelim diye gelen çocuklar için kullanıyoruz bunu.
Daha güzel bir dünya dilemekten, tepki göstermekten başka bişey gelmiyor elimizden.
Ben artık bu ülkenin adaleti sağladığına inanmıyorum.
Adalet zengin ve yüksek mevkilerde tanıdıkları olanların elindeki bir kukladir sadece
O kadar haklısın ki👍
Eig için teşekkür ederim
Hâlâ bu saçma sapan şeyleri izleyenler var mı diyorsun varmış.
Insanların zihinlerini böyle böyle kontrol edip böyle böyle her şeyi normallestirdiler. Cinayetler, tecavüzler fuhsuyat ahlaksızlık, hırsızlık arsızlık böyle böyle yayıldı.
👏👏👏👏👍
Eig ler için tesekkurler
Rica ederim 😄
Cevap
13Cevap
Televizyon da Alkol gördün diye alkolik olmazsın, sigara gördün diye tiryakisi olmazsın, eş cinsel karakter gördün diye eş cinsel olmazsın, tecavücü görünce sende gidip birine tecavüz etmezsin🙄
İzleyenin yaşı 13ten küçük olmadığı sürece televizyonun bir şeye özendirmek gibi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Duyar kasmaktan adam gibi Film, dizi bırakmıcaksınız. Alkol olmasın, cinsellik olmasın, şiddet olmasın, silah olmasın, öldürme olmasın, hiç kötü karakter olmasın... kovboy, korku, polisiye, gerilim, aksiyon... hemen hemen bu türlerin çoğu örneğini eliyorsunuz ne yapalım oturup teletabi mi izleyelim?
Dizi ve film başkarken yazan +7, +13, +18 gibi uyarı işaretlerine uyulursa problem yok.
Kadına Tecavüz dışında Çocuk istismarını ve tacizini konu alan onlarca yapım var (kardeş gibiydiler, polis, kuşlar artık şarkı söylemiyor...) bu filmleri izleyenlar gidipte pedofili mi oldu şimdi?
Yanlış düşünüyorsun o kadar yüzeysel konuşmuşsun ki
@DorothyBabe bence gayet doğru düşünüyorum😇
abim senin doğru düşünmenle olmuyor ama bu işler. bana kalsa kimse yoğurdum ekşi demez zaten. tamam uyarı konuluyor da kimler dinliyor ki bu uyarıları? şu yapımcılar hiç mi şiddet ve vahşet içermeyen dizi yapamıyor? küçük erkek kardeşim ilkokula giderken bu dizileri seyreden sınıf arkadaşına misafirliğe gittiğimizi hatırlıyorum. kızın tavırları öyle gıcıktı ki. ortaokula giden ablası da aynıydı. sonra başka bir sınıf arkadaşının evine misafirliğe gittik. 2-3 yaşındaki kız kardeşi gelmiş hamile annesine "anne seni öldürcem, bıçak nerde" diyor. ebeveynler denetlemiyor ki dediklerin geçerli olsun abim. cidden çok yanlış açıdan bakıyorsun. elbette kimse tecavüzcü karakter görünce tecavüzcü olmaz. veya eşcinsel, ya da başka bir şey. ama bu zihniyet tetiklenir. murat soner'in bunun hakkında bir videosu var. kanalına baksanız görürsünüz. önemli olan dizilerden ne anladığımız. ve küçük çocuklar bu konuda bilinçli değiller. hemen adapte oluyorlar. dizideki en sevdiği kadın karakter, sevgilisi tarafından terk edilip intihar edince kendini aynı şekilde öldüren bir kız çocuğu varmış. artık siz düşünün gerisini. yurt dışında bu vakalar olmuyorsa bir sebebi vardır mutlaka. tabii ki şiddet içeren diziler olsun ama hepsi de böyle olmasın. bir tanesinin beni bayağı travmatize ettiğini hatırlıyorum. nerde 7 numara ve selena gibi diziler...
Diziyi izlemiyorum ama zaten taciz, tecavüz, şiddet ve bunun gibi pek çok ahlaksızlık dizilerle ve filmlerle insanlara aşılanıyor.
Bu gibi içerikleri olan dizi/film izleyip popüleritesinin artmasına sebep olanların kadın haklarını savunmasını da ayrıca kınıyorum. Çok iki yüzlü ve iğrençsiniz!
Hiç izlemedim ve izlemeyi de düşünmüyorum. Kadını aşağılayan ve sadece bir seks objesi olarak gören tüm zihniyete karşıyım. Dizilerinin çekilmesine de her gün kadın haklarından dem vuranların bu dizilerde rol almasına da karşıyım. Farkındalık adı altında yapılıyor lakin ben durumun hiç de öyle olmadığını düşünüyorum, cidden mide bulandırıcı...
Aynen pek hoş bir dizi değil.
Aldatma var şiddet var bir de tecavüz eklenince üzerine tuhaf olacak.
İlk bölümler takip ettim saçma gelmişti zaten.
Kim neden izler ki bu diziyi 🙄
İzleme artık yaa😏
Bir dizinin çokta özendirme ya da meşrulaştırma gibi bir özeliği olduğunu düşünmüyorum.
Belki karekter sevdirilse ve özünde iyi olsa o söylese olabilir ama kötü karakterin bir şey yapması özendirmez, meşrulaştırmazda. Hatta kötü karakterin söylediği şey olayında kötülünü gösterir toplumu özendirmenin tam tersine yol açabilir, özellikle kötü karakter yaptıkları sonucu cezasını çekerse bu gayet iyi bir mesaj da olur.
mesela beni bırakma dizisini sırf meraktan izlediğimde hep kötülerin acı çekmesini bekledim. ama tam gerçekler ortaya çıkacakken hep ufak tefek şeyler oluyordu ve gerçekler öğrenilemiyordu. bir gün bayağı sinirlendim ve diziyi bıraktım, kardeşime de yasakladım. kısır döngüye girdi dizi. en son bıraktığımda 200 bölümdü. şu an 600'ü geçmiş. neler neler döndüyse artık. bari final verip ters köşe yapsalardı da gerçekler çorap söküğü gibi gelseydi.
Tr dizileri neden orta çağ muhabbetleri ile hep gündemde. Valla o kadar sıkıcı ve sahte ki kaliteli 1 tane dizi ve film yok.
Evde TV bile açmıyoruz neredeyse.
Haberler bile youtube dan toplama olmuş.
Ilk baktigimda cocuk handenin kolesi degilmiydu ne alaka
Evet hala öyle.
Evlendikleri gece aralarında bişey geçmiyor.
Gelinin annesi öğreniyor, damada sen nasıl erkeksin erkekliğini yap diyor.
Damat kayınvalideye zorla yapamam ki yanıtı veriyor.
Kayınvalide de damadın, gerekirse zorla yapacaksın, ama yapacaksın diyor.
Dizinin yeni sezon tanıtımında yer alan bir diyolog bu şekilde.
Benim erkekligim kadina kole olmaktir baska bisi degil erkek degilik o yuzden kanki bu tur filmler diziler insanlari saptiriyor zaten sapkin bi millette donustuk bu tur seyleri ozendirmek normal ama sigara alkol zararli bababababab
Sorumu anlayan insanların olması ne güzel.
Linçlendim resmen.
Sigara alkol zararlı, tecavüze özendirmek normal.
İsteyen izlemesin.
Nasıl kafa bunlar, vasıl böyle düşünüyorlar?
Hayret gerçekten.
Isine gelmiyor cunku o tur insanlara gore fetislik ve kadina kole olmayi istemek abazalik sapiklik gibi goruluyor fakat ayni insanlara gore kadina tecavuz etmek taciz etmek orasini burasini elleyip sabah aksam s.. kme derdine dusmek gayet dogal bisey ama bunlari yaparken allah demeyi unutmamalisin.
👍👏
Bosver o yuzden milleti takma kafana herkes isine geldigi gibi musluman icki flan haram taciz tecavuz helal gozuyle bakiyolar ondan boyleler
Açıkçası annem Bu kitabın orijinalini okuduğunu söylüyor Bu bir kitaptır çok fazla bilgim yok ama zaten bizim toplum eleştirmek için fırsat kollar ama nerede keko tipli insan var öyle dizileri severler adam öldüren adam kesen
Böyle bir sahne geçtiği için bende utanıyorum. Birde gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış. Toplumun düzenini çok bozdular. RTÜK nerede? Ne yapıyor?
Kesinlikle:-) benim hayat hikayem bu şekilde ekranlarda olsa ben yerin dibine girerim zaten
Hiç izlemedim ki zaten yayınlarda hükümet bile tecavüze, şiddete, yolsuzluğa karşı empati oluşturacak sözler sarf ediyor. Diziler aynı şekilde yayında. Hiçbir kontrol yok.
Televizyonda görülen her şeye özeniyor musunuz?
Korku, polisiye... gibi hikayeleri çok severim özellikle katil öğesi varsa ama gidipte kimseyi öldürmüyor ya da öldürmeye özenmiyorum.
Dizinin ilk bölümü dışında ki bölümleri izlemedim konuya çok hakim değilm ama camdaki kızı izleyip tecavüze özenen varsa bu o kişin suçu dizinin değil.
Çocuk değilsen bir şey izleyip direkt ona özenmezsin. Yetişkin bir insan olarak Netflix izleyip eş cinselliği özeniyor musun?
eş cinsellik özenilcek veya zararlı bir şey bile değil. buradaki sorun toplumumuzun bu filmlere prim vermesi ve ebeveynlerin sorumsuzluğu. sorumsuz ebeveynler her zaman olacaksa üzgünüm ama dizi sektörü suçlu. özendirme yoksa meşrulaştırma var. bir de insanlar sadist oldukları için bunlara reyting veriyorlar.
Tecavüze özendirmese de meşrulaştırıyor. İzlemeyin şöyle dizileri ya yeter artık. Bu kadar mı düşük beğendiklerinizin kalitesi. Bu ne rezillik!
Bu film kısaca toplumu özetliyor...
Sözde herkes karşı ancak işler öyle işlemiyor toplumda👋👋👋
Kitabını okudum sayın gülseren buğdaycıoglu nun ilginçti guzeldi ama film o kadar bis ve iğrenç anlatıyor ki olayı izleme gereği duymuyorum bile
İzlemedim ama üstteki yorumda olduğu gibi "tecavüz et" dediyse böyle bir şey kabul edilemez, dizi yasaklansın hatta.
Özendiriyor olması için herkesin sevdiği, iyi bir karakterin söylemesi gerekir. Dizinin açıkça kötü karakteri olan birinin bir şeyi tavsiye etmesi özendirme değildir.
Sizin için normal bir cümle yani öyle mi?
Kim olursa olsun, her hafta ekran karşısında yayınlanan bir dizi olmasına gerek yok.
Sokakta yürürken duysam bu kelimeyi ağır tepki gösteririm.
Bir kadını aşağılamaktan, insanların bilinç altına mübahtır anlayışını sokmaktan başka bişey değil.
Her gün onlarca kadın ölürken, tecavüze uğrarken, çoçuklar istismar edilirken bir televizyon dizisinin böyle bir cümleye yer vermemesi lazımdı.
Size katılmıyorum televizyonda katil de olabilir, tecavüzcü de olabilir, uzaylı da olabilir, savaş da olabilir. Ben kötü davranış görmek istemiyorum diyorsanız açıp eğitici çocuk programlarını falan izleyin.
Sokakta yürürken söyleyene ben de tepki gösteririm çünkü o gerçek.
İzliyorum zaten hanımefendi.
Bulunduğum yere kendimi hapsetmiş, mahkum etmiş bir insan değilim ben.
Kendimi geliştirmeye, eğitmeye çalışıyorum.
Ama benimle bitmiyor bunlar keşke bitse.
Kalbi o kadar kötü insan var ki, bir kıvılcım bekliyorlar yakmak için.
Ve böylesine diziler filmler oldukça, ven izlemesemde izleyen kötülere aşılanıyor.
Kitaplarda tiyatrolarda, filmlerde, dizilerde her zaman iyi karakterler ve iyi şeyler olamaz. Kurgu gereği kötü olaylar da olmak zorunda yoksa izlemenin hiçbir anlamı kalmaz. Hiç kitap da okumayalım o zaman çünkü kötü karakterlerle dolu ve bu kötü karakterler iyi şeyler yapmıyor.
Bu dizide gerekirse zorla yap diyen kadın kötü karakter ve ilerleyen zamanlarda yaptığı şeylerin cezasını çektiğini göreceğiz. Bunun tam olarak neresi özendirme? Kötü karakter olarak koyulmuş kadın olması gerektiği gibi kötü şeyler yapıyor.
Diziye boşuna kızmayın bu ülkenin gerçeği bu diziler talep oluşuyor ki bunlar yaşanıyor.
Hadii canimm ben gormedim daha fragman falan . Ama izlemicem bu sezon cunku sedat delirtiyo beni mazosist manyak.
3 bölüm dayanabildiğim bir dizidir. Bi dizi hakkında o kadar sinirlenmek beni yoruyor.
Midem kalktı ya bir de bunu insanlar çocuklarıyla beraber izliyor öğk.
Ya harbiden leş gibi dizi iğrenç bunu izleyende bunda oynayan da beyinsiz mahluklar
Sadece bu dizimi insanların ahlakını bozan bir çok dizi var en iyisi seyretmeyeceksin
Bu diziyi bilmem ama televizyonda insana bir şey katacak çok az şey var. Hiç televizyon izlemezseniz mutlu ve sağlıklı yaşarsınız.
saçma sapan gereksiz bi dizi zaten türk dizleei bastan asagı sacma gereksiz
Hayır izlemiyorum konusunu biliyorum aşırı saçma sapan diye düşünüyorum. Dünya üstünde böyle olayların olmamasını umuyorum.
Jssjjsj
Penceredeki kız değil uygulanmayan anayasa tecavüze özendiriyor!
Dizilerin tamamı kalitesizleşti bence. Bunun olması kaçınılmazdı zaten. Rtük ne güne duruyor acaba?
Toplumu bozan Bu dizilerdir
Pek izlemedim bilmiyorum
Hiç izlemedim o diziyi
Yerli dizi seyretmememdeki nedenlerden biri daha
Bu dizide baştan beri oturmayan bir şeyler var
Medya genelde toplumun isteğine göre hareket eder. Toplum izlemese yapılmaz!
Yayından kaldırılması gereken bir dizi.
Izlemiyorum.. Igrenc bir dizi
bilmiyorum hiç izlemedim
izlemedim..
ama böyleyse, büyük rezillik..
Zorla, yap nedir yaa
Fatma Gülün Suçu ne yanında melek melek
Çok doğru
yok bee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?