En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Akşamları oturup izleyen yaşları büyük insanlar var ya ondan kaynaklı
10 Yorumla
herkes şikayetçi değil misal kanal yönetimleri
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Diziler & Filmler konusunda 688 cevap paylaştı. Eski diziler en fazla 45 ya da 50 dakika sürerdi. Ne zaman diziler artmaya başladı o zaman bir saatte çıktı. Ardından İki buçuk üç saate kadar dizi süreleri çıkmaya başladı. Bu süreleri arttıkça sahnelerinde süresi üzüyor. Bu da izleyici bir nebze sıkmış oluyor.
Zaten dizilen artık klişe senaryolardan oluşmakta. Bir de üstüne bu süre artışı İzmir iyice izlenmez ve çekilmez bir hale getiriyor. O yüzden son zamanlarda internet dizileri daha çok izlenmeye başlandı.00 Yorumla- +1 yıl
Süreyi doldurmaya çalışıyorlar iste
00 Yorumla - +1 yıl
3 ay geçmiş ama yazamadan geçemeyeceğim.
Dizi süreleri uzun oldu mu kanal yönetimi daha fazla gelir sağlıyor.
Türk TV'da dizi süreleri minimum 2 saat olmalı yoksa kanal yönetimi kabul etmiyor.
2 saat 50 dakika olunca, kanal yönetimi daha fazla gelir sağladığı için itiraz etmez. Ama 1:50'den aşağı olursa ya 1 hafta ertelerler ya da ha bire reklam koyarlar.
2005 zamanları müthişti. Boş sahneler bulunmazdı şimdi dizileri full bakışma sahneleri ile doldurmuşlar , Türk Televizyonunda dizi izleyemezsin. Bir çok gibi benim gibi izlemiyor zaten de neyse uzun oldu ; İyi günler dostum..00 Yorumla - +1 yıl
Hiç televizyon izlemeyen ve dizilerden nefret eden biri olarak biz toplum olarak raydan çıkmışız millet eskiden maçkolikken son zamanlarda dizikolik olmuş özellikle Hint dizileri. Millet böyle olunca dizi ve flim sektörü de renting ve para için dizilerin süresini uzatabildiği kadar uzatıyor...
10 Yorumla YAlan beeee, lafa geldim mi hepsi akıllıdır hepsi zekidir. Hepsi dizilerin ahlakımızı bozduğundan şikayet eder. Hatta o şikayet edenler tam söylenirken aç tv de bir dizi saniye sürmez ne diyeceğini unutur. Ağzını ayıra ayıra ekrana bakar.
00 Yorumladizi uzun olunca, yapımcılar yurtdışına satarken, parça parça olarak bizim bir bölümü onlara 5 bölüm halinde falan satıyorlarmış.
öyle olunca daha çok para alıyorlarmış.
muhteşem yüzyılın yönetmeni durul taylan öyle söylemişti bir söyleşide.00 Yorumla- +1 yıl
Millet süreden şikayetçi değil ki, reklamlardan şikayetçi. Reklamlar olmasa millet keyifle izler diziyi :)
01 Yorumla- +1 yıl
Tivibu veya bein connect izlersen reklamsız izleyebilirsin
- +1 yıl
Nedeni basit zamanında Napolyon demiş işte "Para, para, para"
ne olursa olsun kazandırması şikayetlerinden karlı ise neden olmasın?10 Yorumla ayy evet türk dizilerinin süresi gerçekten de çok uzun insanı bayıyor izlerken ama demek ki ekran başındakiler tarafından çok destek görüyor
10 Yorumlaçünkü kanallar öyle istiyor sonuç olarak uzun bakışmalar saçma dialoglar gereksiz sahneler ortaya çıkıyor.
00 Yorumlaherşeyden şikayetçiyiz de ne değişiyor o diziler biz güzel vakit geçirelim diye değil
10 Yorumla- +1 yıl
İzombie diye bir dizi izledim her bölümü 40 50 dak bir çok töre namus intikam dizilerinden
00 Yorumla Bana herkes memnunmuş gibi geliyor.
00 YorumlaHerşeyin farklı bir tadı var
00 Yorumla- +1 yıl
Reklamlarin kısalığı yüzünden
00 Yorumla Diziler & Filmler konusunda 843 cevap paylaştı. Demek ki herkes şikayetçi değil
00 Yorumla2 saat 45 dakika Türk dizisi var
00 Yorumla- +1 yıl
Reklamlar…
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Değerli kardeşim,
O kadar haklısın ki... İki saat, yani 120 dakika, hatta 150 dakikalık diziler izliyoruz. Gerçi ben kendi payıma dizi izlemeyi çok uzun süredir bıraktım. Bu benim kendi çözümüm, ama sektörde çalışan arkadaşlar adına o kadar çok üzülüyorum ki.
Temel sebep, televizyon yöneticileri tek bir dizi ile bütün bir akşamı kapatıyorlar olmaları ve reklam verenlerin de buna rıza göstermeleri. Olacak şey değil.
Senaryo Yazarları Derneği yönetiminde bulundum; benden önce de benden sonra da yönetici arkadaşlarla buna çare bulmak için çeşitli eylem biçimleri üzerine kafa yorduk. “Yerli dizi yersiz uzun!” diye gösteriler yaptık, bildiriler yayımladık, ama olmadı, olmadı, olmadı! Tek çare kalem bırakmak, yani yazmamak!
Senaryo Yazarları Derneği üyesi bir grup arkadaş bir bildiri yayımlayarak “Her hafta 140 dakikalık metin üretmek için hayatımızda başka hiçbir şey yapmaya fırsat vermeyecek şekilde çalışmaya mecbur olmaktan ötürü mutsuzuz. 60 dakikadan uzun süren diziler yazmamak için bir araya geldiğimizi ilan ederiz.” dedi ama kimse artık yazmıyoruz diyemedi. Çünkü, her ne kadar senaryo yazarları bu ülkenin iyi yetişmiş insanları olsa da kimse ekmeğini kaybetmek istemiyor; çünkü greve çıkacak arkadaşların boşluğunu doldurmaya hazır bir sürü “yazar” var.
Bu o kadar yorucu bir iş ki, salt bu yüzden mesleği bırakıp başka sektörlere geçen yüzlerce arkadaşımız var.
Ben senaristler cephesinden anlattım ama hem oyuncular hem de kamera arkasında çalışan arkadaşlar için de durum aynı. Hatta yorgunluktan bitap düşüp kaza geçirenler, ölenler oldu dizi setlerinde.
Tek çare, senaristler tek kelime yazmayacak, yönetmenler tek kare çekmeyecek, oyuncular kamera karşısına geçmeyecek. Oyuncu Barış Atay, senaristler bildiri yayınlayınca bir çağrı yaptı ve aynı şeyi söyledi. Fakat maalesef herkes korkuyor. Barış’ın da dediği gibi bir süre sonra mesleğimizi yapma olanağımız kalmayacak. O yüzden biraz cesaret! Umarım bir gün olur.
Hayır izlenmiyorda
Üstelik onca emek onca mesai onca para zar atmaya bakıyor. İki bölüm sonra tuttu tuttu yoksa hoopp çöpe. Sen özene bezene yaz o kadar çek oyna bisürü set işçisi çalışsın ama iki bölüm sonra proje çöpe gitsin
turgut bey bu konudaki sorun türkiye’deki bütün sorunlar gibi aslında. büyük bir kriz çıkmadıkça ülkede sorun yokmuş gibi davranılıyor halbuki sorun olduğunu herkes biliyor. ve de birlik sağlanamıyor. siz sorunun çözümüne yönelik bi çağrı yapsanız diğeri arkanızda durmaz hatta arkanızdan alaycı konuşur. ama çözüm olsa üstünüze basıp önünüze geçer haktan faydalanmak için. bizim ülke olarak maalesef karakterimiz böyle