- Diziler & Filmler konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılHayatın gerçeklerini, yaşadığı ülkenin asıl sorunlarını görmeyen, bilmeyen sığ her zihniyet sahibi insan bu konuya kafasını takıp klavye üzerinden adamı da asar, kanalı da kapatır.
Fakat, bazı şeylerin bilincinde olan insanlar için kafa yorulacak, üstüne düşünülecek çok daha önemli şeyler var.
Örneğin; bugün öldüğü söylenen 96 kişiyle birlikte ( sayının ve vakanın doğruluğuna inanmıyorum) toplamda 908 insanımız virüs nedeniyle hayatını kaybetti! Yüzlerce belki de binlerce insan daha ölecek.
Sağlık sisteminde bir girdap var ve çalışanlarla birlikte halkı da içine çekecek. Ekonomi zaten kapı paspası olmuş. Adalet deseniz çürük yumurta gibi kokuyor. Eğitim ise içler acısı.
Tarım ve hayvancılık konusuna hiç girmiyorum. Yolsuzluk, eşitsizlik, işsizlik, kadına şiddet, çocuk istismarı, din ile sömürülen duygular ve daha nicesi. Biraz daha genişletirsek ciğeri beş para etmez insanların mevki makam sahibi yapılması, torpil, atanamayan gencecik insanların yitip gitmesi, milletin parasıyla saraylarda, ultra lüks rezidanslarda kalanların sahteciliği, gelecek kaygısı...
Daha sayabilirim ve yüzlerce örnek sunabilirim.
Kısacası bizim tek derdimiz bir dizi karakterinin gay oluşunu görmeyi kabul edememek ise nefes almamızın bile anlamı yok zaten!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılToplumumuzun ahlakını yozlaştırma planı bu sapık netflix saçmalığı.
Bu sitedeki modern olduğunu zanneden herkes de izliyor bunu. Sanki modernlikmiş gibi gösteriliyor. Devlet de uyusun öyle gençlik elden gidiyor haberi yok114 Yorumla- +1 yıl
@veuzaylıbirdeli Allah escinselligi naletliyor. Bunu bilmeden konusan ya inancsizdir benim gözümde ya da cahilin en basta gideni. Allah dogru görmüyor naletliyor ama siz daha dogrusunu biliyorsunuz öylemi?
- +1 yıl
@HülyaTan herkes inançlı olmak zorunda mı?
- +1 yıl
@veuzaylıbirdeli Yoo öylemi dedim. Bak iste lafi diledigin yerden anlamissiniz.. Ondan sonra kültürlüyüm bla bla bla. Inancli insan zaten escinselligi medeniyet diye övmez. Kaldiki inancsiz akilli insan da övmez. Bu kadar 👊
- +1 yıl
@HülyaTan övmüyorum ama kınamıyorum da. gayet doğal bir şey bu
Türkiye’de işlenmesi gerekli bir konu. Umarım güzel ve başarılı bir yapım olur. Yabancı dizi izlerken LGBT olayını netflix’in fazla abartması benim de canımı sıkıyor. Ben zaten homofobik bir insan değilim, netflix’in izleyici kitlesi de genel olarak öyle değildir diye düşünüyorum. Eşcinsellik içermesi değil de bu konunun her dizide kamu spotu gibi işlenmesi beni rahatsız eden bir unsur netflix’te. Ama Türkiye’nin bu kamu spotlarına ihtiyacı var. Çünkü insanımız kalas. Türkiye’de cinsel eğilimi yüzünden canından bile olabiliyor insanlar. Ortalıkta en “modern” gezinen tipler bile eşcinsellere aşırı faşist bir şekilde bakıyor. Televizyonlarda eşcinsel kelimesi bile geçmesi yasak. İnsanlara saygı duymayı ve empati yapmayı öğretmek için bu tür yapımlar gerekli.
50 Yorumla
Beyninin 0,0000000001’ini kullanamayan güruh hala meselenin homofobi olduğunu zannediyor. Mesele karakterin adının Osman seçilmiş olması. Müslümana ve Türk’e bilerek saplanmaya çalışan oklar bunlar. Türkleri de barbar olarak gösteren bu kodumun nekşlifişi değil miydi? Burada homofobi ajitasyonunuz bittiyse gözlerinizi açmanızı tavsiye ederim.
230 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
+1 yılBu Netflix’in azınlık sevdası cidden baydı ya. Siyahi, homoseksüel, müslüman, bakire, asyalı karakter kaynıyor diziler. Hayır asıl büyük ayrıştırma burada başlıyor kimse de farkında değil.
Hadi bunu da geçtim de karakter gay diye üyelik iptal etmek mi? Arkadaşlar Netflix’in her dizisiniz en az 2 tane Lgbt üyesi karakteri var. Bu zamana kadar nerenizle izliyordunuz bir, bir ikincisi gay olan karakterler sizinle cima eylemeyecekler. Sakin olun, ne bu korku. dd656 Yorumla- +1 yıl
@Harith3 Teşekkürlerrr
- +1 yıl
Kankisyov mesele gay karakter değil, mesele gay karakterin isminin Osman olması. Hani şu Türkiye Cumhuriyeti' nin T sini ya da Osmanlı' nın O sunu dahil zerre bilmeyen klavye milliyetçisi güruh var ya hani... selam olsun onlara!!! Ne Osman bilirler ne Gazi ne de Fatih, Yavuz vs ama mesele milliyetçiliğe gelince mangalda kömür bırakmazlar... Komşusunun, arkadaşının, sokakta onun bunun eşine, kardeşine vs göz dikerler, uyuşturucu içer terörü finanse ederler, vergi kaçırır devletlerinden çalarlar ama sorarsan en büyük devletçi onlar. Daha fazla sinirlenmek istemiyorum. Sövmeyeceğim. Bu ve bunlar gibileri benzin döküp yakacaksın. X bir şehirde toplayacaksın bu cahilleri ve o şehire nükleer atacaksın. Sonsuza dek karantinada kalsın o şehir, sonsuzluğa gömülsünler. Bu ülke başka türlü düzelmez. Söyleyeceklerim bu kadar.
- +1 yıl
Arkadaş olayı özetlemiş bize pek konuşma gereği kalmadı
- +1 yıl
Osman arap ismi kardeş bizim devletin kurucusunun adı atamandı.
+1 yılPeki.. Duyar kasıyoruz madem... 🤔 Diğer dizilerde kadın metres / yuva yıkan, dayak yiyen, taciz edilen, küfredilen, tokatlar, silahlar Vs... Ve takipçisi bol diziler, akşam herkesin ayakta olduğu saatlerde yayınlanıyor'muş? Sosyal medyada fan'lar falan... Öyle haberim oldu..
2012 den beri yerli dizi izlemiyorum... İşte bu sebeplerden...
(+Rise of Empires Ottoman izledim/ belgesel tadında...)100 Yorumla
+1 yılNetflix'de zaten ne kadar azınlık varsa koyma hastalığı var, gay karakter koymasa ölecek hastalıkları var. Adamlar Witcher'da zenci elf yapmışlardı düşün yani.
Geçen sene fragmanını görmüştüm onun, bir mikime benzemeyeceği belli. Netflix genelde iyi diziler yapmıyor pek. Valla şu ana kadar farklı ülke dizilerinden izlediklerim içinde Rus dizileri Lyuçşe çem Lyüdi (Better Than Us) ve Trotsky dışında farklı ülkelere çektirdikleri dizilerde pek bir numara yok. Dark'ı falan bile beğenmedim ben.
Blu TV'nin hususi bulundurduğu yabancı dizileri vallahi daha güzel. The Young Pope, Little Drummer Girl, Babylon Berlin (!) falan kesinlikle çok az Netflix yapımında görülecek derecede kaliteliler.30 Yorumla
+1 yılBence doğru bir karar kaldırılsın zaten hangi yaptığı faydalı ki bu Netflix in
Ve destekleyenler şunu unutmasın, bunun özgürlükle veya haklarınızın kısıtlanmasıyla bir alakası yok. Takdir edersiniz ki bunu yeni ergenler de izleyecek, küçük Çocuklar da. Bunla ri izleyip kendilerini değiştirmek isteyenler de olabilir. Bu çok doğru bir karar çünkü bizim neslimiz , amerika veya avrupa ülkesi gibi olamaz. Biz ecdadı tertemiz bir ülkeyiz ve üç beş gavur özentisi yüzünden neslimizi kirletmemeliyiz. Bunun tv kanallarında meşrulaştırılmasına da engel olmalıyız. Kendinizi düsünmeyin sadece. Tüm ümmet-i düşünün. Aman ne olacak demeyin...63 Yorumla- +1 yıl
Sapiklar eksilemis 😂
- +1 yıl
Sapiklikla ne alakasi var?
Senin gibi canım degiliz sadece
+1 yılçok sığ bir düşünce, at gözlüklerini çıkarıp saygı duyulması gerekiyor. öncelikle söylemem gerekiyor ki "LGBT" ile bir alakam yoktur. Sadece insanlık adına saygı duyarım, duymalıyım, duymalıyız. Çocuklarınız ile birlikte mafya dizileri izleyen ve onlara ses çıkarmayan siz buna bu kadar sığ bakabildiğinize inanamıyorum LGBT hastalık değildir. Tercihtir. Sizde tercihlere saygı duymak zorundasınız.
30 Yorumla
+1 yıleşcinselliğin korkunç bir şey gibi görülmediği günlere ulaşmayı diliyorum. zira bu millette o kadar cahil, çomar, homofobik ve ırkçı insanlar var ki, arabistana gitseler hepimiz bir rahat nefes alırız. artık türk dizilerinde eşcinsellik gibi şeylerin tabu olarak görülmemesi çok sevindirdi beni. bu büyük bir adım. türk dizisi izlememe rağmen bu diziyi izleyeceğim. aboneliği iptal eden kişilerin netflix alması hata zaten.
940 Yorumla- +1 yıl
eşcinsellik neden korkunç bir şey değilmiş kendin gibi düşünmeyenler hemen yobaz ve Arabistan medeniyet hep batı Avrupalar Amsterdam ordaki redlight falan filan herşeyin bir doğası var eşcinsel olabilirsin ama bunu yaymayı sinsice gayret edemezsin bana göre dünyanın en pis işidir eşcinsellik dön bir o kıt aklınla tarih oku bu Anadolu ne için fethedilmiş Fatih istanbulu eşcinseller sevişsin rahat etsin diğerlere arabistana gitsin diye mi almış veya diğer türk akınları neden olmuş sen türklüğünü medeniyetini terk ettiysen asıl bu ülkeden defolup gitmesi gereken kişi sensin
- +1 yıl
@ozcanboy eşcinsellik doğada olan bir şey ve korkunç bir şey değil. benim gibi düşünmeyenler değil, homofobik olanlar yobazdır diyorum ben. yıl 2020 ve hala birileri cinsel yöneliminden dolayı yargılanıyorsa bu medeniyetsizliktir. ayrıca yayma gibi bir amaçları yok ama neden saklasınlar ki? dizide nasıl hetero bir çift varsa eşcinsel bir çift de olabilir gayet normal. bence dünyanın en pis şeyi eşcinsellik değil sizin gerici zihniyetinizdir. bana kıt akıllı diyemezsiniz gayet eğitimli birisiyim. türklük ile eşcinselliğin hiçbir alakası yok eminim fatih istanbulu siz arap seviciliği yapın diye de almamıştır
- +1 yıl
@ozcanboy helal olsun insan fıtratına aykırı olan eşcinselliği " yIL OLmuŞ 2020 hAla CinsEl YönELimİ YargıLIyOsUNuz" ayaklarına girerek yutturmaya çalışıyolar. O zaman hayvanlara cinsel yönelimi de sorgulamayalım ne de olsa yıl olmuş 2020 cinsel yönelimi mi yargılıcaz¿ bazı konular vardır 1000 yılda geçse bir anlam ifade etmez yok yobazmış geçin bu ayakları. Len islama inanmassnz inanmayın ama gidin somut örnekleri olan lut kavmine bakın da ibret alın. Hemcinse yönelmek nedir ya ne iğrenç bir şey Allah'ım düşman başına dahi böyle evlat vermesin...
- +1 yıl
@Heygthey 2020 yılında "LuT kAvMi" gibi bilimsel (!) bir örnekle itiraz ediyorsunuz. verdiğiniz örnek ise o kadar saçma ki. hayvanlara tecavüzle tabii ki de bir tutulamaz çünkü karşısındaki hayvan konuşamıyor, düşünemiyor, zorla ve işkence edilerek yapılıyor bu. dediğim gibi, "tecavüz". eşcinsellik ise iki hemcinsin kendi kararı ile birbirlerini sevmesi. aradaki farkı anlamışsınızdır umarım. kimseyi ilgilendirmeyecek bir şey. tabii her b*ku en iyi ben bilirim bakış açısında olan yobazlar hemen çıkıp "SaPıHLıH bU, HeLaK oLaCaKsInIz" gibi mantıklı (!) cümlelerle bu insanlara karışırlar. çocuğunuz falan var mı bilmiyorum ama varsa üzüldüm onun adına, ileride eşcinsel olursa ona yapmadığınızı bırakmazsınız. asıl hasta olan sizsiniz
- +1 yıl
Hala havlıyosun ya :d lut kavminin somut örneği var diyorum konuyu nereye çekti vay anasını :d o zaman verdiğim örneği açayım biraz daha anla bir zahmet hayvana yönelirken hayvan da işkence olarak görmesse ( ör hayvanların çiftleşme aylarında) bunu da sorgulamayalım o zaman cinsel yönelim sonuçta. A Canım benim bu kadar cinsellik yönelim değil dediğime alındıysan aç interneti
Eğer okuma özürlüsü değilsen ufacık araştırmayla bile dünya sağlık örgütünün hastalık olarak görmediğini ve diğer ülkelerin hastalık olarak görmediğini (rusya, almanya...) okursun. Iyi anasını satıyım o zaman iki kişi iradesiyle her b*ku yapsın örneğin milletin içinde sevişsinler bu ne saçma mantık. Madem yapıyosunuz toplumda baz alınan karşı cinsle evlilik ve yönelim olaylarını zedelemeden yapın yapacağınız haltı. - +1 yıl
@Heygthey beyefendi affedersiniz ama siz salak mısınız? işkence olarak görmeseler diyorsunuz, e tamam görmeyelim. ki çiftleşme dönemi ile ne alaka? fiziksel olarak hayvanlar buna müsait değildir, hadi diyelim ki müsaitler, hiç canları acımıyor diyelim. hayvanlar düşüncelerini dile getiremez. karşıdakinin rızası olmadan girilen her ilişki tecavüzdür. tecavüzün de her türlüsü suçtur, ister hayvan olsun ister insan. çünkü karşıdakinin rızası yoktur. eşcinsellik ise iki tarafın da kendi özgür iradesiyle birbirini sevmesidir. bu ikisi karşılaştırılamaz. eşcinsellik hastalık dediğimi de hatırlamıyorum ayrıca. eşcinsellik tabii ki de hastalık değildir. hastalık olmadığı gibi bir tercih de değildir. inanın, sizden daha çok araştırdım. bir şeyi araştırmadan savunacak kadar cahil değilim birçoğunuzun aksine. sokak ortasında sevişme örneğini vermişsiniz. bu örnek saçma. public seks apayrı bir konu. bunun eşcinsellikle alakası yok. sokak ortasında iki hemcins değil de, kadın ve erkek sevişse sorun olmayacak mı yani? burada sorun sokak ortasında olması ve bunu yapan kişi homoseksüel olsun, heteroseksüel olsun yanlıştır. diğer insanların haklarına saygısızlıktır. public seks yanlış diye eşcinsellik de mi yanlış yani? karşıma daha mantıklı örneklerle gelin lütfen. biraz düşünün. ayrıca üslubunuzu takınırsanız sevinirim, zira ben babanızın askerlik arkadaşı değilim.
- +1 yıl
@Heygthey şimdi baktım da, 19 yaşındaymışsın. bu kadar genç olduğun halde fikirlerinin bu kadar yozlaşmış olması korkunç. yetiştiğin çevrene bağlıyorum. ne diyebilirim ki, umarım araştırır öğrenirsin ve bu gerici düşüncelerden sıyrılırsın. yaşın daha genç, zararın neresinden dönülürse kardır. ve ayrıca umuyorum ki senden yaşça büyüklerle nasıl konuşulacağını öğrenirsin. havlamak gibi bir ithamda bulunmazsın. derslerine falan çalış, kendini geliştir. ahlaki bakımdan da geliştir. abla tavsiyesi. aksi halde işin zor
- +1 yıl
Daha verdiğim örneği kavrayamamışsın bile. Üslübunuzu takının diyen birinin cümlesinde salak geçiyo bu ne yaman çelişkidir. İkinci verdiğim òrneği de anlamaman okuma özürlüsü olduğunun ispatı resmen. İki kişinin de rızası var diye her haltı yapacak değil demişim örnek olarakta iki kişi rızasıyla milletin içinde sevişse nasılsa rızaları var diye kimse karışmayacak anlamına gelmez demek istemişim sen ise "public seks ile eşcinsellik ne alaka" ve "sokak ortasında iki hemcins değil de, kadın ve erkek sevişse sorun olmayacak mı yani" demişin?:D yani burada bariz anlatılmak istenene marş basmıyosa ben sana daha ne anlatayım? Her neyse beni kim ne halt yemiş ilgilendirmez beni ilgilendiren kısım topluma ve dolayısıyla ilerde bana da dokunması (çocuk, torun vs) ilgilendirir. Toplumun olması gereken işleyişine zarar veren bir şeyin insanlara normalmiş gibi gösterilmesine karşıyım. Ha bireysel olarak kimseyi etkilemeyeceklerse kimse karışamaz orası ayrı
- +1 yıl
Konu konuşma üslubuna gelirse yazdıklarınızı tekrar okumanızı tavsiye ederim. Bireysel olarak kim ne yapmş beni ilgilendirmez beni ilgilendiren kısım toplumumun baz aldığı karşı cinsle evlenme ve nesil devamı gibi hassas konuların zedelenmesi ve normalmiş gibi algı yaratılması. Yoksa bireysel olarak kimseyle sıkıntım yok.
- +1 yıl
Son kez... benim çevremde bir baba oğlunun üzerine çok titremesine rağmen oğlu travesti olup Taaaa İstanbuldan izmire anlayacağın +18 lik yerlerde işe başladı. Yani benim de çevremde var ve bu beni daha da soğuttu. Şimdi soruyorum sana bir BABASIN ve oğlunun eşcinsel mekanlarda eşcinsellere alet oluyo homoseksüellere bakışın nasıl olur? Ne hissedersin...
- +1 yıl
@Heygthey üslubumda yanlış bir şey yok, soru sormuşum. okuma kıtlığım falan da yok çok şükür. ama verdiğin örnekler konuyla çok alakasız. topluma dokunan bir şey yok. eşcinsel bireyler cinsel yönelimini korkmadan, zorbalığa uğramadan yaşayabilsin istiyoruz ki bu bir insanın en doğal hakkı. ve homoseksüellik zaten normal bir şey. çoğu kişi kulaktan dolma bilgilerle ve önyargıyla yaklaşıyor. bu yanlış
- +1 yıl
@Heygthey son verdiğiniz örneğe gelelim. evet, yakınınızın yaşadığı olay üzücü ama bence üzücü olan evladının trans olması değil +18 mekanlara düşmesi. benim gelecekteki çocuğum eşcinsel olursa onu asla yargılamam. ama +18 mekanlara düşerse bu benin tabii ki de üzer. peki ben size şöyle anlatayım. ben eşcinsel değilim, şimdiye kadarki tüm ilişkilerim karşı cinsle oldu ama eşcinsel olan çok yakın arkadaşlarım var. onların nasıl zorbalığa uğradığını, tehdit edildiğini, dövüldüğünü ben bilirim. sabahın üçünde en yakın arkadaşının ağlayarak kapına gelmesi ve "annem eskiden elime diken batsa benimle beraber ağlardı, az önce telefonda keşke ölsen dedi" diye omuzunda hüngür hüngür ağlaması nedir bilir misiniz? uğradıkları zorbalıklara en yakından ben şahit oldum. akrabalarından gelen tehditleri, sırf cinsel yönelimleri yüzünden iş bulamamaları vesaire. bu insanlar ne +18 mekanlara düştüler, ne de sokak ortasında seviştiler-öpüştüler. tek yaptıkları şey birbirlerini sevmekti ve uğradıkları muameleye bak. bu yüzden homofobik insanlardan nefret ediyorum. inan bana, cahil ya da okuduğunu anlama özürlüsü birisi değilim. hacettepede psikoloji okuyorum ve eşcinsellik konusunu yıllardır araştırıyorum. insanların kendi tercihi olmayan bir şey yüzünden onların bu kadar zorbalığa maruz kalması korkutucu. buna göz yuman insanlar ise daha korkutucu. bir de bu zorbalıkları yapan insanların kendilerini ahlaklı, karşı tarafı ise ahlaksız olarak görmesi beni çıldırtıyor
- +1 yıl
Inancli birimisiniz yani müslümanmisiniz bilmiyorum ama Allah in escinselligi yasayanlari naletledigini bilmiyorsaniz bence hic daha söze gerek yok. Gerici zihniyet demekte nedir zaten yahu. Sakiz gibi ayni sözler. Ben olsam utanirim mantiksiz ezbere sözler kullanmaya. Ayrica türk dizileri izlemem demeklede yine bir "üstün"lük taslayanlardansiniz imaji ciziyorsunuz. Ben türk yabanci vs diye ayirmam anlatabiliyormuyum. Kaliteli türk dizileride vardir kalktesiz yabanci dizileride. Bu kac yildir tv izlemeyen yurtdisinda dogmus büyümüs okumus bir insanim ama bizim milletteki bazi kesimlerin su asagilik komplekslerini bir türlü anlamiyorum. Kültürlü olmak tv izlememek türk dizisi izlememek escinselligi yasayanlara aaa ne güzel iste gelisiyoruz demek degildir. Acin k
lütfen bir okuyun. Lanetli olduklarini ögrenin. Isterseniz de yapmayin. Benim zararima degil sonucta. Ama bilmeden konusmayin rica ediyorum ya. - +1 yıl
@HülyaTan deli oluyorum hala normal karşılamalarına ya! İlk türk yazıtlarından olan orhun abidelerinde bile kadın-Aile ilişkisindeki önem vurgulanırken bunların kalkıp normal demeleri sinir ediyo. Yok dışlanıyoz vs vs ilgi duyma sende hemcinsine! Anne-babalar çocuğunun evlendirip çoluk çocuğa karışmasını çok isterlerken yaptıkları utanç verici durum karşısında tabiki sertelirler. Lgbt lilerin sokakta yürüş yapmaları yasak diye devleti yerlere gömenler var. E tabi yasak olacak sonra topluma normalmiş gibi empoze edin de gelecek nesilin hepten içine edin. ABD nin eşcinsel evliliğe izin verdiği yasada bile %53 ile kabul edildi rusyanın eşcinsel tutumu bir hayli sert. Homoseksüellere karşı çıkma sadece " YOPPAZZ" dedikleri ülkelerde yok yani. Ülkeyi beğenmeyen gidebilir kimseyi tutan yok hem toplumda rahatlar.
- +1 yıl
@HülyaTan hanımefendi, ben asla üstünlük taslama niyetinde değildim. türk dizilerini izlememe sebebim de çok sansürlü olmaları, rtük sağ olsun. netflix, blu tv gibi platformlar çıkınca sansür de kalktı ve ben de dolayısıyla beğendiğim dizileri izlerim. behzat ç, poyraz karayel. suskunlar, şahsiyet gibi türk dizilerini izledim zaten. türk dizisi-yabancı dizi olarak ayırmamın sebebi de bahsettiğim gibi sansür olayı. yoksa hiçbir derdim yok. bizim nuri bilge ceylan ve haluk bilginer gibi hazinelerimiz var. inançlı mısınız diye sormuşsunuz. hayır, değilim. lut kavmi de benim için yeterli bir örnek değil. "gerici zihniyet" dışında bir şey ile savunamayacağımı söylemişsiniz. aksine siz, ve sizin gibi dindar kesim genelde buna "lut kavmi ve allahın yasalarına aykırı" demek dışında hiçbir şeyle inkar edemiyor. açın bir okuyun demişsiniz ama ben uzun zamandır bunu araştırıyorum zaten.
- +1 yıl
@Heygthey"sen de ilgi duyma o zaman hemcinse" gibi mantıklı (!) bir çözüm mü... dilim tutuldu. bunun bir tercih olmadığını ne zaman anlarsınız bilmiyorum ama bu konuyu araştırmadığınız o kadar belli oluyor ki. araştırın lütfen. bilmediğin bir konu hakkında atıp tutmak cahilliktir. ayrıca devletin o yürüyüşe izin vermemesi çok çirkindi zira bu ülkedeki herkesin yönelimine saygı duymak zorunda. üslubun çok çirkin bunu da yine hatırlatayım :d
- +1 yıl
Dizilere gelince türk dizilerini izlemiyorum diye niye vurguluyorsunuz o zaman. Bumu yani kültür göstergeniz. Ondan sonea yok ben öyle demek istemedim. Eeee hangi sonuca vardin. Uzun zamandir arastirmissin ya senin elle tutulur hangi sözün var Allah askina. Neyse siz neye inanirsaniz inanin yeter ki fitnelik yapip normallestirmeye calismayin. Baskada sözüm yok size. Siz yazin umrumda degil. Cünkü ciddiye alamiyorum.
- +1 yıl
Ya kardeşim nefes almak gibi zorunluluk mu hemcinsine ilgi duymak? Tercih meselesi bu. Sana şahit olduğum bir olayı anlatayım: hayatlarında hiç kız tavlayamamış ( özellikle tavlayamamış diyorum çünkü yakınıyorlardı) 2 yakın arkadaşın daha sonra eşcinsel oldukları ortaya çıktı. 2 side cafelere kız tavlamaya gidenlerdendi. Şimdi bunların yaşadığı doğuştan gelen bir durum mu yoksa karşı cins yokluğundan birbirlerini tatmin etmesi mi? He onlar daha sonra " eşcinsellik doğuştan gelen bir şey" dediler çünkü kendilerini böyle tatmin ettiler.. şimdi sen düşün bunların yaptıkları DOĞUŞTAN GELEN BİR DURUM mu yoksa karşı cins yokluğundan yaptıkları bir TERCİH mi... sadece senin çevrende yok böyle kişiler. Gören göz kılavuz istemez ben de biliyorum neyin ne olduğunu.
- +1 yıl
@Heygthey o sizin arkadaşlarınız. bilimsel olarak eşcinsellik doğuştan beri olan bir şeydir. nasıl siz karşı cinsi beğenmek için bir çaba sarf etmiyorsanız onlar da etmiyorlar
- +1 yıl
@HülyaTan lut kavmi dışında bir örnekle gelirseniz sizi ciddiye alabilirim hanımefendi
- +1 yıl
@Heygthey siz bir müslüman olarak lut kavmini yeterli bir delil olarak görebiliyor olabilirsiniz, ben inanmıyorum. bana BİLİMSEL şeylerle gelin. Bİ-LİM-SEL
- +1 yıl
@HülyaTan ayet mi okuyayım? bana bilimsel şeylerle delil sunar mısınız lütfen bunun bir tercih olduğuna dair? ayet ya da lut kavmi dışında
- +1 yıl
Çok çarpıtıyosun ya bıktım he. Müslüman olmayan biri bile somut olan resimlere baktığında iki erkeğin birlikte olurken taşlaştığı görselleri görebilir. O insanlar hakkındaki araştırmaları okursan taşlaşanlar arasında ( çocuk-genç, eşcinsel, hayvan-insan) var. Yani müslüman olmadığın için kesin reddediyosun ama somut örneği var diyorum SOMUT. Zaten Sadece islamda geçmez bu olay. Hala somut örneğe inanmayıp bilimsel gel diceksen tartışmayalm.
- +1 yıl
@Heygthey lut kavmi dışında başka hiçbir kaynağın yok. lut kavmini de tam olarak eşcinselliğe bağlayamazsın. şöyle anlatayım:
1) kavimle ilgili ayrıntılı bir bilgi olmaması. tevrat ve incil’in ele ayağa düşüp bozulduğunu düşünürsek kuran’da bu kavim hakkında yazılan tek suçlama “erkek erkeğe ilişki” ve allah’ı inkar etmektir. (bunu eşcinsel ilişki diye çevirmek de büyük bir hata, zira kuran eşcinsellik ifadesini kullanmaz. günahı ‘erkek erkeğe ilişki’ şeklinde ifade eder. eşcinsellik sadece erkek gay’leri değil daha geniş bir kitleyi kapsayan bir tanımdır.)
2) kavimdeki cinsel sapıklığın günümüzde hiçbir tezahürünün olmaması. lut, kavminden kimlere sesleniyor belli değil. bir grup erkek başka erkeklere tecavüz mü ediyor? tüm erkekler kadınları bırakıp şehvetle birbirlerine mi geliyorlar? eşcinsellik tabii ki böyle bir şey değil. mesela senin sırf eğlenmek için bir erkekle birleşmeyi miden kaldırır mı? kadınlardan hoşlanıyorken niye erkeklere gidersin? eşcinsellik insandan insana yayılabilen bulaşıcı bir hastalık da değildir. zevkten ve sefadan dolayı yapılmaz. bunun zevk için yapıldığını kabul eden bir kişi, erkek erkeğe ilişkinin çok zevk verdiği bilgisini de kabul etmiş olur ve bu kabul onun gizli eşcinsel olduğunu göstermez mi?
3) kavimdeki en büyük günah erkek erkeğe ilişkiyse bunda kadınların bir kabahatinin olmaması. (bilemiyoruz, allah bilir deyip geçelim.) hadi kadınlar da suçluydu, kavimde hiç çocuk, bebek vs. yok muydu? bari onları bir kenara ayır? ayrıca sadece erkekler birbirleriyle ilişkiye giriyorsa ve sadece bu lanetlenmişse kuran dahil tüm kitaplar lezbiyenlikle ve transseksüellikle ilgili sessiz kalmış demektir. sessiz kalmaları da bunların haram ya da helal olmasının belirsizliğini gösterir. en fazla mekruh diyebiliriz. bu da kadınlara yapılmış pozitif bir ayrımcılığa girer.
- +1 yıl
@Heygthey 4) kıssada erkeklerin kadın gibi davranmalarından (ya da kadınların erkek gibi), erkeklerin kadın, kadınlarınsa erkek gibi giyinmelerinden ve insanların cinsiyetlerini değiştirmeye çalışmalarından hiç bahsedilmemesi. bunların da allah katında kesinlikle günah sayılıp sayılamayacağı tartışılır.
5) allah’ın nedense bu kavmi helak etmek için üç tane çok yakışıklı melek yollaması. daha sonra kavimdeki ‘bütün’ erkekler evin etrafını sarıp bu üç yakışıklıyla yatmak istiyorlar. böyle zorbaca, grup halinde, tecavüzvari bir azgınlık günümüzdeki eşcinsellikle bir tutulabilir mi? yani bu normal bir eşcinsellikten ziyade eşcinsellik hakkında en ufak bir fikri olmayan birinin kaleminden çıkmış saçma sapan bir masala benziyor. yıllarca bu masalla uyutulmuş, bilinçaltlarına eşcinsellikle alakalı böyle negatif kodlar yerleştirilmiş nesillerin homofobik olması da kaçınılmaz oluyor tabii.
6) hz. lut’un, bu zorba kalabalığı bastırmak için “misafirlerimi bırakın, bakire kızlarımı alın” demesi. bu sapıkça adamlara kendi kızlarını pazarlaması? kimse bunu “peygamber halkının babası gibiydi, kızlarım derken kavimdeki tüm kadınları kastediyordu” diye çevirmesin. allah isteseydi bu detayı verirdi. “erkek yüzü görmemiş iki kızımı alın”. ayetin tam çevirisi bu.
7) tevrat’ta bu kavmin günahlarıyla ilgili birçok madde olması. adaletsizlik, işkence, tecavüz, adam öldürme, sapıklık vs. ama kuran’da yalnızca erkek erkeğe ilişki vurgulanmış. kuran’da geçen tüm kıssaları tam olarak anlamak için bozulmaya yüz tutmuş tevrat’a, incil’e ya da başka dini kaynaklara bakmamız gerekecekse, kuran’ın en detaylı ve en kapsamlı kitap olduğunu söylemek doğru olur mu? lut kavmi dahil olmak üzere içindeki hiçbir kıssa, sadece kuran’ı okuyarak net bir şekilde anlaşılamıyor çünkü. - +1 yıl
@Heygthey yani lut kavmi eğer gerçekten helak olmuşsa bile buna kesin neden olarak eşcinsellik diyemeyiz. mesele eşcinsellikten ziyade rıza dışı ilişki yani tecavüz ve buna eş değer gerçekleşen olaylar silsilesi. nimetlere karşı şükürsüzlük, buhtan, gıybet, ifitra, yanlış olan davranışları tüm toplumun doğru kabul etmesi, tüm dünya nimetlerini tatmış olmaları, günah işlemeye devam etmeleri ve bunda herhangi bir beis görmemeleri vesaire vesaire. bu liste uzar gider. bu yüzden ben bunu net bir kaynak olarak kabul etmiyorum. bana bilimsel bir şeyle gelir misin artık? lut kavmi ya da ayet dışında. gelemezsen de bu konuda araştırma yapmamışsın demektir ki bu zaten belli oluyor. tekrar ediyorum bak, LUT KAVMİ YA DA AYET DIŞINDA, BİLİMSEL BİR VERİ İLE GELİR MİSİN? bu kadar diyeceklerim
- +1 yıl
Ahahah yani ne dediği bariz belli olan ayeti almışsın dolandıra dolandıra konuyu nerelere nerelere çekmişsin. Eşcinsel birinin yazdığı masal (!) Nedense dediği yerde dediği noktada taşlaşmış şekilde bulunuyo ne masal ama :D zaten lut peygamberin kızlarımı evlilik yoluyla alın demek istediği sözünü de çarpıtmışsın. Ayette bahsedilenler hem eşcinsel olmayan erkeklere sarkanlar hem de birbirleriyle ilişkiye girenler. Hebele hübele etmeye gerek yok aç görselleri aralarında seks yapan iki kişininde şeylerinden erkek olduğunu anlarsn. Çıkarılma anlarının görselleri de var daha ne bilimsel bişi bekliyosun? İşine gelmiyo işinee
- +1 yıl
@Heygthey beyefendi lafı o kadar çarpıtıyorsunuz ki. ben lut kavmi olayına inanmıyorum. araştırdım ve inanmamaya karar verdim. siz homofobik olmaya araştırarak mı karar verdiniz yoksa sadece lut kavminden yola çıkarak mı? yaşın daha 19, üniversiteye belki gidiyorsundur belki gitmiyorsundur ama ben senin söylediğin şeylere göre bu konudaki görüşünün senin fikrindense büyüdüğün ortamdan kaynaklandığını düşünüyorum. son kez söylüyorum. bana lut kavmi dışında bir şey gösterir misiniz? evrensel olan bir şey. resmi bir kuruluşun açıklaması vesaire.
- +1 yıl
İyide her kuruluşun açıklaması farklı. Biri hormonal bozukluk derken öbürü hormonlar cinsel yönelimi etkilemez diyo. Benim şahit olduklarım karşı cins yokluğundan birlikte olan eşcinseller bu da tercihdir. Gören göz kılavuz istemez. Kimse ne yaparsa yapsın ama lgbt adı altında beyoğlunda gösteriler düzenleyip " eşcinsellikten korkmayın" " lut kavminin torunlarıyız" " velevki ibneyim" ve dine çirkince protesto kimse edemez. Madem lgbt nin amacı eşcinsel hakları savunmak o zaman neden dinin haklarına hakaret ediliyo? Sonra yasaklanınca da ağlamıcaksınız.
- +1 yıl
@Heygthey her kalabalık yürüyüşte arada çürükler oluyor direkt pride değil. örneğin geçenlerde feminist yürüyüşünde de oldu. her kalabalıkta birkaç tane çürük olabilir. eşcinsel insanlara hakaret etmek neyse dine hakaret etmek de odur. ikisini eşit tutuyorum ben.
- +1 yıl
Doğuştan eşcinsel hislere sahip olanlara ılımlı olabilirim ama günahkar eşcinsellere ( karşı cins yokluğundan yapılan eşcinsellik) asla ılımlı değilim. Belki de lut kavminde bahsedilen eşcinsellik onlara yöneliktir bilemem. Esas toplumun işleyişini yani doğru yolu bulmanız dileğiyle...
- +1 yıl
Son bir tavsiye vereyim insta dan yagmur_ibic adlı doktorun bu konu hakkındaki araştırmalarına ve ünlü psikolog un www.habervakti.com/.../...fsad-olmussa-h72288.html
Yazısına bakabilirsin. Baştan beri dediğim eşcinselliğe özendiriyolar sözümün ne kadar doğru olduğunu anlayacaksn keyifli okumalar.
+1 yılKadın düşmanlığı içeren dizileri severek bayılarak izleyen halkımız içerisinde lgbt konusu geçen bir şey gördüklerinde yok ahlaksızlık yok şöyle yok böyle diye havlamaya başlıyor. Siz istesenizde istemesenizde bu insanlar var olmaya devam edecekler. Bu dizininde çok başarılı olacağından eminim.
90 Yorumla
+1 yılUmarım çok çok başarılı olurlar, kadına şiddet dizileri reyting rekorları kırarken ensar vakfına en ufak ses çıkarmayıp görmezden gelirken bir anda dindar oldular o pis burunlarını buna da soktular, aşkın cinsiyeti yok. üyeliğimi iptal etmiyorum sabırsızlıkla bekliyorum 🙄
80 YorumlaBence artık hastalıklar ve ya negatif davranış sergileyen içerik kaldırılmalı ve normal şeymiş gibi sunulmamalı. Zaten gençlik elden gidiyor. Toplumda normal ilişki bağları azaldı. Bir zamanlar Latin Amerıkası ve Brezilya dizilerinde vardı böyle dizi kahramanları ama sağlam gençlik için kaldırdılar. Neden Türkiye şimdi bunu dizilerine getiriyor? Zaten dizi senaryoları bir acayip: aynı kadına aşık olan kardeşler ya da aynı erkeğe aşık olan kız kardeşler veya arkadaşlar, saçma ihanet hatta cezasız cinayet tablolarıyla zengin. Toplumu sağlıklaştırmak yerine daha da çürütüyorlar. Ne sevgi ne saygı ne namus ne aile kavramı kalmıyor. Bazıları eleştirebilir yorumumu, çünkü insanların daha özgür olmaları gerektiği kisvesi altında bu kötü amacı aşılamaya çalışanlarla aynı çıkarı paylaşan insanlardır.
20 YorumlaObjektif olarak bakarsak bir LGBT destekçisi değilim. Ama kendi ahlaksız zihniyetinizi, LGBT üyelerine sallayarak tatmin etmenizden iğrendiğim için bu yorumu yapıyorum. Herkesin erişebildiği ulusal kanallarda insanlar biribirini asıp kesip tecavüz edebiliyor, eşlerini aldatabiliyor, önüne geleni öldürebiliyor, çocuk yaşta kadınları gelin falan edebiliyor.. Ancak bunları öyle normalleştirmişsiniz ki ağzınız açık izliyosunuz. Doğru ya! bunlar Arap kültürünüzün bir parçası çünkü... Netflix isteyenin girdiği, her bireyin erişemediği bir platform. Bknz ben kullanmıyorum ve de görmüyorum. Burda boş tatava yapmayın, sövdürtmeyin örfünüze adetinize. Ahlaksızın en büyüğü sizlersiniz. Kaldırılmıyor olsa babanıza da söverdim de.. neyse
30 Yorumla
+1 yılHayatımda gördüğüm en gereksiz şey millet uzayda çiftçilik yapıyor bizimkiler beynini kendi külotunun ve başkalarının külotunun içinden çıkarmadılar. Siz isteseniz de istemeseniz de görmezden gelseniz de eşcinsel insanlar her yerdeler hem kamuda hem özelde hem okulda hem hastanede hem mahallenizde hem apartmanınızda hatta evinizdeki çocuğunuz bile olabilir hatta hatta kocanızın ya da karınızının eşcinsel fantezisi bile olabilir size söylemiyordur.
80 YorumlaNetflix dizilerinin neredeyse 4'te 3'ü LGBT bireylerini ve yaşamlarını konu alan diziler.
Bunları izlerken, bayılırken, olumlu yorumlar yaparken kendi ülkesi yapınca ne diye bu kadar yükselirler anlamam.
İnsanlarımız cidden garip.
İnsanların cinsel yönelimleri kendilerinden başka kimseyi ilgilendirmemeli.60 Yorumla
+1 yılBizim ülkemiz ne meraklı batı toplumlarını taklit etmeye. Allah ne için Havva'yı yarattı? Ademe eş olsun diye. Bir düşünün. Herkes lgbt. Üreme meydana gelir mi? Tabiki HAYIR. İnsanlığın sonu gelir mi? Tabiki Evet. Yani korkuyorum da hemcinslerin evliliği Türkiyede reamileşir diye. Rabbi beni o güne getirmesin. Şahsen ben görmek istemem.
42 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
Netflix la casa de la papel dizisinde İstanbul karakteri getirecek dediler yapmadı. Halbuki bütün başkentler vardı.
Tek türk karakter Ali adında işkenceci kötü bir karakterdi.
Şimdi de Türkiyede gay dizisi yapıyorlar ve başrolü Osman adında bir gay. Neden Osman? Bu Netflix adlı şirketi yöneten içerik hazırlayan kişiler Türkiyeye çok pis düşmanlar bence.75 Yorumla- +1 yıl
Netflix gay olmayı hakaret olarak görüyor bunu Türkiye'ye karşı mı kullanıyor yani sence xd
- +1 yıl
@mutantnproud neden Osman? Açıkla.
İçki içmek onlara göre hakaret değildir ama bir imamı içki içerken gösterseler bu islama hakarettir. - +1 yıl
Osman Türkiye'de yaygın bir isim:)
- +1 yıl
Bu arada inanır mısın, gerçekten adı Osman olan gayler var bu ülkede...
- +1 yıl
@mutantnproud osman Türkiyede yaygın bir isim değil. Mehmet Ahmet Mustafa Murat Hüseyin gibi çok isim var. Osman yaygın değil. Bunca yıllık hayatımda osman adında ya bir ya iki kişi görmüşümdür
+1 yılİnsanlar bir türlü cinsel tercihe saygı duymayı öğrenemediler... ayrıca netflix gibi bir ortamda hemen hemen her dizide zaten eşcinsel karakterler bulunuyor. Yabancı dizileri izlerken sorun yok da kendi milletimiz yapınca mı sorun oluyor? Sığ düşünceli kişilere havadan insanlık yağsa keşke.
70 Yorumla
+1 yılHer toplumda mutlaka kendisinden farklı olana duyduğu bir nefret, kin, ya da rahatsızlık vardır ama bizim toplum bambaşka ya böyle anadan doğma temiz sanki. Yorum yapmayacağım dedim ama dayanamadım. Madem rahatsız oldun seyretme o zaman kardeşim. Bu kadar basit ya da elleşme kim ne yapıyorsa yapsın. Millet kendinden başka her şeyle ilgileniyor. Vakitleri olsada kafalarındaki sığlıkla da ilgilenseler.
74 Yorumla- +1 yıl
Biraz sinirlenerek yazdım aslında. Perde arkasında tacizcisine , tecavüzcüsüne , cinayetine sessiz kalırlar ama iş toplum ahlakı denildi mi bizim millet ip gibi dizilir. Yoksa kim ne yapsın 13 yaşındaki kız hamile kalmış , oğlan amcası tarafından tecavüze uğramış. Bir filme , diziye takılırlar. Ha seyretmedim orası ayrı ama toplum işi bu raddeye getirdiyse susmam hayatlarını gerçekten bu şekilde yaşayan insanlar için büyük haksızlık olurdu.
- +1 yıl
👏👏👏
+1 yılEğer sistem karşıtlığı ile ilgili araştırmalarınız yok ise, bu mevzuya ''nolmuş lan iki tane. bne serpiştirmişler araya'' der geçersiniz, ama geçmemelisiniz.
Yeni dünya düzeninde, erkeğin kılıbıklaştırılması ya da feminize edilmesi denilen bir uğraş var uzun zamandır ve çoğunuz farkında değilsiniz.
Çünkü aynen bir kadınmışçasına para harcatılmak, süse püse düşkün olmaya özendilirmek isteniyorsunuz; kapitalizmin üst akılları tarafından. Hem de dünyadaki az sayıdaki güçlü erkek kendileri olsun istiyorlar bu allahsızlar.,
Üstelik bunu da kadınlar üzerinden yapıyorlar. Bu ne lan dediğin zaman ''ıyy hayvan'' oluyorsunuz kadınların gözünde.
Erkekliğinizden, sıradan ve basitliğinizden, hatta odunluğunuzdan asla taviz vermeyin beyler.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşcinsellik hastalıktır, bilimsel bir gerçekliktir diyenler olmuş boş havlamalar bir şey kazandırmaz açın gooogle veya youtube'yi ufak araştırmayla bile dünya sağlık örgütünün hastalık olarak GÖRMEDİĞİNİ, Almanya'nın eşcinsellik hastalık değildir diyerek terapileri yasaklattığını, Rusya gibi 2. Güçlü devletin eşcinsel tutumlarını okuyabilirsiniz. Ses ve tavır değişikliğinin hormonlarla alakalı olduğu ama bunun cinsel yönelimine bir etkisi olmadığını da okuyabilirsiniz. Hatta Tercih meselesinin karşı cins yokluğundan veya tv lerde sübliminal mesajlardan dolayı beynin arkasına yerleştirildiğini de okuyabilirsiniz. İnanmayan açsın baksın "yOppazzz" havlamaları işe yaramazzzz.
30 YorumlaBu ülkenin insanları eğitilmez. Başka diyecek bir şey bulamıyorum. Lgbt yi sanki kötü bir şeymiş gibi lanse ediyorlar hep. Size ne insanların yönelimlerinden ya size ne? Ne hak buluyorsunuz kendinizde. Henüz bu varoluşu bir kurgu halinde izlemeyi bile kaldıramayan bir milletiz bravo
61 Yorumla
+1 yılYuh izlediğiniz diziler de hiç yok sanki lgbt Türk dizisi oluncami sorun oluyor hem Türkiye'de bir sürü var böyle insan tamam beğenmeyen izlemez ama üyelik iptali çok saçma ama bana göre bu tarz Türk dizisi doğru karar yeter artık bu insanların saklandığı herkes özgür olmalı ve zaten sıkılmış tık miy miy dizilerden belki biraz heyecan gelir dizilere
64 Yorumla- +1 yıl
Gerçi sen anlat Karadeniz , çukur , kurtlar vadisi , eşkıya dünyaya hükmedecekler vs vs gibi şiddet tecavüz yolsuzluk hırsızlık cinayet her türlü kötülüğün olduğu dizilerin reyting yaptığı ülkede karşılıklı istekle sevgiyle oluşan bağ ayıptır günahtır ahlaksizdir herkese kötü örnektir
- +1 yıl
Siz çıldırmışsınız
- +1 yıl
@yargıç_bey neden
- +1 yıl
Sevgilin var mı 😔
+1 yılO kadar sapıklık azgınlık tecavüzün kaynadığı dizileri izlettirdiler de insanların cinsel eğilimlerini konu edinen dizilere mi karşı çıkıldı bazen gerçekten çok aptal bir millet olabiliyoruz
100 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslam düşmanlarinin böyle bir dizi yapmasina hic sasirmadim. Adi da osman bak hele ! Dört büyük sahabeden birinin adı Osman. Türkiyenin bir önceki devleti bir önceki adı Osmanlıdır. Osman adı hem dinimizde hem milli değerlerimizde büyük önem arz ediyor. Bu millete lgbt pisligini , lgbt igrencligini lgbt cahilligini dizilerle, filmlerle, video oyunlariyla, android uygulamalariyla, sarkilarla kliplerle muazzam bir sekilde aşılamaya calisiyorlar. Buna boyun eymeyecegiz buna izin vermeyecegiz. 7 aylik netflix üyeligimi bitirdim bugün. Sebebini de sordular iptal ederken acikca söyledim icimde kalmadi cok şükür. İyi ki sordular. Hayirli ugurlu olsun. Darisi diger vatan millet bayrak toprak din sevdalisi insanlara 👍
00 YorumlaValla netflixe üye felan değilim ama Twitter'da o kekolari gördüm.
Boşverin ya insanlar gizliden herşeyi yaparken utanmasin ama görünür olani yerin dibine soksun.
Bu ara netflixte o kadar uyuşturucu satıcısını izlediler ballandıra ballandıra anlattılar bu mu batmış 😑30 YorumlaUmarim dizi en yakın zamanda başlamadan iflas eder. Dizi Türkleri anlatıyor diye her şeyi hemen oo kabul edelim as bayrakları yapmamak lazim. Senaryoyu okuyun önce. Türkler yıllarca böyle diziler filmlerden dolayı arap olarak tanındı. Senaryosu Türkleri san ki herkes LGBT'ymis gibi gösteriyor. Ve gençleri enses ilişkiye yönlendiriyor.
30 YorumlaOsman, karısını döven ya da mafya karakterini canlandırsa bu kertenkelelerin sesi çıkmazdı. Kertenkele ruhlu olmadığım için iptal etmiyorum. Beğenmeyen izlemez. Adamlarda içerikten bol bir şey yok. Gidin Müge anlı, Esra Erol izleyin, koyun beyinliler.
60 YorumlaAkşamları , televizyondaki ahlaksız leş ensest kimin eli kimin cebinde bozuk aile yapıları yayınlayan dizileri şikayet etmeyip 2 tane gey var diye tepki koyuyorlarsa, samimi değildir. Yıllardır ahlak seviyesi yerlerde bir sürü dizi yayınlandı televizyonlarda. Milyonlar izledi. Kimse de şikayet falan etmedi. Saçmalık yahu.. Ülke çok bozuk yahu.
20 YorumlaOlmamalı bu ve bunun gıbı diziler böyle şeyler normalmiş gibi gösterilip meşrulaştırılıyor. Ve toplumun ahlâkı yozlaştırılıyor. Kesinlikle iptal edilmeli.
843 Yorumla- +1 yıl
ben de diyorum ki, bunlardan daha öte şiddet + taciz + hırsızlık gibi şeyler var. asıl böyle şeyler topluma normalmiş gibi gösterilip meşrulaştırıyor. bizim ahlakımızı yozlaştıran en büyük sorun bunlar. yoksa iki kişinin arasında geçen sevginin, zorluğunun kime zararı ne? doğru ya, ahlakımı bozuyorlardı. hemen gidip lezbiyen olmalıyım ben de xd
- +1 yıl
Yapıştırmışsınız ağzınıza bir Ensar vakfı başka bir bk bildiğiniz yok.. Kötü mü evet kötü kimsenin destekledigi yok zaten yöneticiler örtbas ettiyse halk naapsın herşey ellerinde, ama Ensarı bahane edip açıkça Türk toplumunın geneline aykırı gelen şeyleri aleni bir şekilde tivilerde, meydanlarda alkışlamanın alemi de yok..
- +1 yıl
@bxxtch bunlar böyle dizilerde gösterildikçe insanlar normalmiş gibi algılayacak Tamam senin dediğin de doğru Ben sana bir şey demiyorum onlara da yer verilmemesi gerekiyor ama ben bunun da yanlış olduğunu düşünüyorum Yoksa sen gidip de yapacaksın demiyorum. Ama yapacak olan merak edecek ergenler var herkes senle bir mi?
- +1 yıl
@xyzabc1234 gerçekten kimsenin desteklemediğini mi düşünüyorsun? inadına ensar vakfı diyen kimseleri görmüyorsun herhâlde. link koymuştum birkaç tane daha iyi görmen için fakat madem link paylaşamıyoruz. arama motorlarına, bilhassa youtube ensar vakfı yazarsan oradan milletvekili gibi kişilerin yorumlarını, konuşmalarına şahit olursun. demek istediğim de, iki kişinin arasındaki sevgiyi sorun etmek niyetine keşke ensar vakfına da bu kadar tepki gösterilseydi ya da tüm bu adaletsizliğe :d bir de, türk toplumuna aykırı diyorsun. gözlüklerini çıkarırsan her şeyi dahat rahat anlayıp + saygı duyabilirsin. ki herkes herkese saygı duymak zorunda.
- +1 yıl
Bende sana ikiside kötü diyorum ota bka Ensarı örnek göstermeyin.. Aynen iki kişi birbirini seviyor. Cok haklısın 🙏🙏🙏
- +1 yıl
@Ayse0501 onların da insan olduğunu, kinle bürülenmiş iğrenç zihniyetli insanların neler çektirdiğini anlamak içindir belki, hm? hayatlarının son buluşunu, kendilerine verdikleri zararları görürsün belki. bununla birlikte bu zihniyetli insanlar nedeniyle nasıl dışlandıklarını, hakaretlere maruz kaldığını görürsün? hatta ve hatta canlarına nasıl kıydıklarını. "Bu konuda birçok araştırma cinsiyet yöneliminin doğuştan belirlendiğini vurgularken •bazı araştırmacılarda çevresel faktörlerin etkili olduğunu ve yaşam koşullarının cinsiyet seçimi ve cinsel yönelimde etkili olduğunu savunmaktadır.• Fakat en saygın kurum olan APA (Amerikan Psikoloji Derneği) cinsel yönelimin doğuştan belirlendiğini kabul etmiştir."
•1 Ocak 1993 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) eşcinselliği "Uluslararası Hastalıklar Sınıflandırması"ndan çıkarmıştır. ICD-10 maddesi "cinsel yönelim, tek başına, bir rahatsızlık/hastalık olarak kabul edilemez" şeklindedir.
bol bol okuyabilirsin. - +1 yıl
Ona bakarsan ensest ilişkilerinden geçinmeyen Game of thrones u izlemek için millet kardeş katili bile olabilirdi.
Bizim insanların çifte standarti olmuştur herzaman. Bunu da gözlerden kaçırmamak gerekir - +1 yıl
@bxxtch bak ben onların hayatını merak etmiyorum ve araştırmıyorum çoğunun da kendi seçimleri oldgunu düşünüyorum bu kesinlikle cinsellik değil sapkınlık evet beni alakadar etmez ama bana böyle şeyler normal gelmiyor hiç-bir zaman da gelmeyecek. Diyorum ki izleyip merak edip hayatına geçirecek kişileri var bunun vebalini kim alacak? Evet onlar da zor şeyler yaşıyodur zaten insanlara ne yapsan yaranamazsın o ayrı bir konu ama ben bunun cinsellik değil sapkınlık Olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
@xyzabc1234 toplumumuzda öyle bir ayrıştırma var ki, bir kesim sayesinde. artık ensarı, din adamlarının yaptığı tacizi - tecavüzü örnek olarak gösterince en basit şekilde kavrayabiliyorlar, en azından çalışıyorlar. bu dinsizliktir, imansızlıktır, ahlaksızlıktır ya hani :D insanların ensar vakfı için şöyle yorumlarda bulunmaları ya da "bu kadar seslerini çıkarmamaları" insanı çileden çıkarıyor.
"Yok canım, din adamlarından öyle zarar gelir mi? Kesinlikle onlar hiçbir şey yapmaz, inanmayın. Bir kerelikten ne olacak hem?" DİYEN insanlara ithafen say. yoksa kimseyi ayrıştırmak değil derdim. tecavüz tecavüzdür, şiddet şiddettir bunların ayrıştırması olamaz.
iki kişi birbirini sevmiyor da, ne yapıyor? en sonunda artık seni boğazlamaya mı geliyorlar diyeceğim. her neyseee sakinim, o zaman adı aşk olur muydu onun hiç?💘 siz ne derseniz deyin, hayatınımızın her alanında var olacaklar. sevgi pıtırcıkları.💘🐛 - +1 yıl
@bxxtch dişli kadınsın, seninle ancak bir kadın baş edebilir.. 🤣🤣 Mutluluklar
- +1 yıl
@sonsuzLukkkk anlamayan insan anlamıyor işte :D çıksalar artık şu çok bilmişlik çizgilerinden.
- +1 yıl
Bende o çizgideyim bilmişlik taslamıyorum, bende karşıyım eşcinsel olayının bu kadar milletin gözüne sokulmasına çocuktur etkilenir be gerek var neden 4, 5 sezon hem cinsiyle aşk yaşayan insanları izlesin ki ama senin iki kelimenden birisi dine. Din adamlarına sallamak, tamam iktidar sağcı sende karşısın onlara anladık ama sırf onlar kötü bişey yaptı diye senin de kötüyü iyi gibi göstermen saçma, sen eşsincel misin yaşa arkadaşım banane.. eşcinselliği bu kadar ön plana çıkartmak kötüdür bana göre tıpkı Ensarın kötü olduğu kadar sana iyi geceler dilerim...
- +1 yıl
@bxxtchsu şu an konu din adamları değil sen olayları saptrmaktan başka birşey yapmıyosun. Ben senin düşündüğün gibi düşünmek zorunda değilim. Eş cinsellik normal bir durum değil evet varlar evet aramizdalar ama bu bu durumun yanlış olmadığnı göstermez. Bence sen biraz ınsanların fikrine saygı duymayı öğren. Kimse senle ayni şeyi düşünmek zorunda değil banane din adamından ensar vakfindan ben onlar doğru mu dedim? git kim doğru buluysa ona söyle bu lafları allah allah. Ben zaten tv izlemeyen biriyim aptal kutusu bana gore haber izler kapatırım. Rtük gerekeni yapmıyosa hesabi bizden soramazsın. Şiddet, tecavüz , aldatma, silahli çatışma... bunlar hep var ama rtuk görmezden geliyor
- +1 yıl
Ensarda Ensar Ensarda Ensar 🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Ayse0501 ilk başta bunun bir seçim olmadığını ve doğuştan gelmeye özgü olduğunu hemen bir tık üstteki paragraftaki yazdığım kesitlerden bakarak anlayabilirdin. tekrar ve tekrar okumanı rica ediyorum. amaçları cinsellikte değil sapkınlıkta değil, bunu belirteyim en başta.
"Yha abi, ben bugün lezbiyen olacağım. Yarın biseksüel sonra da gay falan anlarsın, bizim işimiz bu yhaa." (!)
işte sen daha başta beni anlamıyorsun ki? bir de insanlar cinsellik için gay lezbiyen, biseksüel.. im demiyor
o aradaki çok kuvvetli sevgi var ya, işte sen ve senin gibiler bu sevgiyi sapkınlık, arsızlık, CİNSELLİK olarak gördüğü için gecenin bir köründe bunları tartışıyoruz. sorun yok, konumuz buysa sabaha kadar varım. "amaçları sadece sevgiyle bürülenmiş bu insanların" daha zor şeyler yaşamalarını istemiyorsan bunu bir sapkınlık, cinsellik, arsızlık niyetine bir sevgi olarak gör ve daha kanatlı saygı duy. kelebek etkisine çok inanıyorum.💘🐛
lütfen dediklerimi anlamaya çalış, çık şu çizgilerinden. - +1 yıl
@xyzabc1234 şu anda ise ensara takan sensin :d sanırım biraz önceki yorumuna göre azıcık gaz aldın.👌
- +1 yıl
@Ayse0501 okuduğunu anlama problemlerimiz var herhâlde. @xyzabc1234 arkadaşımız illada illa ensar diye fark etmeden kendisi tutuşturunca ben de kendi sözlerimle düşüncelerimi sarf ettim, neden bu şekilde yaklaştığımı merak ediyordu ya hani. bu hâlde konuyu çarptırmış olmuyorum da, yanıtına yanıt vermiş oluyorum.
- +1 yıl
@xyzabc1234 ben 4 - 5 sezon kanlı bıçaklı, şiddetli, tacizli izlerim amaaa değil mi? :D
bu arada dine salladığım yok, neden ensar vakfı dediğimi açıkladım sadece. tüh, şimdi neden bu şekilde düşündüğümü açıkladığım için bir de din adamlarına sallıyor olduk. sallamıyorum kardeşim, olanları söylüyorum olanları. bu sallamak olmuyor da, gerçekleri belirtmek oluyor. @Ayse0501 koskocaman koskocaman paragraflar arasından sadece anlamak istediğiniz cümleleri anlayıp gerisini savuruyorsunuz. bunca şeyden sonra hâlâ normal değil diyorsun, yanlış olmadığını göstermez diyorsun ya anlamadığının 926393783 göstergesi. boşuna demiyorum sadece kendi istediklerinizi algıladığınızı. bu arada sadece böyle zihniyetlerin olmasına dayanamıyorum. yoksa gayet neye saygı duyulması gerektiğini biliyorum. - +1 yıl
@bxxtch sen onları çok masum görüyosun çünkü iyi niyetlisin emin ol bunu sırf canı istediği için yapanlar da var. Amaçları sevgi, aşk değil böyle güzel duygular değil masum kız. Amaçları tamamen heyecan arayışı ve farklı duygular yaşama isteği üstelik okuduğumu anlama problemim falan da yok. Düzgün konuşursan sevinirim
- +1 yıl
@Ayse0501 bir insan nasıl görmek isterse öyle görür. masum olmayan, farklı duygular, tamamen heyecan arayışı, canının isteyişi ise bu sevgi, heyecan, aşk gibi güzel duygulardan bağımsız, o vakit benim aklıma arsızlık geliyor. sen arsızlık ile sevgiyi aynı kefede tutuyor musun? ben tutmuyorum. "sadece zevk" için arsızlık yapan bambaşka, ki onun tercihi oluyor. sevgi beslediği için sevgi duygusunun ortada olması bambaşka, bu tercih olmuyor işte. sevgi eşliğinde sevginin yaptırdığı şeyler bambaşka bundan ötürü kıyaslama yapmıyoruz sakın ha, herkesi kapsamıyor. ortadaki sevgi gerçeğini de değiştirmiyor nasıl olsa. madem bu kadar haz etmiyorsun bir şeyleri aşamıyoruz. o vakit kısacası herkesin kendi hayatı, daha kanatlı bir şekilde saygı duymak yetelirdir. "yanlış olduğunun gerçeğini değiştirmez, eşcinsellik normal bir durum." gibi şeyler demeyerekte saygı duymuş oluyoruz, en büyük saygıyı hem de. ilk bir kimseden saygı bekliyorsak saygı duymalıyız. böyle ağır "ahlaksızlık, normallikten uzak" gibi sözler sarf etmek niyetine ilgimi çekmiyor, hoşlanmıyorum fakat (sonuna kadar) saygı duyuyorum cümleleri görmek isterim. ki en başında bunu görseydim olumlu olurdum ki hep.
- +1 yıl
@xyzabc1234 herkesin izleyebildiği kanallarda kadına taciz tecavüz kadına ve çocuklara psikolojik fiziksel hatta ekonomik işkence yok amcasının karısına kabarmalar , kardeşinin karısını almak için kardeşini öldürmeler pedofili ve daha niceleri bunlara tamamsınız ama konu eş cinsel erkeklere gelince ahlakınız bozuluyor bütün bunlara tamam dedikten sonra hangi ahlaktan bahsediyorsunuz siz ya lezbiyen p*rnosu izlerken tahrik olmayı biliyorsunuz ama sizin yaptığın açıkça iki yüzlülük sahtekarlık a
- +1 yıl
Tivide yayınlanan tüm yanlışlarla örnekleme yapmanız da ne bileyim.. Tuhaf, 1di 2 olmuş. İkisi de aynı yanlışı savunuyor.. Yazık, birisi de bana ikiyüzlü demiş 😱😱 ona defalarca yazık
- +1 yıl
@xyzabc1234 boşver anlamak istemeyene anlatamazsın aynı laflarla aynı şeyleri söylemeye devam ediyorlar. Ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadarsin, ötesi yok.
- +1 yıl
Aynen @Ayse0501 👍👍 🙏🙏🙏
- +1 yıl
@ayse0501 tüh, bir de saygı bekliyorsun. saygının anlamı ne biliyor musun sen? ben diyeyim bak.
•başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusu, inceliği.
senin görüşlerinde, cümlelerinde bu yok işte. görüşüni belirtirken bile saygısızca insanların düşüncelerini önemsemiyorsun? şimdi allah aşkına benden saygı maygı bekleme. kendin bile diyorsun aynı laflarla aynı şeyi söylemek diye. insan kendisinden bilirmiş neyin ne olduğunu :d - +1 yıl
Ayşeee 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@xyzabc1234 efendim
- +1 yıl
Yok yok güldüm sadece önemsiz.. Boşver
- +1 yıl
@xyzabc1234 boş duyar kasıyor hemde çok boş bir konuda
- +1 yıl
Yırtıyor kendini... 🤣 İyi geceler Ayşe
- +1 yıl
@xyzabc1234 iyi geceler
- +1 yıl
@xyzabc1234 yırtmıyorum kendimi, çok rahat veriyorum yanıtlarımı açıklayarak. yırtan biriileri belli :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılNetflix'te ne diziler filmler var yabancılarınkini ağızlarının suyu akarak izler bu iptal ettirenler Türkler yapınca niye birilerinin zoruna gidiyor ben desteklemiyorum ama en azından saygım var lütfen yapmayın saçma sapan şeyler!
Siz ergenlerin LGBT ile ilgili neler izlediklerini bilmiyorsunuz galiba Skam, Elite... daha saymamı ister misiniz?
O yüzden onlar deli değil divane bir kere içinde en baştan his yoksa bu hiçbir şekilde özendirmeye girmiyor.30 Yorumlabakın bu bence tamamen cahillik 21. yüzyılda yaşıyoruz eşcinsellik kanıtlanmış bir bilimssel gerçek ne iğrençlik ne sapkınlık LGBT bir gerçektir dünyanın her yerinde milyonlarca insan LGBT bireyi inananun by kampayayı başlatan baltalamayak isteyen sözde namus bekçileri homofobikler çoğu LGBT bireyi ama farkında değiller. Kabullenmiyorlar kabullenmek istemiyorlar iğrençsizsiniz sizde düşüncenizden sırf bunlara inat bu yapım netflixte yayınlanmalı. Türkiyede ölen binler trans kadın için susturulan ve bastırılanlar için bu yapım tamamlansın ve izleetilsin KUDURSUN DURSUN HOMOFOBİKLER
10 Yorumlaİnsanların seçimlerine saygı duymayan, bağnazlıkta sınırları zorlayan ve empati özürlü kişiler herkesi kendisi gibi düşünmeye zorlar. Oysa kimse, bir başkasının düşüncesine bire bir uymak zorunda değil. Düşünce hürriyeti diye bir şey var her ne kadar ülkemizde uçuşa geçse de var yani var...
20 Yorumla
+1 yılSaçma. Osman ismine karşi olmalarini anlarimda acaba aismi osman olup gay olan yok mu? Nasıl bulacağız bunları? Kaldıkı ne var bunda türk dizileri yengesiyle yiyişen azgın dizileri gördü. Meclis bile boşaldı son bölümde. Ayrıca müge anlıda, esra erolda neler var neler!!! Ama bazılarının gücü sadwce lgbtye yetiyor. Kaç kişi ensar vakfı için imza kampanyası yapti. Pedofili ve ensest ilişki mağduru kaç tane ziyan olan hayat var. Siz sadece gözünüzün gördüğüne itiraz edin. Korkaklar.
00 Yorumla
+1 yılBence Netflix tamamen ticaretine bakıyor, tıpkı ticaret yapan diğer şirketler gibi. Kimse kimseyi zorla üye yapmıyor. Dizi henüz yayınlanmadı zaten, lise dizisi gibi bir şey olacak muhtemelen. Fazla kasmaya gerek yok, üye olmadıktan sonra izleyemezsin zaten. :D
00 YorumlaPC kültürü kabak tadı vermeye başladı. Marvel'ın son süper kahramanları bunun zirve noktası. Bu kampanya sadece 1 Türk dizisine eşcinsel karakter konulduğu için başlatılmadı, Netflix ben de kullanmıyorum. Çünkü Netflix'in her yapımı formülize edilmiş. Her yapımda bir tane siyahi, asyalı, müslüman, eşcinsel insanlar var ve bunlar hep iyi karakterler oluyor. Kötü karakterler de beyazlar. Baydı artık.
00 Yorumla
+1 yılDizinin adını bile duymamıştım ama bu yobaz dangalaklara inat izleyeceğim : d
#loveislove
50 Yorumla
+1 yılCücü'nün Osman'a olan öfkesinin nereden kaynaklandığı belli oldu.
https://alkislarlayasiyorum.com/m/content/597/osman-cuneyt-arkin00 Yorumla
+1 yılValla bizim ülke ne ahlakta birinci sırada nede erdemlilikte. Ülkede çocuk gelin hamile çocuk gelin sayısını bilmeyen erkek çocuklarına tecavüz edensapkınları bilmesek dizilere suç atacazds allahtan beynimiz var. Bizim ülke çok fazla ikiyüzlü çakmaa ahlaklı insan gırla.
33 Yorumla- +1 yıl
@Heygthey taciz de tecavüzde başı çrkiyoruZ zaten.
Elite'de de Müslüman gay vardı. Medya organlarının, yavaş yavaş insan şekillendirdiği bir gerçek. Toplumları alıştırmaya, normalleştirmeye çalışıyorlar.
Bana bulaşmadığı sürece, isteyen istediği gibi yaşayabilir. Hayat gerçekten çok kısa, 2 ay önce sağlıklı olan insanlar, şimdi Corona yüzünden öldü. İsteyen istediği gibi yaşayabilmeli, herkes kendi inancı doğrultusunda hesap verir ya da vermez.00 YorumlaOğlanın adı Kevin, Mark vs olsa olur. Ama bu ülkede bu dizi yayınlanmaz. Bizde bunlardan olmaz. Olanlar Türk değil. Bakmayın adlarının Türk ismi olmasına. Kökeni Türk olanlar böyle olmaz. Erkek olan erkek doğar.
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAhlakı bozan çocukları özendiren dizi ve filimler yayınlanmamalı. Bunlar ciddi tehlike ve artık bunu anlamakıyız. Bugünun genç kızları ve erkekleri “Birer Bihter Ziyagil” olma sevdalısı oldu.
91 Yorumla
+1 yılDizilerde gay kişiler de canlandırılabilir bence bunu niye yadırgıyor toplum? gerçekte var olan şeyler bunlar... ağızları açıldı mı "gay da insan" diyorlar... yadırgamaktan vazgeçin.. diziler filmler reailistse elbette gay biri de canlandırılabilir..
40 Yorumla
+1 yılYahu bu diziyi sadece siz izlemeyeceksiniz. 13-14 yaşında ki. kardeşlerimiz de izleyecek ve belki bu tür şeylere özenecekler. Böyle de düşünmek lazım. Bence böyle birşey varsa sunulmaması çok doğru bir karar.
40 Yorumla
+1 yılTüm konusu tecavüz olan dizileri 5 sezon falan izliyorlar
100 Yorumlanetflixte kimse kimseyi silah zoruyla üye yapmiyor yüzsüzlük yapipta tepki göstermesin kimse begenmiyorsan dirilis ertugrul payitaht dizileri var televizyonda onlari seyretsin begenmeyen üye olmasinne gerek var yaygaraya.. ayrica lgbtli insanlar gercek varlar ister kabul edilsin ister edilmesin.. hoşgörülü olmak lazim..
00 YorumlaBence isteyen izlemesin, isteyen izlesin ne bos isler şikayet falan ne işsizler ha hdkdjdjd banane ya hoşuma giden dizi filmi izlerim baktim 1 bolum guzel degil izlemem. Cinsel yaşamından banane
70 Yorumla
+1 yılNetflix'i izlemeye devam edecegim tabii ki de. Cahile gore hayatimizi duzenleyeceksek ohooo. Homofobikler az otede oynasinlar. Tvdeki turk dizilerine laf etmezler ama. Yengesine hallenenler karakter ya da toplu tecavuz yahut namus cinayetli dizileri aileyle! Beraber agizlarindan salyalari akarak izlerler ama gay bir karakter olunca artistik taslarlar. Kendi kendilerine tepinsin dursunlar bosverin
30 Yorumla
+1 yılEşcinsel veya bu tip şeyleri normaleştirmeyin dinen caiz değil haramdır ben böyle biliyorum , ALLAHIM isteseydi bunu söylerdi
34 Yorumla- +1 yıl
Kuranda namazin rekatlari, abdestin nasıl aldığını da yazmaz. Madem Allahın her şeyi söylemesi gerekiyor ve söylediği medyum da kuran, o zaman çoğu şeyleri söylememiş oluyor..
- +1 yıl
Bak hanım arkadaşım-abla demiyosam bir saygım olmadığındanır , kuran bize iyi olmayı öğretir doğru yolda olmayı ve ALLAHI tanımayı öğretir ayrıca sana şu ayetide belirtmek isterim
Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyunuz.(Müzemmil,73/70)
Ayrıca hanım arkadaşım ayrıca bir hadise göre
"Beni namaz kılarken nasıl gördüyseniz, siz de öyle kılın."
"Haccınızın ibadet şeklini benden alın."
Peygamber efendimizin bir hadisidir.
Ve hanım arkadaşım tesettürün yok iyi ahlakın yok önyargılısın sana abla diyemicem, ayrıca yaşın her ne kadar benden büyükte olsa saygı duyamam , hiç düşündünmü 29 yıl koskoca 29 yıl kaçında 5 vakit namaz kıldın , veya 29 yılın kaç yılını müslüman gibi yaşadın , lütfen bu soruların cevabını bana değil ALLAH (c. c) ver. Ve inşallah bu yazdıklarım sende bir etki yaratır , bunları bor arkadaş önerisi , bilgi edindirici olarak düşün , kibir yapıpta sen kaçını yaptın diye sorma şüphesiz bu önyargıdır. Biz hesabı dünyevi olan aciz insanlara cermeyiz RABBİMİZE veririz sende öyle , inşallah yardımcı olabilmişimdir. - +1 yıl
Ben 17 yaşıma kadar kurslarda geçirdim kendini alim zanneden kişi. Sahif, narf kelimeleri senin için belki bişey bile ifade etmez iken, ön yargı ön yargı diye bülbül gibi şakliyorsun ama ön yargının anası sende.
Senin yerinde olsam bu rezilliğim için tesbih namazı kılardim belki anca o zaman rabbin seni af eder 😃 - +1 yıl
Ben sen sadece karaktersiz zannediyodum belliki beyinsizsinde. Amaç yıllarca kurdtanolmak değil olmayan aklına yer edinirdimek , biliyomusun senin gibi cahile bişey anlatılmaz , ALLAH herkesi doğru yola iletsin , ben seni kötülemedim sadece dinimize olan değeri battılaştırma diyorum. Eşcinsellik ne zamandan beri dinimizde iyi oldu. Burdan belli bişey bilmediğin şimdi dahada yazmaya cesaret edemiceksin çünkü haklıyım ben. Haklı olmak istemezdim. eşcinsellik normal değildir bildiklerinle övünmeden önce bilmediklerini kafa yorup öğren. Hiçbirzaman yeteri kadar takva sahibi olamayız. Lütfen peygamber efendimizin hayatını örnek alarak yaşayalım.
GAY Osman. Peki Osman kim. Mübarek 4 halifeden birisi. Kasıtlı olma ihtimali çok yüksek. Umarım böyle bir terbiyesizliğin önüne geçilir. Bu ülkede hep dini inançlarla dalga geçildi. İnek Şaban/Ramazan vs.
30 Yorumla
+1 yılHükümet yetkilileri bu aşağı ve aykırı yayılıma derhal başlamadan son vermeliler, aksi takdirde cinsiyetçi hastaların ve dürtülerine hapsolanların yarattığı pisliği istemeye istemeye görmek zorunda kalacağızdır.
30 Yorumla
+1 yılİ*nelik moda olmuş malesef ki çok özendiriyorlar gençleri
75 Yorumla- +1 yıl
iğrenç bir yorum
- +1 yıl
kimse eşcinselliğe özenmez hele ki sizin gibiler bu dünyada olduğu sürece hiç kimse.
- +1 yıl
senin uyduğun moda da beyinsizlik sanırım.
- +1 yıl
@görünmezgölge bu bir moda değil bunu anla ilk önce
- +1 yıl
öncelikle verdiğim cevap sana değildi, lgbt üylerini sonsuza kadar savunuyorum. sözüm üstte ki 500 iqlu arkadaşa
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdı Osman ve gay öylemi ben şey yaparım öyle netflixi resmen Türk toplumunun örf ve töresine ters bir hareket kendi sapkın batılı yaşayışlarını Türk toplumuna özendirmeye çalışıyorlar umarım yurdumda yasaklanır yanlış anlaşılmasın lgbt düşmanı değilim hiç sevmem ama düşman da değilim herkese saygımız var ama hem netflix yapıyor hem Türk dizisi çekiyor hem başrol gay hemde ası Osman yuh artık pes diyorum böyle şeref yoksunluğu olmaz.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe bide bir Türk olarak bu diziyi izleyen ve prim yapmasına vesile olan hiç bir yurttaşıma yurttaşı olarak ben hakkımı helal etmiyorum.
- +1 yıl
Herkesin erişebildiği ulusal kanallarda insanlar biribirini asıp kesip tecavüz edebiliyor, eşlerini aldatabiliyor, çocuk yaşta kadınları gelin falan edebiliyor.. Ancak ağzınız açık izliyosunuz. Doğru ya ! bunlar Arap kültürümüzün bir parçası çünkü. Netflix isteyenin girdiği, her bireyin erişemediği bir platform. Bknz ben kullanmıyorum ve de görmüyorum. Burda boş tatava yapmayın, sövdürtmeyin örfünüze adetinize.
Cevap sahibi+1 yıl@Functionk hanımefendi benim eleştirdiğim kısım bu gibi bir diziyi netflix gibi bir dış platformun çekmesi ve baş rolüne osman adı vermesidir. Bir ıkincisi ben lgbt üyesi vatandaşlarımızın da en az bizim kadar türk olduğunu ve baş role bu ismin verilmesine onlarında karşı çıkması gerektiğini düşünüyorum ve dahi onlarında kendi şiirlerini yazma kendi musikilerini yaratma ve edebiyatlarını yapma hakları olduğunu onlarında kendilerine ait bir kanalda kendilerine hitab eden dizi film ve müzikleri dinlemeye hakları olduğunu düşünüyorum. Ve ülkemizde bunu yapamamalarını ve ne yazıkki netflix yahut x firması y firması gibi diş platformlara sığınmak zorunda bırakılmalarını da eleştiriyorum ve ben buna da üzülüyorum. Dediğiniz gibi o iğrenç şeylerin yanında iki erkeği veya bayanı kaldırımda el ele görmenin daha az rahatsız edici olduğu konusunda sizinle hemfikirim lakin bir insan lgbt olunca tarihini de ardında mı bırakıyor sorarım size Osmalı benim tarihim olduğu kadar gay bir yurttaşımızın da tarihi değil mi Osman bey benim ceddim olduğu kadar onunda ceddi değilmi oda en az benim kadar türk değilmi bu durum benim kadar onunda kanını dondurmuyor mu
Cevap sahibi+1 yılBiz kimin ne olduğunu umursamasakda onlar bizim kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi asla unutmuyor ben netflix kullanmıyorum aşağıda bir arkadaş yazmış bir dizide daha adı osman olan bir karakter işkenceci ve zalim rolündeymiş ben bu husustaki samimiyetsiz ve ayrıştırıcılığa dikkat çekiyorum yoksa hiç bir lgbt davranışı beni dediğiniz üzere çocuklara tecavüz eden kul hakkı yiyen ve din kisvesi altında insanlara zulmeden kişiler kadar tiksindirmiyor.
Cevap sahibi+1 yılSövmeye konuyu saptırmaya yanlış anlaşılmalara mahal vermeye lüzum yok diye düşünüyorum size saygı ve dinimin emrettiği üzere hoşgörü ve tevazu gösteriyor saygılı bir biçimde tartışabileceğimizi umut ediyorum saygılar hayırlı akşamlar.
Netflixte böyle diziler ya da filimler zaten vardı. Ben iptal olmasına şiddetle karşıyım.
40 YorumlaNedir bu homofobi anlamış değilim. Homofobik olunca daha bir erkeksi mi hissediyolar? Karakterin adı osman değilde hayrettin olsa bu seferde başka kulp takacaklardı. Bıraksınlar bu işleri...
41 Yorumla
+1 yılO iptal başlatanlar ilk önce korsan sitelerden izlemeyi bıraksında sonra iptal etsinler :)) ve netflix çoğu dizisinde var. Onları izle, türk olunca ağlaa. Bazen böyle insanlarla birarada yaşıyorum diye utanıyorum.
20 YorumlaŞaşırmadım olana. Para verilen özel bir yayın sağlayıcıyı kısıtlamak kötü bir olay. Umarım Netflix geri adım atmaz.
devlet ya da belirli bir gruba ait bir şey değil bu, özel. Yani etkimizin olmaması gerekiyor.22 YorumlaKimse kimseyi zorla uye yapmiyor.
Uyeligini iptal etmek isteyen eder.
Sanki zorla bunu izleyeceksin diyorlar. Sanane yahu50 YorumlaGüneşi gördüm dizisindede LGBT oyuncu vardı. Dış minnakların özendirdiği filmelerde sıkıntı yokta kendi yerli filmimizi netflix sunuyo diye üyelik iptali ayrımcılıktır.
30 YorumlaAçıkcası böyle bir tepkinin oluşması bana çok saçma geliyor. Osman olsa ne olur olmasa ne olur. Yalnızca bir isimden nasıl bu kadar şeyi çıkartabildiklerini anlayamıyorum..
30 Yorumla
+1 yılNetflix iğrenç bir platform zaten her türlü sapıklığı normalmiş gibi sunuyor
33 Yorumla- +1 yıl
Oha sapıksevici kaltaklara bak sen modern mi oldunuz siz
- +1 yıl
aynen orosspuluguuu modernlik zannediyor lut kavmi artıkları
+1 yılKapattım gitti kaçak izleyecem dizileri artık. La Casa del papel de Osman ismi işkenceci barbar bir karakter için kullanılıyor. Burda da homoseksüel biri için. bilinçli ve kasıtlı olarak yapılmış Hareketler Bunlar. Siz geçmişini unutmuş olsanız da onlar sizin kim olduğunuzu nereden geldiğinizi unutmadı..
30 Yorumla
+1 yılTürk dizisi izlemem fakat bu diziyi merakla bekliyorum. Neden? Çünkü hem gay hem de Türk. Alışılmadık bir şey, ve ben alışılmadık şeyleri severim. Umalım da dışkıdan aşk hikayelerine benzemesin.
30 Yorumla- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat