Netflix’in yeni yerli yapımı Aşk 101 hakkında tartışmalar devam ediyor. Tartışmaya şimdi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. Şahin, Netflix’i uyardıklarını ve ahlaksızlığa geçit vermeyeceklerini söyledi.Netflix’in yeni yerli yapım dizisi olacak Aşk 101 hakkında Netflix ile bağlantısı olmayan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımın ardından başlayan tartışmanın büyümesi üzerine Netflix de bir açıklama yapmıştı. Netflix, dizi ve karakterler konusunda sadece kendi açıklamalarının dikkate alınmasını isteyerek tartışmayı sona erdirmişti. Şimdi tartışmaya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. RTÜK Başkanı Şahin, Aşk 101 dizisi ile ilgili tartışmalara dönük olarak Akit’e verdiği demeçte, “Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine göz yummamız mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. RTÜK yönetimi olarak toplumumuzu rahatsız edecek her türlü yayın içeriğine geçit vermemekte kararlıyız” dedi.(Webtekno)
RTÜK Başkanı Aşk 101 dizisinde gay var diye Netflix'i uyardı! Nasıl karşılıyorsunuz?
Yalan haber dizide gay karakter yok. Tv'lerde kadına şiddet,çocuklara şiddet ve kötü örnek olabilecek onca şey önplandayken netflix dizisinin bu kadar tepki çekmesi çok tuhaf. Netflix de zaten çoğu dizide bu konu işleniyor. Yabancı dizi olunca herkes severek takip ediyor Türk dizisi olunca yerin dibine sokuyorlar niyeyse.
Hiç bir zaman bu ülkede olan şeyleri anlamıyorum. O kadar sacma sapan hayatlar varken gercekte rtukun bir diziye takilmiş olmasi komik geliyor.. Bir serbest yayın olsa kim bilir ne b. klar cikacak ulkede. Bana gore escinsellik, lezbiyenlik, biseksuelleik normal. Ayni rtuk icin yengeye salya dökmek ya da kac sezon boyunca izleidk mehmetali erbili ayni zamanda kimseye bir yaptirim yok bu konuda ne kerimcana bir şey diyen var, ne bulent ersoya. Alti ustü bir film izleyen izler izlemeyen izlemez. Bu sadece sacma sapan vicdan rahatlatmasi.. Bence kamu vicdanida bu konuda çok gevşek. Süleyman soylu istifa edince intihar etmek isteyen biri varmiş acaba ensar vakfi çocuklari düdüklerken neden kimse çikıp intihar etmedi. Bir çoğumuz iki yüzlüyüz.. Daha bir ay önce müge anlıda görmedik mi? Şanlıurfada kızi öldürüp atıyorlar aile içinde kimin kiminle ne bok yedigi belli değil gelmişler insanların cinsiyetine takmışlar. Masaya yatirilmasi gereken bir ton şey var bu ülkede.. Sen senelerce bülent ersoyu tvye çikarip sonrada aman bizde uyardik, gözlüyoruz!!! Hee tamam oldu.
Eşcinsellik ne zamandan beri ahlaksızlık oldu? Rtük’ün ücretli bir platforma karışmaya hakkı yok. O zaman netflixdeki tüm cinsel içeriklere, argolara ve küfürlere de engel olmaya çalışsınlar. Bu bir televizyon programı değil. Bunu anlayamadılar sanırım. İnsanlar ücretini veriyor ve istediği diziyi filmi izliyor bu kadar. İstemeyen izlemesin. Bu kadar uzatmanın konuyu deşmenin alemi yok. Ortada oyun falan da yok paranoyak gibi davranmayı kesin. Eşcinselliğin normal olduğunu, kafanızdaki fantezilerden çok farklı olduğunu, doğuştan geldiğini ve hastalık olmadığını kabullenin. Normalleştirin. Tüm insanlıkla birlikte insancılca yaşamayı öğrenin. Bıktırdınız insanı artık. Yobaz ve geriye doğru çalışan kafalarınız ne zaman normale dönecek. Merakle bekliyorum.
Reşit olmuş çocuğunuzun (18) eşcinsel tercihine saygı gösterip odasına 50'li yaşlarda bir adamla girip bağıra bağıra eşcinsel ilişkiye girmesine izin veren bir anne olmak ister miydiniz?
Eşcinsellik tercih değildir. Yorumumun altında belli ki saçmalamaya gelmişsin. Ben de sana şunu sorayım, kızının veya oğlunun kendinden yaşca büyük birisiylr odasına girip bağırs bağıra cinsel ilişkiye girmesini ister miydin? Ne kadar gerizekalıca konuşuyorsun. Bunu kimse tasvip etmez. Senin verdiğin örnek normal bir örnek değil. Beynin normal çalışmıyor belli ki. Bana normal örneklerle gel, ütopik absürt şeyler yazma. Bunun haricinde emin ol ki kızımın/oğlumun eşcinsel YÖNELİME sahip olması beni hiç gocundurmazdı. Yalnızca toplum baskısıyla, sizin gibi yobazlarla karşı karşıya kalacağını bilmek beni üzerdi. İnan ki elimden geldiğince onu destekler ve hayata hazırlardım. Daha da bir şey yazmadan sessizce uzaklaş buradan.
Ayrıyeyten kendi yorumuma ekleme yapayım: Ha televizyonda yayınlanan bir program olsaydı bile sorun yoktu (cinsellik olmadığı sürece) iki insanın yaşadığı veya tek bir bireyin platonik olarak yaşadığı MASUM bir aşkın önüne engel koymanın, yasaklamanın alemi yok. Hiçbir derdiniz kalmamışcasına eşcinsellere sarıyorsunuz. Neyse ki televizyonda yayınlanan kadınlara yönelik şiddet, cinayet ve taciz/tecavüz içeren diziler yasaklanmıyor. Rtük ne güzel çalışıyor ama!
Ensar vakfında 45 erkek çocuğuna tecavüz.. Bir kereden birşey olmaz diyen aile bakanı.. Çocuklarında rızası var diyen Adelet bakanı..9 yaşındaki kızla evlenmek caizdir diyen örümcek beyinlilere soruyorum sizin işiniz gücünüz yok mu millet neyi izlerse izlesin "gay "varmış ulan İnternet p*rnodan geçilmiyor neyin kafası bu.
Hayatta insanların seks yaptığı kaçınılmaz bir gerçek kimse bunu apaçık bir şekilde göstermez zaten bu dizide (hiçbir türk dizisinde olmadığı gibi) yabancı toplumlar ise bu konuda daha rahat isteyen izler rahatsız olan izlemez bu kadar basit RTÜK buna karışamaz sonuçta p*rno izlemiyoruz burda ki izlense bile bu kişinin kendi tercihidir milletin ahlakını namusunu düşünmek size kalmadı
Bu kadar homofobik olmayın allah aşkına sonuçta siz de eşcinsel yaratılabilirdiniz kimisi için eşcinsellik tercih meselesi kimisi içinse yaratılış bunun önüne geçemezsiniz ki bunlar hayatın gerçekleri hayat toz pembe olmadığı gibi dizilere ve filmlere de bu şekilde yansıtılmamalıdır
Tercih edenlere de bir şey diyemem (tercih edenlerin %90ı küçüklüğünde cinsel tacize veya tecavüze uğramış insanlar) ama biseksüellik kavramına ben de çok sıcak bakmıyorum gerçi buna karşı çıkmak kimseye düşmez insan özgürce yaşayabilir herhangi bir dizi veya filmde bunun gösterilmesi kadar normal bir şey olamaz sonuçta dünya nüfusunun neredeyse %12si eşcinsel çocukların da bu gerçekleri görerek büyümesi gerektiğini düşünüyorum
Haklısın belki ama özendirilmemeli cocuklar bunları görse ozenirler bunu herkes biliyor tamam bende çok elestirmem zaten istedikleri gibi yasasiinlar diyorum ama erkek erkek olarak kadın kadın olarak kalmalı tercihlerini böyle kullansinlar haklılık payım var ama
Ben sizi eleştirmiyorum zaten onlara iğrenç muamele yapıp toplumdan dışlayan insanlara lafım benim bir arkadaşım vardı küçükken erkekler futbol oynarken o bizimle evcilik oynardı e ne diyelim allah vergisi
Off ne eşcinsellik suç değildir falan saçmalıkları bir yana. Normal de değil aw yani. Netflix in eşcinsel ilişki bulunmayan dizisi yok zaten. Bence adamlar amaçlarına ulaşmış bizim bu kerizler şimdiden durumu normale indirgemiş kafalarında hsmsjs yazık cidden
Herkes hala cinsel tercih kalıbını kullanıyor ve bunu doğru zannediyor algımız yanlış ve toplumsal olarak eğitime ihtiyacımız var biriyle empati kurabilmek için yasamanizgerekmez o durumu kime varoldugunda. kimlerden hoslanacigi soruluyor nasıl yaratildiysak öyle yaşıyoruz "cinsel yönelim" cinsel tercih değil bunu kafalarda oturtsak herşey hallolacak hangimiz seçiyoruz ki tercihlik bir durum olsun saklayarak sansurleyerek yok sayamayiz bu gereksiz nefret son bulmalı...
Her yerde gözümüze abartısız apaçık bir halde sokuluyor cinsellik. Bir diziyle şuurumuzu veya ahlakımızı kaybedecek değiliz bence. Siyaset programlarından tutun da, belli belirsiz yarışma programlarında bile cinselliğe yönelik konuşmalar ve unsurlar bulunuyor. Açıkçası hiçbir türlü etkisi yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
direkt yasaklamalı. Türk kültürüne örfüne adetine ters ve psikolojisi bozuk hayattan bir amacı olmayan gençler türemesine sebep olan tüm dizilerin köküne kibrit suyu. Hiçbiri masum değiller. Yurt dışından gelenler dahi "dizileriniz çok bozuk" diyorlar.
Adamlar Ramazanın ilk günü yayınlanacak bir dizi vericekler. Başrolün adı Osman , üstelik gay... hala oynanan oyunu , müslümanlarla dalga geçildiğini görmeyecek kadar aptal bir milletimiz var
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Keşke biraz empati kurabilseler. Eşcinselliğin bir tercih ya da hastalık olmadığını anlayabilseler. Bu doğuştan gelen birşey . Hastalık olsa ilacı olurdu. Tercih zaten olamaz , hiçbir hetero bir sabah uyanıp acaba hemcinsim olan biriyle mi olsam demez. Eşcinseller her yerde. Onları dışlamak yerine saygı duymayı deneyin. Sevin ya da destekleyin demiyorum. Saygı duyun. Karışmayın.
eşcinsellik spiritüel bir sorundur, spiritüelistim, cadı yakanların devamısınız siz, ilim bilim diye somut şeylerle insanları kandırıyorsunuz hala bilimsel bir şey bulamadınız eşcinsellikle alakalı çünkü ruhun yolculuğu hakkında hiç bilgi sahibi değilsiniz, bilenlere de sahtekar damgası vurmakla meşgulsünüz. Eşcinsellik ruhun yanlış tercihinden dolayı fazlalaşan bir dürtü olabilir ama kesinlikle tercihe dayalıdır, ne kadar kabul edilirse ne kadar ileriye gidilirse kimlik olarak yerleşir ve netflix şu an bir "i kissed a girl and i like this" isimli şarkı gibi bir furya yarattı.
RTÜK benim para verdiğim bir platforma karışamaz. Parasını verip izliyoruz. Bu halk size yetkiyi verdi ya kullanın yetkinizi kötüye. Elbet bu devran dönecek.
Kessinlikle haklı buluyorum arkadaşlar eşcinsellik tercih meselesi doğuştan gelen interseksuellerdir onlar dogustandir ergen çağına girmemiş ya da yeni girmiş kişiler için uygunsuzdur varsa böyle bişey kaldırılsın taraftarindayim
Şaka gibi her gün televizyon programlarında aldatanlar, hırsızlık, ihanet daha nice saçma olaylar yaşanırken sadece netflix de yayınlanan bir programın bu kadar gündem olması ironik.
Zamanında “bir kadın bir erkek” adlı dizide neler neler gördük rtük uyuyor muydu? Türkiye şu an dizi kalitesi olarak çok mükemmel olmasada gelişiyor netflixe dizi veriyoruz ve neyin uyarısını yapıyor acaba. Kimsede dönüp demiyor ‘aşkım burası sertleşmiş mi’ sahnesini ne yaptınız diye
yahu bu netflix gerçekten abarttı ya. Gay ve lezbiyenler toplumda bu kadar fazla değil ki, 5-6 kişinin içine bile mutlaka bir eşcinsel ilişki koyuyor bu artık şüpheli bir davranış.
Televizyon izlemeyi çok zaman önce bıraktım, kalitesiz şeylerin biraraya gelmesi ilgimi çekmiyor. Benim kanallarım Dmax, Tlc ve Trt Belgesel onun dışında diğer kanallarla işim yok. Ha Netflix, ha televizyon dizileri. Hepsi sapkın projeler.
İyi yapmış hak ettiler bunlarda iyi bir örnek değiller bunları izleyen insanlardanda uzak durmak gerek hayatları ve kendileride normal değildirler uzak olsunlar sevmediğim tipler geberesiceler ya...
Tamamen saçmalık lezbiyen olmak gay olmak yanlış bir şey değildir, sen heteroseksüelsen bir başkası da gay olabilir bu çok NORMAL bir şey hala bu zamanda bile böyle bir şeyi uyarmaları o kadar saçma ki insanların cinsel yönelimleri hiç kimseyi ilgilendirmez!! Ortada tecavüz şiddet dolu diziler varken böyle bir şeye uyarı vermek... neyse ben ve aynı düşüncede olan insanlar ne dersek diyelim bunlar hep aynı şeyi yapmaya devam edecekler.
Kadına şiddet sahnelerinde problem yok, insanların birbirlerini öldürdükleri sahnelerde problem yok, tecavüz sahnelerinde problem yok ama dizide gay bir karakter var ise problem oluyor.. Gerçekten ne kadar duyarlı bir sistemin içerisinde yaşıyoruz..
Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum. Konusu şiddet hatta sadece tecavüz olan dizileri 5 sezon ağzınızın suyu aka aka izlediniz. Önce onu bir silin sonra tartışırız bunu...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İyi yapmış bu diziler filmler sanat mı sanıyorsunuz? ahlakımızı bozuyorlar
RTÜK 50 kişiyle ilişki yaşayan eşini aldatanların olduğu dizilere karışmayıp eşcinsel birinin olduğu dizilere karışarak yine bir işe yaramadı tebrikler
Anlayamadığım, RTÜK'e hangi ara internete karışma yetkisi verilmiş? Radyo Televizyon Üst Kurulu açılımı. Içinde internet yok. Binaleleyh RTÜK kapatılmalı