Neden bu tercih meselesi olarak algılanıyor? Sen ananın karnından Gay, eşcinsel olarak mı doğdun? Onları ne kadar anlayabilirsin? Tercih değil o bir imtihandır. Bunu algıladığımız zaman tam anlamıyla gelişmiş bir Ülke olabiliriz. Gay diye biriyle yatsın kalksın demiyorum. Bu zaten yanlış. Tıpkı oruç gibi ve zaten onların işi çok zor çok büyük bir imtihan içindeyken de çevreden aldıkları olumsuz, alaycı yorumlar onları daha da ağır ve kaldırabilmesi güç bir imtihana sürüklüyor. Burda gülen ve alay edenlerin çocukları da öyle doğabilir. Lütfen bir şey konuşurken “Ben ne biliyorum?” Sorusunu kendinize yöneltin. Çok uzak değil benim de eski eşim bu imtihandan geçiyor. Benim tek tavsiyem “Lütfen düzelirim ümidi ile evlenmeyin ve kimsenin hayatını karartmayın” Kendinize iyi davranın.
Bu aslında yıllardır yapılan bir şey. Alıştırmak, şirin göstermek, vs... Baktılar ki gerçekten işe yaramış ve herkes bağırıyor lgbt lgbt diye artık açık açık yapıyorlar. Benim söyleyebileceğim şey, madem bu kadar normal ve doğal bir şey, neden festivaller var? Neden bu kadar çok ve aşırı destekleniyor? Doğal bir şeyse neden kutlama mecburiyetindeler? O festivaller böyle insanların birbirini bulması için bir uygulama. Ben ne destekliyorum ne de gördüğüm zaman gider döverim. Sadece görmüş olurum, dua eder geçerim. Ve, instagrama bakıyorum herkes "yorumlara bak, yobazlar, dinden soğudum bu yorum yapanlar yüzünden, ülkeden soğudum" gibi şeyler söylüyorlar... Aw siz zaten ülkeden, dinden soğumaya yer arıyorsunuz. Dinde zaten yanlış olan bir şeye "yanlış" deyince ne oluyor anlamıyorum ki... Buraya kadar okuyan varsa helal olsun cöşcöfşcöd
Gerçeklik dışı mı? Yapmayın arkadaşlar toplumumuzda her 10 kişiden 2si gizli gay/lezbiyen/bisexüel/transeksüel... Zaten diğer 1 kişide tercihini saklamayan taraf. İnsanların kendi bacak araları için 2. bir kişinin söz söyleme hakkı olmamalı bence. Herkes tercihini yaşasın.
Kimsenin ne yaptığına dair karışılan bir durum yok, dizilerde fazla abartıldığını düşünüyorum. 10 kişiden 2'si diyorsun dizide 5'i öyle. Soruda dediğim gibi 1-2 dizlede böyle olsa gerçekçilik payı verebilirim fakat bu şekilde sadece kurmaca.
Artık her dizide birbirini aldatan eşler, çoklu ilişkiler, silahlı çatışmalar daha neler neler normalleştirilmeye çalışılıyo. Oturup düşünürsek aslında hiçbirini izlemememiz gerek.
@PortakalCadısı sana bir zararları mı var? Tecavüz mü ediyolar, kadın cinayeti mi işliyolar? ya da sana zorla lezbiyen ol mu diyolar? Seni rahatsız eden ne ki?
Yok. Ya Allah aşkına. Siz hiç haberlere bakıyor musunuz? Sizce korona geçici bir şey mi? Evet belki de geçecek. Ya sonra? O Amerikadan alınan herşey Türk örf ve adetini bozuyor. Ve bizim Türk milleti ne kadar değerli bir millet olduğunun farkında değil. Yorum da da bahsettim herşey normalleşiyor. Bak buraya yazıyorum ilerde baba kız ilişkisini de normal görürsünüz. Çünkü o çapa doğru gidiyoruz. Amerikanın ne duruma geldiği de ortada. Yaptıklarının cezasını çekiyor
@PortakalCadısı Senin anlamak istemediğin bir nokta var ben sonuna kadar Türk kültürüyle yaşayan bir adamım. Ama saygıyı tartışıyorsun şu an benimle. Bu ülkenin sanat Güneşi Zeki Mürendi hatırlatırım tüm türk halkından kabul gören. Divası Bülent Ersoydu. Siz lgbt leri hep kötü görüyorsunuz. Bende olsun tabiki istemem ama olursa saygı duymak zorundayım hayat bu
Kimin ne yaşadıgına karışmam fakat sapkin ilişkilerin normalleştirilmeye çalışilmasida çok yanlış.. Yani insanların gözüne soka soka erkeklerin veya kadınların ele ele dudak dudağa gezmelerinide görmek zorunda değiliz.. Doğanın döngüsü tabiatın kuralı ve insan onuruna serefine en yakışı kalır ilişki kadin/erkek iliskisidir.. İlkokul çocuğuna anlatır gibi anlatmak zorunda kalmakta ayrı bir komedi.. Nasıl kadına şiddete hayvanlara şiddete hayır diyorsam nasıl masumları koruyor gözetiyorsam aynı inançla bu tip ilişkileri de tasvip etmiyorum.. bu kadar net..
Eşcinsel görmekten neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İstedikleri gibi film çekerler bunun kalitesini karakterlerin heteroseksüel olup olmaması veya cinsel tercihi etkilemez. O kadar rahatsız oluyorsanız izlemeyin kardeşim zorla mı izletiyorlar iptal et üyeliğini izleme.
Lgbt kavramı başlı başına zaten saçmalık. Aynı cinslerde ilişki🤮 Önce normal görmeyiz sonra medya aracılığıyla yavaştan normal görürüz. Daha sonra hayvan insan ilişkisi çıkar. Önce normal görmeyiz ama sonra yavaştan medya aracılığıyla yine normal görürürz. Sonra ensest ilişkisi çıkar. Önce normal görmeyiz sonra yavaştan medya aracılığıyla normal görürüz. Daha çok söylemek isterdim ama mideniz kaldırmaz 🤮
Doğru yaa böyle eşcinselleri belirtmek yerine daha önce bir turk dizisinde olduğu gibi evli kendinden yaşça büyük kadınlarla ask yaşamak daha doğru dimi? Veya istemiyorsa zorla sahip olmak bir-çok dizide olduğu gibi?
Saçma bir karşılaştırma konular alakasız ayrıca zaten Türk dizisi izlemiyorum. Ben burda doğru ya da yanlıştan değil abartıdan bahsettim. Ben sana git kadına şiddet uygulayan Türk dizisi mi izle dedim? Bütün dizilerde alakasız olmasına rağmen göze sokulması gereksiz.
Abartı ve bilinçli yapıyorlar adamlar niyet etmiş herkesi topik yapmaya. Bu dizi Türk dizisi Osman ismi bilinçli verilmiş başroldeki toppike. Size bu isim biryerden tanıdık gelir herhalde. Ve ramazanın ilk günü yayına girmesi. Bunlar tesadüfmü. Bazıları kim olduğunu nerden geldiğini unuttu ama onlar unutmuyor. Türk gençliğinin özü ile bağnı koparmak için her türlü argumanı kullanıyor. Aksini iddia edenin topunu keserim nokta
Havlarda ısındı ama işte korona var 😀biterse gelirim müthiş soluma resital yaparım sahada. Vay be harbi şaşkınım ilkkez beykozlu birini gördüm hha burda
Varız. Bize bahşedilmiş hayatı yaşıyoruz. Hiç olamayacağımız kadar doğalız. Çünkü doğada eşcinselliğin görüldüğü tek tür değiliz. Sadede geleyim; o kadar fazlayız ki... Eğer miktarımız hakkında kesin bilgi edinebileceğiniz bir kaynak olsaydı, veriler sizi şaşırtırdı. Mide bulandıracak kadar her yerdeyiz
Ben de diyorum ki dizideki LGBT'li bir birey sizi bu kadar rahatsız edeceğine pedofililiği ve kadına şiddeti normalleştiren diziler rahatsız etsin. İsterse bütün karakterleri LGBT'li yapar size ne?
"Karşılaştırma" yapıp kendi kendine yorum yapan sensin. Ben öyle birşey dediğimi görmüyorum çünkü yorumumu katmadim. Kör ve koşulsuz şekilde savunma yapmak cahil işidir. Olaylara farklı acılardan bakmak yerine sadece haklı çıkmak iç güdüsü ile yaklaşıyorsunuz. Daha fazla yanıt vermeyi gereksiz buluyorum, iyi günler.
Saçma sapan bir filim zaten, doğru bir örnek değiller defolup gitsinler bu tipler dünyadan artık taş olsunlar,,, zaten herşey onların bu pislik nefislerinden başımıza geliyor dünya da böyle virüsler çıkıyor... helak olacaklar bunlar tez zamanda inşallah hastalık bunları bulur...
Ahahah abartı olduğunu sanmanın nedeni burda eleştiren insanlar yüzünden eşcinsellerin kendini göstermemesi sonucu toplumda az sayıda gibi görünüyor olmaları. Aslında bay çoklar ve gayet de normal bir şey alışın artık
Netflix'im yok ama şu bir gerçek ki toplumda düşündüğünüzden çok daha fazla gay, lezbiyen, bisexüel vb. var. Ve açıkçası bu beni ilgilendirmiyor herkesin kendi hayatı
Toplumun ahlakı nasıl bozulur boyle boyle bozulur iste aptal saptal dizilerle normalleştiriyorlar. Kendini dizi izledigi icin kültürlü sana tayfada ağzını açıp izliyor.
boş yapan sensin toplumun ahlakı neden iki ortak cins ilişki yaşıyor diye bozulsun? öyle insanlar istesenizde istemesenizde var olmaya devam edecekler sizde oturduğunuz yerden kudurmaya devam
öyle insanlar hayatlarda varlar onları yadırgamanın saçma olduğunu düşünüyorum. Göze sokma çabası ise bunu artık normale indirmeniz için çünkü gördüğünüz anda uzaylı gibi bakıyorsunuz ve kötü hitaplarda bulunuyorsunuz o yüzdendir
Netflix açıklamada inanmayın yelan haberlere demiş ama her yerde gözümüze sokmaları farkındalık özgürlük felan değil ya iğrençlik. Okey onlara saygımız var ama osmana da bunu yapmasınlar püüğğ xd
Kesinlikle karşim. Göze kakmaları, hele bu #eşcinsel olarak toplumda kabul edilme çabası beni dellendiriyor. Makul olun, kimse çocuğunu cinsiyetinin özelliklerine aykırı, tek cins bireylerle aynı ortamda okutmak istemez. Kadınlığı ve erkekliği kaldırmak istiyorlar. Gelecekteki yavrularımıza nasıl bir gelecek planı çizdiklerine bakın ve neye alet olduğumuzun bilincinde olun. Üyeliğimi iptal ettim ben de. 💪
İnsanları cinsel yönelimlerinden dolayı ötekileştirmeyi bırakın. Heteroseksüel bir karakter olmuş Homoseksüel bir karakter olmuş... Ne fark eder ki? Beğenmediyseniz izlemezsiniz.
Bu yeni dunya duzeni algi operasyonunun bir parcasidir.. cinsiyetleri esitlemek. Yani herkese lgtb birey yapmak esas amactir.. kaygi ise tamamen ticaridir yine..
o zaman niye laf ediyorsun ki? Eşcinsellik dünyanın her tarafında mevcuttur hatta yeni de değildir. Uzun yıllardır vardır. Onlarda senin benim gibi insandır. Haliyle dizilerde bunları görmek gayet doğaldır. Türk dizilerine alıştığınız için garip geliyor tek sorun orda.
Yahu benim sorum eşcinsellik değil ki isteyen istediğini yapsın ben dizilerden bahsediyorum. Severek izlediğim bir dizide bu konuya abartı şekilde üstüne düşülünce tadı kaçıyor.
Anlatmak istediğimi anlamadın sanırım dostum. Daha net anlatayım sana. Durum tamamiyle yetiştiriliş ile alakalı. Sen eşcinselliğin kötü görüldüğü yasak olduğu bir toplum içinde büyümüşsün. Haliyle bu durum sana garip geliyor yadırgıyorsun. Dizilerde filmlerde gördüğünde bu durum gözüne batıyor.
Örnek vererek açıklayayım çok daha net olacak. Fransızlar salyangoz yerler çorbasını yaparlar yemeğini yaparlar hüplete hüplete yerler. Öyle yetiştirilmişler ve çok seviyorlar. Bir dizide bir filmde adam oturup ballandıra ballandıra salyangoz hüpletse rahatsız olursun belkide birçok insan gibi miden bulanır. Fakat aynı filmde ballandıra ballandıra kokoreç yese işkembe çorbası içse hiç rahatsız olmazsın çünkü kokoreç ve işkembe çorbası bizim kültürümüzde olan şeyler. Aynı şekilde yabancı birine kokoreç yedirmeye kalk bakalım bağırsaktan yapıldığını söyle nasıl tiksinecek. Tamamiyle yetiştiriliş.
Benim anlatmak istediğimi örnekleyeyim. Lcdp dizisinde lgbt ile alakali durum yokken netflixe geçince 5 erkekten 4'ü eşcinsel olaylar içinde bulunuyorsa bu durum abartidir. Böyle yüksek bir oran olduğunu düşünmüyorum.
Oda firma yapısı ile alakalı dostum onada şöyle örneklendirebilirim. Türk kanallarının dizi mantığı nedir? zengin fakir çelişkisi Mafya dizileri osmanlı dizileri aşk ilişkileri Başka mantıkta dizi var mı ülkede? Var elbette fakat 100 diziden 1-2 tane çıkıyor kaliteli düzgün dizi. şu durum normal gelse olay çözülecek. Kadın ve erkeğin sevişmesi sevgili olması ne kadar normal ise. Kadın- kadın ya da erkek-erkek sevgili olabilir sevişebilir mantığı aynı olduğu an dizi batmayacak sana
Şu Türk dizileri ile karşılaştırma olayına neden giriyor herkes anlamış değilim zaten hepsi zaman kaybı ve çöp. Birinin kötü olması diğerini haklı veya haksız yapmaz bence alakasız bir durum
Günümüzde evrensel bakabilirseniz LGBT üyelerinin sayısı %30 gibi bir şey toplumda yani 10 kişiden 3ü demek bu dizilerin oyuncu kadrosuna bakarsanız 10 kişiden fazla dolayısıyla toplumla daha çok örtüşüyor aslında gerçeklik dışı diye bir durum yok
Abartılı değil Sadece işlerini yapıyorlar sizin gibi herkesi makarnacı herkesi koyun zanneden angutlar*da hem Yahudileri zengin ediyorlar Hem de beynini siktiriyorlar* Lezbiyenlik ipnelik*bu şekilde zihninize doğal olarak algılatilıyor. ..
Cinselliğe ya da Eşcinselliğe karşı değilim ama Netflix her dizisinde cinselliğin ve eşcinselliğin bokunu çıkardı. 40 dakikalık bölümün 10 dakikasında sevişmelerini izliyoruz bir zaman sonra bayıyor
Yoo niye abartı olsun eşcinsel insanlar tanıdığınız kadar az değil ki belki aynı ortamda bulunduğunuz bir çok insan gizli eşcinsel, biseksüel haberiniz yok
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü lgbt'ler heryerde olduğu için olabilir mi? Bizi az sanmayın milyonlarcayız heryerdeyiz ve normaliz.
Aboneliğini iptal etmen güzel , izleyip izlememek de sana kalmış. Fakat onlar bize çok uzak değil. Belki yakın arkadaşın, belki kardeşin, bir zaman gelecek ve belki de eşin de olabilir.. Çok uzak değiller bize.
@pempişlady ayrıldığım eşimde de var kızlarıda seviyor durumu da iyi hiç erkeğe ihtiyacı yok ilişkimiz bu yüzden bitti nefretim de bundan. bir kadınla tanıştı ondan sonra oldu böyle
İ*nelerden öö geldi artık amk* her dizide var yeter artık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yorumları okudum şöyle bir durum var öyle olmak dindar bir insana günah dinsiz bir insana için sorun değil aslında bir nevi doğru bir şey sonuçta böyle insanlar dünyamızda çok fazla ve bizlerin onlar ile nasıl yaşayacağımızı öğrenmemiz gerekiyor