YKS stresinde 1 senede 30 kilo aldım, ailemin kilo baskısıyla nasıl başa çıkıp psikolojimi toparlayabilirim?

Merhaba, 1 senedir YKS stresi çekiyorum. 165 boyum var ve sınav senesi öncesi 52 kilodaydım, YKS gününe kadar tam olarak 30 kilo aldım ve mental çöküş yaşıyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum, buluşmalara katılamıyorum ve özgüvenim yıkıldı. Strese girdiğim an yemek yemek istiyorum maalesef. Diyetisyene başvurmak istedim ama annem gereksiz buluyor, ona rağmen her gün zayıfla artık obez oldun deyip beni darlıyor. “Dışarı çıksan zayıflarsın, bizimle tatile bile gelmiyorsun” dedi ama kilodan kaynaklı dışarı çıkmaya utanıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım hem annemin zayıfla baskısı hem özgüvenim çok kötü durumda ve diyetisyene gidemiyorum kafayı yemek üzereyim. Anneme diyetisyene gitmek istiyorum dediğim an “boğazına dur demeyi bilmiyorsun bana boş yere para harcatacaksın, sadece sana liste verecekler gereksiz bir istek otur kendin zayıfla” diyor ama yapamıyorum ve ben yapamadıkça evdekilerin kilo baskısı artıyor bana kıyafet bile almıyorlar, zayıflayana kadar da almayacaklar…

YKS stresinde 1 senede 30 kilo aldım, ailemin kilo baskısıyla nasıl başa çıkıp psikolojimi toparlayabilirim?