Trol falan değil, böyle bir şeyin trolü olmaz, o kadar doktorla görüştüm, mide ameliyatı olmak için çok korkuyorum, ameliyat masasına yatarım ve kalkamam diye 🥹🥹🥹
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Gecmis olsun canim benim.
Kilo vermek zordur evet. Ama, yapilabilir.
Kendine guven, zor gelecek ama ben de 135 kilodan 119 kiloya dusmus biri olaraktan, acini anlayabiliyorum.
Nerede yasiyorsan, Sehir Hastanelerinde (hepsinde var mi bilmiyorum ama) Obezite Merkezleri acildi. Oraya basvurmadan once, endokrin randevusu alip basvurman gerekli. Seni oradan bir doktor illa ki yonlendirir.
"Doktorlar kilolu oldugumu gorunce utanacagim" konusuna gelince, beynine bunu sana yapmasina izin verme. Cunku icine daha cok kapanir, hic kilo vermek istemezsin. Onlar bosuna profesyonel degil canim ve belki senden daha tehlikeli kilolu ya da tehlikeli bicimde zayif insanlarla calisiyorlar. Kimse seni yadirgamayacaktir.
Umarim yazim isini gorur, yardimci olur. Sana kalan o ilk adimi atmak, harfi harfine uymaya calismak ve farki gormek.
Son bir sey, mide ameliyati konusu acma, o senin son yardim butonun olsun. Benim yaptigim gibi, hep "igne? ilac ister misin?" diyorlar ama ben dogal yollarla yapacagim, teknikle yapacagim diyorum ilk basta. Cunku insulin direnci igneleri ve ilaclar hem riskli hem de BILDIGIM KADARIYLA eroinbgibi bagimlilik yapiyormus. O ilaclar benim icin en son hareket yani: "ya kotuye giderse, ya gercekten kilo veremezsem ya da sagligim kilo verirken kotuye giderse?" sorularimin cevabi, cozumu olsun istiyorum yani. Ama su ana kadar bayagi iyi oldu benim icin. Hic ilaca gerek duymuyorum su anda.
Minicik bir bonus dipnot: Diyet yapmak evet GERCEKTEN zor, Ilk 1 hatta ay bayagi zorlanabilirsin cunku vucut hep aldigin kalorilere, zevklere alisik. Ama, benim icin ilk aydan sonra daha da kolaylasmaya basladi, umarim aynisi senin icin de olur.
Bu arada, diyorum ne unuttum. Ilac konusuna gelince, o elbette tamamen doktorun ilk baslangicina bagli, benim durumun artik iyilesmeye basladigi icin kullanmiyorum.
Yoksa ben de, Thincal kullandim en basta, cidden isimi gordu. Yan etkisi gereksiz yag atimi yaparken seni circir bocegine donusturmek. 😅
Bazen olmuyorsa zoralmamak gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım arkadaşım, ben Fit Meli. Diyetisyenim. ✨ Bu kadar kiloyla mücadele etmenin ve ameliyat korkunun seni ne kadar yorduğunu, hırpaladığını anlayabiliyorum. Ama inan bana, doğru ve sürdürülebilir adımlarla bambaşka bir yola çıkabiliriz. Küçük başlangıçlar bile büyük farklar yaratır. Kendine nazik ol. 💪 Unutma, bu yolculukta asla yalnız değilsin. Yardıma ihtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. 🥰