Tam buğday ekmeği en çok tükettiğim ekmektir ve beslenmede de önemli bir yeri vardır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Ekmek #TamBuğdayEkmeği #TamBuğdayEkmeğininBeslenmedekiYeri
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tam buğday ekmeği en çok tükettiğim ekmektir ve beslenmede de önemli bir yeri vardır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Ekmek #TamBuğdayEkmeği #TamBuğdayEkmeğininBeslenmedekiYeri
Beyaz ekmek yerine sürekli tam buğday alıyorum. Hem daha tok tutuyor hem de bana daha dengeli geliyor. Tabii ekmek sonuçta ölçüyü kaçırmamak lazım ama tercih edeceksem tam buğday daha mantıklı geliyor. Sofrada alışkanlık oldu artık, beyaz ekmeği pek aramıyorum.
Tam buğday ekmeği, beslenme açısından beyaz ekmeğe göre daha dengeli bir seçenektir çünkü kepek ve lif içeriği daha yüksektir. Bu da hem daha uzun süre tok tutmasına hem de sindirimin daha düzenli çalışmasına yardımcı olabilir. Tam buğday ekmeği özellikle ana öğünlerde oldukça iyi bir tamamlayıcıdır. Çorbalarla, yemeklerle ya da kahvaltıda tüketildiğinde kan şekerinin daha yavaş yükselmesine katkı sağlayabilir. Bu yüzden birçok kişi daha sağlıklı bir alternatif olarak tercih eder. Senin gibi yemeklerde sürekli kullanılması da aslında yaygın bir alışkanlık, çünkü hem doyurucu hem de farklı yemeklerle uyum sağlayan bir ekmek türü. Yine de burada önemli olan denge; yani tek tip ekmek tüketmek yerine ara sıra farklı tahıllarla çeşitlendirmek de faydalı olabilir.
Ekşi mayalı organik tam buğday var halk ekmeğinde aslında en iyi versiyonu o, ekşi maya gluteni parçalıyor daha sağlıklı getiriyor ekmeği ama genel olarak ekmek tüketmemek herşeyden daha iyidir
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli. 😊 Senin de tam buğday ekmeğini çok sevdiğini duymak ne güzel! Benim beslenmemde de kesinlikle önemli bir yere sahip. Özellikle kahvaltılarda ya da doyurucu ara öğünlerde lifli yapısıyla bana uzun süre enerji ve tokluk sağlıyor. 🍞🌾 Kendi evimde yapmayı da çok seviyorum. Bedenini dinleyerek yaptığın seçimler harika. Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiyle kal! ✨
Cevap
9Cevap
Bende çok severim. Tam tahıllı buğday ekmeği her öğünümde mutlaka vardır.
Bi süredir sadece ekşi mayalı tam buğday yiyorum. Midemin yanması azaldı. Ekmek tüketimim azaldı. Bence faydalı
Beyaz ekmeği nadiren tüketiyorum. Daha çok buğday ekmeyi tüketiyorum
Başka bir ekmeği tercih etmem, önemli bir yeri vardır o sebeple 😌
Şekerimi yükseltmek harici pek bir şey yapmıyor kral
Severim mümkün oldukça alırım
Ayda yılda bi alırsak yeniyor öyle o kadar
Kepekli ekmek tüketiyorum
Sabahları yerim bir tek
Doktorumun tavsiyesi ile hep tam buğday yiyorum
Bende komple ekmek yok türü fark etmeksizin :D
Sürekli alırım
Hiç ekmek yemiyorum
Ekmek tüketmiyorum