İftarda hangi ekmeği tüketirsiniz?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarda tırnak pide, ramazan pidesi vb. Ekmekler yerini almaya başladı.
Ben artık ekmek yemiyorum 10 gündür falan ama normalde hep ramazan pidesi alırız, bazen nadiren uzun pide. Ama uzun pideyi sevmiyorum. Bugün diyeti bozdum biraz, ilk gün olunca çok açlık hissettim, iftarda biraz ramazan pidesi ve halk ekmeği yedim 🥺
Cevap
27Cevap
Fırında çıkanlar sıcacık bir pideye kim hayır diyebilir ki?
Dimi be sıcak sıcak
Evet çok lezzetli oluyor
Ekmeksiz bir sofranın tadı tuzu olmaz, bende değişir ekmek tercihim.
Bende tüm ekmeklerin yeri başka 😂
Ayrıca Pide, pidedir, ekmek değil 😂
En alttaki görseldeki pide favorim olurdu ama satılmıyor her yerde.
Hepsi pahalıdır o yüzden normal ekmek tercih ediyorum.
1 pideyi iftarda yedim pidelerin gramajı düşük galiba 🙄
Pide bol susamlı ve çörek otlu
Henüz yiyemedim, sıra çoktu ekmeğe talim ettik
fark etmez her türlü gömeriz xdSDFV AÇIZ
Ramazan pidesi olaydı ah olaydı
Türkiye’deki gibi değil 😒
Ramazan pidesi ve normal ekmek
Kayseri pidesi
Pide normal
Pide genelde
Ramaza pidesi
Ekmek yemiyorum.
Pide
Tüketmiyorum. Aslında tüketilmesine anlamda veremiyorum. Glisemik indeksi yüksek bir gıda bu. İnsülin direnci oluşmaz bu kişinin daha çabuk acıkmasını sağlar. Ayrıca glisemik indeksinin yüksek olmasının bir diğer negatif yönü ise birden yağa dönüştüğü için direk bel bölgesine yansıyor bu da. Sonra o alt karın ve bel bölgesinde yağ tabakası bir hayli birikyior ve sırıtıyor sonra inatçı bölge diye geçer durur burada halk dilinde.
Zaten iftar geç saatte yemek yeniliyor hani 3-5 saat sonra en geç yatılacak genelde 10-11 civarı yatılır daha erken hani o yüzden olabildiğince hamur işlerinden kaçının düşük karbonhidratlı beslenin.
Tırnaklı pide alıyoruz dürüst olayım lezzetten dolayı değil fiyattan dolayı. Ramazan pidesi, normal tırnaklı pidenin iki katı fiyatında olunca bi de kalabalık aile olunca alamıyoruz inşallah ramazan pidesini bu sene yemek nasip olur ne diyim😅
Açıkçası kilo almamak adına ekmek ya da pide fazla tüketmem sadece yoğurt yiyip yattıgımda oluyor ama yersem pide yerim hatta avuç içi kadar bir pideyle tost yapar öyle yerim bazen
Şu çiçek ekmek mütiş ya tam ekmek arası hazırlamalık. Valla pide çok pahalı olmuş dün aldık bu günde tırnak pide aricam daha da yok
Ekmek tüketmemeye çalışıyorum.
Ama pidenin kokusu ayrı güzel.. Nefis terbiyesi için ucundan bölüyorum biraz..
En İyi Cevap