Ezelinden beri buğday ekmeği tüketiyorum ve çok seviyorum. Önüme pasta koysanız ekmek mi pasta mı? diye sorsanız ekmek derim. Buğday ekmeğini küçük çocukken de gizli gizli yerdim. Icak ekmek arasına tereyağı bayılırım... Sağlıksız olduğu için annem çok tüketmeme izin vermezdi. Birde ekşili köy ekmeğini çok severim. Spor yapmay başladığımda ve yediklerine dikkat etmeye başladığımda tam buğday ekmeği tüketiyorum. Her öğün bir dilim...
Merhabalar..🥐 Ekmek gün içinde en fazla iki dilim tüketiyorum. Ama tercihim beyaz ekmek olmaz. Siyez, ekşi maya ya da çavdar ekmeği tüketiyorum. Hemen hemen evet kalori olarak aynı beyaz ekmekle ama bu ekmeklerin glisemik indeksi düşük ve bağırsak mide için daha sağlıklı. Ayrıca kan şekerini daha iyi dengeliyor lif oranı yüksek. O yüzden tercihim bu ekmekler oluyor…
Aşırı ekmek tüketmem, tüketirsem de tahıllı, kepekli, çavdarlı hangisi denk gelirse onlardan alırım. Bir türü sürekli tüketmek yerine değişe değişe tüketiyorum, hem bıktırmıyor hem de sağlıklı oluyor.