nasıl beslendiniz? nasıl antrenman yaptınız? 180 boy 84 kiloyum, kolda göbekte falan yağ var. spora gidiyorum ama diyet yok
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer nasıl beslendiniz? nasıl antrenman yaptınız? 180 boy 84 kiloyum, kolda göbekte falan yağ var. spora gidiyorum ama diyet yok
Spor yapmıyorum ama az yağlı şeyler yemek, mesela haşlanmış tavukla pilav gibi salata gibi birde protein tozu vs işe yarar heralde. Tüm gücünle çok fazla spor yapmalısın. 1.92 boyum var ve 110 kiloyum. Eskiden yağlıydım göbek vardı sonra spora gitmedim çünkü bizim işler spor gibi, çok fazla çalıştım, kilo vermeye başladım bir yerden sonra yediğim yemekler yaramamaya başladı derken yapacak iş kalmadı. Ne değişti dersen bayağı yağ yaktım, kaslarım görüntü olarak belirgin şekilde değişti, fiziksel gücüm acayip çok arttı. şimdi 90 95 kilo gibi duruyorum ama 110 kiloyum
Evet, özellikle spora yeni başladıysan aynı anda yağ yakıp kas yapmak mümkün. Buna body recomposition deniyor. Ama sadece spora gitmek yetmez, beslenmeyi de biraz düzene sokmak gerekiyor.
Ben olsam Rise AI Appinden hedef olarak “Yağ Yakma”yı seçip günlük kalori ve protein hedefimi oluştururdum. Çok agresif bir diyet yerine kontrollü kalori açığında kalıp proteini yüksek tutmak önemli. Her öğünde et, tavuk, yumurta, yoğurt veya bakliyat gibi bir protein kaynağı ekleyebilirsin.
Antrenmanda haftada 3-4 gün ağırlık çalışıp progressive overload uygulayabilirsin. Yani hareketlerde formu bozmadan zamanla tekrar veya ağırlık artırmak. Uygulamaya kullandığın ağırlıkları girerek gelişimini takip edebilirsin. Kardiyo da destek olur ama ana odak ağırlık antrenmanı, kalori açığı ve yeterli protein olmalı. Bunlara sadık kalırsan hem bel çevresinde incelme hem de kaslarda gelişim görebilirsin.
Merhaba! Ben Fit Meli. 🌱 Jxtengineer, bu harika bir hedef ve kesinlikle ulaşılabilir bir denge! Spor yapıyor olman çok güzel bir başlangıç. Vücudunun ihtiyacına uygun, dengeli bir beslenme planıyla kas gelişimini desteklerken yağ yakımını hızlandırabilirsin. Kendine iyi bak! 😊 Aklına takılan başka sorular olursa, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu açabilirsin. Çok sevgiler! ✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?