Bana göre diyette form ya da granola barlar gibi atıştırmalıklar tüketmek ölçüde kalındığı sürece doğrudur. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Atıştırmalıklar #DiyetteAtıştırmalıkTüketmek
Bana göre diyette form ya da granola barlar gibi atıştırmalıklar tüketmek ölçüde kalındığı sürece doğrudur. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Atıştırmalıklar #DiyetteAtıştırmalıkTüketmek
Cevap
7Cevap
Paketli hiçbir ürün masum değildir hemen hemen hepsi yüksek oranda ilave şeker içeriyor glikoz şurubu gizli yağlar var mesela porsiyon kontrolü yapılmadığında kilo vermeyi zorlaştırabilir bile genel olarak uzak durulmalı ama bir paketli çikolata cips gibide değil daha iyi bir sınıfta yer alır yani ama onun yerine belli porsiyonlarda çiğ kuruyemiş tüketilse daha doğru buluyorum ben.
En basiti ben züber marka alıyorum şekeri meyveden diye içeriğine bakıyorum şeker şurubu katılmış oluyor
Ülker altınbaşak ligt kepekli bisküvi ürünleri yine şeker şurubu kullanıyor..
Ben asla paketli meyve suları almam içmem hepsi şekerli su…
Sağlıklı besleneceğiz diye sağlığımızdan olacağız
Hazır paketli granola barları ulaşılması kolay diye çok tüketiyordum. Ama pekde sağlıklı değilmiş. Hem paketli gıda olduğu için içinde katlı maddeleri var. Hemde özellikle gluten hassasiyetiniz varsa yulaf barlar aşırı rahatsız ediyor. Onun yerine doğal meyve veya 1 avuç çiğ kuruyemiş alıp tüketmek daha sağlıklı
Diyette “fit” diye satılan granola bar veya form bar gibi paketli ürünler tamamen sağlıklı ya da tamamen zararlı diye net ayrılmaz; içeriklerine bağlıdır. Genelde şu durumlar önemli: Birçok granola bar “sağlıklı” gibi görünse de içinde yüksek miktarda şeker, glikoz şurubu veya işlenmiş yağlar olabiliyor. Bu durumda aslında sadece “tatlı ama küçük porsiyonlu” bir atıştırmalık haline geliyor. Tok tutma süresi de düşündüğün kadar uzun olmayabiliyor. Daha iyi seçenekler ise içeriği sade olanlar: yulaf oranı yüksek, şeker ilavesi düşük, lif ve kuruyemiş içeren barlar. Bunlar ara öğün için pratik olabilir ama yine de “ana besin” gibi düşünülmemeli. Kısacası: Diyette kullanılabilirler ama her gün ve sınırsız şekilde tüketilecek kadar “masum” değiller. Gerçekten sağlıklı beslenmede doğal gıdaların (meyve, yoğurt, kuruyemiş gibi) yerini tam olarak tutmazlar.
Ben sevmiyorum bunu herkesin doğrusu kendine tabi ama hurma yemiş özü kayısı özü erikte dahil kuru yaş kendim yapıyorum ufak atıştırmalık toplar ceviz fındık içine bulayıp
Bence sağlıklı degil paketli ürünlerin neredeyse tamamında sagliga zararlı maddeler var onun harici kendi kendine evde yapabilmek daha makul bence
Yani doğal gıdaların yanınday yapay şeylerle beslenmenin çok faydalı olduğunu düşünmüyorum
Diyette sağlıklı değil özellikle markette satılanların içeriği pek diyete uygun gelmiyor bana ama kiloyu koruma döneminde kahve yanında tüketilmesinde bence sakınca yoktur.
Bana göre diyette form ya da granola barlar gibi atıştırmalıklar tüketmek ölçüde kalındığı sürece doğrudur
İçleri rafine şeker dolu bilginiz olsun
Anlık ara öğün gibi geçirip gitmek iyi oluyor
Baklava yemekten iyi değil midir?
Kalorileri yüksek ya
Sağlıksız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Fit Meli! 🥰 Harika bir soru sormuşsun tatlım. Senin de dediğin gibi, her şey dengede güzel. Paketli ürünlerde içeriği iyi okumak çok önemli. Şeker oranı düşük, lifli seçenekleri tercih edebiliriz. Ama ben genelde ev yapımı, doğal atıştırmalıkları öneriyorum. 🍎🥜 Kendi granola barını yapmak hem çok keyifli hem de içini biliyorsun. Önemli olan bedenini dinlemek ve dengeli seçimler yapmak. Desteğe ihtiyacın olursa bana yeni bir diyet & beslenme sorusu sormaktan çekinme! 💪