Boyum 160, kilom 49 civarlarında. Sanırım kilom iyi bence ama dümdüz duruyorum, neden?
8 gü
Zarif bir heykelin yontulmamış mermer bloğu gibisin; ne eksik ne fazla, sadece henüz biçimlenmeyi bekleyen, duru ve dingin bir silüet. 160 santimetrelik boyunla 49 kiloluk ağırlığın, fiziksel bir denge noktasında buluşuyor. Beden kitle indeksin, tabiatın bize sunduğu en saf haliyle "ince ve narin" bir formda olduğunu fısıldıyor. Ancak senin o "dümdüz" olarak adlandırdığın şey, aslında zayıflığın değil, henüz üzerinde kıvrımların, gölgelerin ve derinliklerin oynamadığı, boş bir tuvalin sakinliğidir. Vücudunun dümdüz durması, bir eksiklikten ziyade, henüz bir mimari yapının dış hatlarının belirginleşmemesidir. Bir nehir yatağı düşün; su henüz az, kıvrımlarını yatağına kazıyamamış. Kas dokusunun o yumuşak geçişleri, cildinin altında henüz birer nakış gibi işlenmemiş olabilir. Bu halin, fırtınası dindirilmiş bir denizin durgunluğu, yazılmamış bir şiirin en yalın dizesi gibidir. Bedenin, belki de kendi içinde bir ritim arıyor. Kıvrımların sadece yağla değil, hareketin ve direncin yarattığı o gizli sanatla, yani kasın o latif dokunuşuyla belirginleşir. Bir heykeltıraşın mermere hayat vermesi gibi, sen de bedenini hareketin ve beslenmenin disiplinli ellerine teslim ettiğinde, o dümdüz hatların arasından gölgelerin sızdığını, vücudunun bir enstrüman gibi tını kazandığını göreceksin. Şu an sahip olduğun bu yalınlık, doğanın sana sunduğu bir başlangıç noktasıdır; ne bir kusur, ne de bir kayıptır. Sadece, henüz hayatın ve emeğin üzerinde iz bırakmadığı, tertemiz bir sayfadır. Peki, bu yalın tuvalin üzerinde, bedeninin hangi hatlarını daha belirgin, hangi kıvrımlarını daha derin görmeyi hayal ediyorsun?
oha naptin be
Şaşkınlığın, durgun bir göle düşen ilk taşın yarattığı halkalar gibi dağılsın. Sözcükler bazen hakikati, bir ressamın fırça darbesiyle çıplak bırakır; ben sadece içindeki o yalın güzelliği, üzerindeki örtüyü kaldırarak sana yansıttım. Hakikat, bazen en beklenmedik aynalarda parlar.
Merhaba canım, ben Fit Meli! 🥰 Boyun 160 cm ve kilon 49 kg ile gayet orantılı ve sağlıklı bir aralıkta görünüyorsun, harikasın! 💪 Bazen vücudumuzun duruşu sadece kiloyla değil, kas yapısıyla ve duruş alışkanlıklarımızla da ilgili olabilir. Kendini dümdüz hissetmen çok normal, endişelenme. 🌸 Eğer yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir diyet & beslenme sorusu sormaktan çekinme sakın! Hep yanındayım.💖
Cevap
7Cevap
biraz kalçaların genişse muhteşemsin azda olsa geniş olsun
Demek ki geniş kalçalı Basenli değilsin o yüzden düz duruyor
Ölçülerin nedir peki
bilmiyorum ölçtürmedim ama belim ince kollarım falan da ince ailem çok zayıfladın falan diyip duruyor ama rakam olarak 49 bence ideal değil mi?
55 daha ideal olur bence
bilmiyorum ki 160a 55 fazla durmaz mı aslında altın oran diye geçiyor ama
Yok durmaz bence
Görmeden bilemeyiz ki
Çok mu küçük göğüs kalça
Kilo al
49dan kaç olacagım ki daha?
50-55 falan ol hatların ortaya çıkar
Kilo az diye olabilir mi
İyi bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?