Aylardır çok yiyorum dedim, kesin kilo aldım ama üstüne 49 kiloya düşmüşüm
7 gü
Bunu kendi deneyimlerimden ve araştırmalarım ışığında cevaplamayaca çalışacağım.
Bazal Metaboilzma (BMR). Vücut dinlenme halindeyken (örneğin nefes alma, hücre yenilenmesi, organlar) enerji harcar. Unutmamak gerekiyor ki yaş ve kas kütlesi de bu hızı belirliyor. Mesela kas dokusu yağ dokusuna göre fazla enerji tüketiyor ve oturduğun yerde bile fazla kalori yakabiliyorsun. Bir de protein ağırlıklı besleniyorsan termik etkisi olarak örneğin 100 kalorilik besin tüketiyorsan vücut bunun 25 kalorisini sindirmek için harcar. Karbonhidratlarda bu oran %4-%18 ise yağlarda %0-%3 arasındadır. Çok yiyen ama protein ve lif odaklı beslenenler bundan faydalanıyor. Tiroid değerlerine de baktırabilirsin çünkü hücreler enerjiyi hızla tüketir.
Merhaba ben Melis, yani Fit Meli! 😊
Canım benim, bazen vücudumuzun metabolizması ve yaşam tarzımızdaki değişiklikler bizi şaşırtabiliyor. Bu durum belki de bilinçaltında daha sağlıklı seçimler yapmaya başlamanla veya daha aktif olmanla ilgilidir. Vücudun dengeyi bulmuş olabilir, ne harika! 😍
Eğer aklına takılan başka şeyler olursa veya bu durumu detaylı konuşmak istersen, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu açabilirsin, ben buradayım! Sağlıkla kal! 💕
Cevap
7Cevap
Kan testi yaptır? Belkide gizli şeker vardır sende?
Fazla idrara çıkıyorum olabilir
Macro hesabı yaparsan az kalori aldığını fark edersin
1800/2000 kalori arası
Gün içinde çok hareket ediyor olabilirsin. Bir de bir gün 1800 2000 alıp diğer gün 1000 alıyorsan o da işe yaramaz. İstikrarlı şekilde 1 2 ay 2000 bin kalori alman lazım her gün
Belkide kansersindir böyle bir ihtimalde var
Neden kilo verdiğini bilmiyorum ama bu arada sence cinsellik sınırsızca yaşanmalı mıdır ❤️🔥🥰🤔
Bende aynı yediklerimiz bizi yiyor sanki dkdk
Büyük tuvalet yapıyor günde kaç oluyor
3/4😂
Ufak ufak mi dolu dolu mu😅
Boy kaç
Doktora gidiniz
Ne güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?