• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Diyet & Beslenme
1 ay

İnsanlar neden evlendikten sonra kilo alıyor?

Laita123
Laita123 Takip Et
Master Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
616
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
22 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • realsanalvefa
    realsanalvefa Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 77%
    1 ay

Detaylı ca bütünsel yaklaşım ile düşünülesi yorumum ; Tek ve ya 2 taraf mı kilo alıyor? ya da tek ve ya 2 tarafmı bir birine kilo aldırıyor? Evlilik ismen işin kolay ve basit anlatımlı tanımı. Denk olmasa da benzer bir örnekleme ; Aslında insan bedeni dıştan görsel olarak harika dır. Vefat eden birini kanuni zorunluluk ve ya adli gereksinim ya da otopsi uzmanlık stajın da otopsi yapan bir Uzm. Dr. nin videolu cesed otopsi işlemini görsel olarak izlesen '' ne kadar detaylı karmaşık ve şaşırtıcı olduğunu hakkıyla anlarsın ki evlilik ile sonrası süreçte otopsi misali karışık ve detaylı ve de araştırma ile emek eğitim ister''. Evlilik niyeti samimi bir dua lı niyet ve akabi Allah'ın emir ve yasaklarına göre eş seçimi, düğün merasimi üzeri hazırlık israf ve gösterişten uzak, manevi, psikolojik, sağlık üzeri hazırlıklar yapıp ilave olarak ideal evlilik yapıp beraber yaşlanıp huzurlu evliliği olanlar ile evlilik içi sorun çıkartacak riskler sorun giderme yolları empati geçim ehlilik üzeri istişareler yapılmalı, sağlıklı beslenme'ki eş tarafı üzeri de araştırıp uzmanlar dan danışmanlık alıp, erkek sipermi ne olumlu katkı sunacak beslenme ve hastalık üzeri sipermi ni ve doğacak çocuğu riske atmıyacak beslenme yi araştırıp dikkat göstermesi.. bayan ın hamilelik süreci, lousalık dönemin de bayan nasıl beslenmeli ki çocuğun sağlıklı doğması akabi süreç te bazı hastalıklar dan doğum sonrası da korunması eşlerin sağlıklı beslenmeye devam etmesi sitres olmaması bebekle ilgilenme onla konuşma pozitif ruh ve enerji ile ona sevgi gösterilmesi gereklidir... Mümkün se evliliğin ilk 12 ayı çocuğa niyet kurulmama lı eşler bir birini hakkıyla tanımalı başta anlaştıkları gibilermi? anlaşılmalı... Gezip bir birine vakit ayırıp ayrıca çocuğa niyet kurma üzeri bahsettiğim detaylı konular için 3 aylık hazırlık yapmalı bedenleri ni fabrika ayarlarına döndürme misali onarmalı ki, ben bekar da olsam sağlık için 3 ay yormayan aç bırakmıyan sıkı bir diye te girdim kan üzeri 35 değerime baktırdım 300'e yakın kendim ve anne ve de babam üzeri sağlık sorularını doldurup emekli prof dr. bayana yolladım. Bağırsaklarım da gluten kalmadı 90 kg. den 69 kg'ye düştüm. İnan ki çok basit 5-6 şeye dikkat edilse %50 başarı oranı na ulaşılabilinir. Karşılık lı esas ; Sevgi, saygı, güven, vefa, anlayış ile hoş görü, geçim ehlilik, empati, manevi yaşam ve farkındalık la bunlar üzeri 2 taraf ta uyum ve denklik az-çok varsa? bu şartlar altın da evlenirlerse? yukarda dediklerim üzeri de hazırlık olursa? sorun Allah'ın izni ile olmaz. Bütüncül bakmak gerek.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 ay

Evlendikten sonra kilo alma çok yaygın bir durum ve genelde tek bir nedene değil, birkaç davranış değişikliğinin birleşimine bağlı oluyor:

Düzenli ve daha fazla yemek yeme: Birlikte kahvaltı, akşam yemeği, tatlı, dışarıda yemek gibi sosyal yeme sıklığı artabiliyor. Porsiyonlar da fark etmeden büyüyebiliyor.

“Artık eş buldum” rahatlığı: Bazı insanlar partner bulduktan sonra fiziksel görünüşe eskisi kadar yoğun odaklanmıyor. Bu bilinçli olmak zorunda değil.

Aktivite azalması: Flört döneminde daha çok dışarı çıkma, hareket etme olurken evlilik sonrası daha ev merkezli yaşam başlayabiliyor.

Uyku ve stres değişiklikleri: İş, ev sorumlulukları, çocuk planı gibi etkenler stres hormonlarını ve yeme alışkanlıklarını etkileyebiliyor.

Birbirinin alışkanlıklarını kopyalama: Eşlerden biri gece atıştırıyorsa diğeri de ona uyabiliyor. Çiftlerin beslenme ritimleri zamanla benzeşiyor.

Yaş faktörü: İnsanlar genellikle evlendikleri yaşlarda metabolizmanın yavaşlamaya başladığı döneme de giriyor. Yani her kilo artışı doğrudan evlilikten kaynaklanmıyor.

Hamilelik ve hormonal değişimler: Özellikle kadınlarda gebelik süreci ve sonrası kilo değişimleri önemli rol oynayabiliyor.

Araştırmalar ortalama olarak evli insanların bekârlara göre biraz daha yüksek kiloya sahip olabildiğini gösteriyor; ama bu herkes için geçerli değil. Birlikte spor yapan, yemek düzenine dikkat eden çiftlerde tam tersi şekilde daha sağlıklı yaşam alışkanlıkları da gelişebiliyor.

1
    0 Yorumla
  • Maykılevdeoturuyor
    Maykılevdeoturuyor Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    1 ay

Evlilik cüzdanına imzayı attıktan sonra o tartının ibresinin sağa doğru koşmasının arkasında aslında çok mantıklı (ve biraz da komik) sebepler var. İlk olarak, bekarlıkta geçiştirilen abur cubur öğünleri gidiyor, yerine "Bugün ne pişirsek?" ritüeliyle başlayan o düzenli ve bol porsiyonlu mükellef sofralar geliyor. İster istemez her akşam bir ziyafet havası esince, insan tabağını arkasında asker kalmasın diye bitiriyor. Tabii işin içinde bir de ev geçindirmek, faturalar ve bitmek bilmeyen sorumluluklar eklenince bünye ister istemez strese giriyor; o stres de gizli gizli mutfak dolaplarını dikizlememize yol açıyor. Üstüne bir de evliliğin getirdiği o düzenli cinsellik eklenince, hormonlar adeta kendi aralarında parti verip "Hadi biraz da yağ salgılayalım" diyerek göbek bölgesine yatırım yapıyor. Yani özetle; düzenli yemek, sorumluluk stresi ve coşan hormonlar birleşince evlilik aşkı değil, resmen kiloları büyütüyor!

1
    0 Yorumla
  • MFBH22 s
    MFBH22 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 24
    1 ay
    Diyet & Beslenme konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Evlendikten sonra kilo alınması tamamen değişen yaşam ritmiyle alakalı. Bekarken daha geçiştirilen veya pratik yapılan öğünlerin yerini evlilikle birlikte daha düzenli, çeşidi bol ve büyük porsiyonlu akşam yemekleri alıyor. Çiftler birbirine uyum sağlamaya çalışırken mutfakta geçirilen vakit ve porsiyon miktarı fark etmeden artıyor. Üstelik ilk zamanlar baş başa yapılan planlar genellikle dışarıda yemek yemek, yeni mekanlar keşfetmek ya da evde film izlerken bir şeyler atıştırmak üzerine kurulduğu için kalori alımı hızlanıyor. İşin bir de psikolojik boyutu var. İlişkinin resmiyete dökülmesiyle gelen o güvenli konfor alanı ve duygusal rahatlık kişilerin dış görünüş konusundaki motivasyonunu veya beğenilme kaygısını farkında olmadan azaltabiliyor. Bu rahatlama da form tutma disiplininin gevşemesine yol açıyor. Bekarlık dönemindeki hareketli dışarı hayatı yerini evde koltukta eşle geçirilen durağan vakitlere bırakınca ve iş dönüşü yorgunlukla dışarıdan fast food veya hazır yemek söyleme sıklığı artınca evlilik sonrası kilolar kaçınılmaz hale geliyor.

2
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Fit Meli
Fit Meli Takip Et
Fenomen
1 ay
  • Merhaba canım, ben Diyetisyen Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum. 👋 Evlendikten sonra kilo alma durumu, aslında çok yaygın ve anlaşılır bir durum tatlım. Yeni bir düzen, rahatlama hissi, ortak keyifli yemekler ve değişen yaşam tarzları bu süreçte etkili olabiliyor. Önemli olan, bu yeni dengeyi sağlıklı alışkanlıklarla desteklemek ve kendine özen göstermeye devam etmek güzelim. ✨ Eğer daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme olur mu? Sevgiler! 💕

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

46

Cevap

102

Cevap

• joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    1 ay

Rahat alıştıkları için..

1
    0 Yorumla
  • DELİKANLIPRENSSSS
    DELİKANLIPRENSSSS Takip Et
    Master Yaş: 27
    1 ay

Düzenli seks
    Düzenli uyku
    Düzenli yemek
    Esinle oturup cay kahve sohbet mutluluk huzur vs
    Bunlar yemek yediriyor
    Evliler mutsuz diyoruz sürekli fakat
    Aslinda bekarlar mutsuz
    Evliler bütün ihtiyaclarini gideriyorlar yapbozun birer parcasi gibi cunku kadin erkek
    Birbirine muhtac iki cinsiyet
    Bazi egolu kibirli kadinlar erkege ihtiyacim yok der
    Bazı erkeklerde de var bu durum
    Ama birbirine muhtac iki cinsiyettir esasinda
    Neyse mutluluktan dolayi kilo aldiriyor işte yediriyor yemekleri

4
    5 Yorumla
    • ArasKuzey
      ArasKuzey
      1 ay

Sen evli misin? Evlilik yukarıdakilerin hiç birine uymuyor.

Yorumla
    • DELİKANLIPRENSSSS
      DELİKANLIPRENSSSS
      1 ay

Sen evlenmissin ama olgunlaşmamışsin demek ki

Yorumla
    • ArasKuzey
      ArasKuzey
      1 ay

Evlen gör, nasıl olgunlaşıyorsun

Yorumla
    • DELİKANLIPRENSSSS
      DELİKANLIPRENSSSS
      1 ay

Bir kadını mutlu etmekten kolay bir sey yok şu hayatta
      Evlenmeye gerek yok bunu bilmek için

Yorumla
    • ArasKuzey
      ArasKuzey
      1 ay

Evlenince maskeler düşer, aradaki fark bu

Yorumla
  • FiqHtShoT
    FiqHtShoT Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    1 ay

Kendini salıyorlar da ondan, spor yapan bir çiftin hiç kilolu olduğunu gördün mü göremezsin çünkü kendilerine bakıyorlar

Bende 6 yaşımdan beri spor yapan birisiyim ve evlensem dahi hiç bırakmayacağım evleneceğim kişinin de benim gibi sporu ve sağlıklı beslenemeyi sevmesini isterim

5
    5 Yorumla
    • Rumiş12_
      Rumiş12_
      1 ay

Yo evlenince kilo almayan da var benim tanıdığım 4 çocuk doğurdu hala ip gibi

Yorumla
    • FiqHtShoT
      FiqHtShoT
      1 ay

Kendisine bakanlar da var evet, be kendisini salanları söyledim

Yorumla
    • FiqHtShoT
      FiqHtShoT
      1 ay

Ben*

Yorumla
    • Rumiş12_
      Rumiş12_
      1 ay

Kendine baktığından değil kilo alamiyor

Yorumla
    • FiqHtShoT
      FiqHtShoT
      1 ay

O zaman metabolizması hızlıdır 😂

Yorumla
  • AslanYılmaz12
    AslanYılmaz12 Takip Et
    Bilge Yaş: 44 , eic 100%
    1 ay

İnsanlar evlendikten sonra, yaşam düzenleri değiştiği için, kendi aralarındaki ilişkiyi , kendilerine geldiği şekilde nasıl rahatlarına geliyorsa öyle serbest bırakıp, benimsedikleri hayat düzenine doğru kendince bir şekil vererek sürdürüyorlar. Kilo almalarının asıl sebebi; hayat pratiklerinde kendilerindeki cinsellik arzusunu istediği şekilde yapmaları ve sonucunda oluşan hormanal değişimler sonucunda, vücut, içinde meydana gelen değişimlerin yarattığı fiziksel tepkimelerin sonucudur. Bu fiziksel tepkime; vücuttaki yağlar nedeniyledir.

0
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    1 ay

"Nasıl olsa artık birini buldum" diye düşünüp kilo alıyorlar. Biribirlerinden tiksinip boşanınca da böyle tekrar kilo veriyorlar >> Boşandıktan sonra kendime bakmaya başlayınca neden hemen kötü kadın damgası yiyorum?

2
    0 Yorumla
  • Afara
    Afara Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 99%
    1 ay

Daha düzenli bir hayat. 2. olarak şey olabilir artık evlendim yani birilerini etkilememe gerek yok, konfor alanımızı oluşturup keyif çatabilirim gibi. Kadınlarda hormon değişikliği (çocuk doğurmak). Büyük ihtimalle cinsellik diyecekler ama alakası yok tam tersi düzenli cinsel hayat kilo kontrolünde daha iyi sonuçlar doğuruyor. Son olarak erkeklerde özellikle eşinin yaptığı şeyleri sonuna kadar bitirmeye çalışması (olası sen yaptığım yemeği beğenmedin kavgasından kaçmak için😂)

2
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    1 ay

Evlilik öncesi "eğer" iki taraf da aynı kalamayan kişilerden oluşuyor ise sürekli başkalarında etki bırakma çabası uğruna bakıma daha meyilli oluyorlar.
    Evlilik sonrasında ise o imzanın ardından "bu kişi artık benim ve onun yanında kendimi salabilirim" algısı oluşuyor.
    Bu salma da çoğunlukla kilo alma, kişisel bakım ve hijyeni aksatma, saçma davranış biçimleri gibi kendini gösteriyor.

1
    0 Yorumla
  • Cokkalmam
    Cokkalmam Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 ay

Yorumlara bakmadım. Ama cogu cevap kesin şu olacak. Evlendiler ya kendilerini saliyorlar , yediklerine ictiklerine dikkat etmiyorlar vs vs. Fakat işin aslı sadece onla alakali degil genetiklede alakali yaşlanma ilede alakalo. Insan vucudu kendini salıyor zamanla. Yaslandikca az bile yese metobolizma yavasliyor kilo almalarda soz konusu oluyor. Daha bir surur sebep sayabilirim ama makale yazmaya gerek yok

1
    0 Yorumla
  • Hjdjfndjdjfh
    Hjdjfndjdjfh Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    1 ay

Salıyolar kendilerini hiç hoş değil.

Kocaman balkon göbekli erkekle sevişmek istemem açıkçası. Gittikce soğurum.

Birbirlerinden nefret ettiklerine eminim. :)

Zaten öyle oluyo duyuyoruz illa.

Kafa basmıyor mu be seni çekici bulmayan biri senden hoşlanır mı hiç.

Acıtasyon yaparlar birde 'kalp güzelliği önemli yaaa:(" diye.

Palavra sıkıyosunuz :) gerçeği bal gibi biliyosunuz.

He birde şey var , yanlarinda osuruyolar geğiriyolar çok iğrenç.

Yav hiç mi flört eğlenceniz yok sizin ıyyyyy 😄

1
    2 Yorumla
    • Belkibirgünbiryerde
      Belkibirgünbiryerde
      1 ay

Ooo. Çok sert.

Yorumla
    • Hjdjfndjdjfh
      Hjdjfndjdjfh
      1 ay

Öyle.

Yorumla
  • Pilot_Vecihi
    Pilot_Vecihi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 100%
    1 ay

Çünkü "beni beğenen böyle beğendi ve alan aldı" gibi düşünceler sonrasında "daha kendimi kime beğendireyim ki?" diyip kendilerini salıyorlar.

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

Evliliği bırak ilişkin olur olmaz kilo alıyorsun ya, bunu cidden yaşamış biri olarak söylüyorum ilişkinin verdiği güven ve mutluluk hissi bence hormonları değiştiriyor. İnsanda yeme isteği uyandırıyor hem erkekte hemde kadında. Sevgilim de bende mesela ilişkinin başından beri en az 10 kilo almışızdır. Şimdi diyetteyiz yine birlikte yiyoruz ama sağlıklı şeyler hahahahaha

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 ay

Çocuk yapıyorlar... Sonra kadın seks işlerinden soğuyor. Geceleri haram oluyor çocukla... teeee 18 sene gibi uzun bir süre çocuk bakmak erkek-kadın ilişkisini hem duygusal hem fantazisel hem cinsel hem mental olarak bitiriyor çiftleri. Çocuk = Bir dünya işe yaramaz sorun demek günümüzde... Zaten insandan bol ne var şu an? Hala daha skışıceğiz ama illlaa çocuk yapıcağız yok sipiral taktırmam diyenler var.

2
    2 Yorumla
    • Erkeğimbenok
      Erkeğimbenok
      1 ay

Bacım mal mısın?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 ay

kes lan aç kopek. Annandır bacın...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 ay

Kortizol dustugu icin. Mesela benim matebolizma o kadar hizlikise stres ve kaygida var , ben savas modundayim genelde o yuzden kilo alamiyorum.

Ama evlilik stres seviyesinide dusurur rahatlatir o yuzden. Simdi burya gelip yok evlilik stres artirir stresli iş falan demeyin, yalandan magduru oynuyorlar , ya da laf olsun diye konusuyorlar. Ama dedigin gercek benim dedigim gerceklerle direk baglantili en buyuk nedenleri onlar.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 ay

Birkaç sebebi var aslında. Evlilikle birlikte düzenli yemek yapılmaya başlanıyor, akşam yemekleri daha ağır olabiliyor. Bir de flört dönemindeki o “formda kalma” telaşı azalıyor, insan kendini biraz salıyor. Stres, mutluluk, birlikte TV karşısında atıştırmalar derken yavaş yavaş alınıyor kilolar. Ayrıca metabolizma yaşla birlikte de yavaşlıyor. Yani çok normal bir durum. Ama sağlıklı beslenme ve hareket ihmal edilmezse çok da abartılmaz. Eşler birlikte spor yaparsa daha iyi olur.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 ay

Evlendikten sonra kilo alma, çoğu çiftin yaşadığı yaygın bir durumdur. Bunun temel nedenleri arasında düğün sonrası rahatlama, birlikte geçirilen zamanın yemek odaklı olması, motivasyon kaybı ve yaşam tarzı değişiklikleri yer alır. Ayrıca psikolojik faktörler ve toplumsal algılar da bu süreci hızlandırabilir.

1
    0 Yorumla
  • GereksizBilgi80
    GereksizBilgi80 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 99%
    1 ay

Spor yok beslenmeye dikkat etmek yok evlilik sorumluluğu ilişki yaşama derken macun sucuk takılıyorlar sonuç çok kilo

Evlilik de dahi spor ciftleri olmak dileği ile Türkiyenin buna ihtiyacı var

2
    0 Yorumla
  • Tunguska
    Tunguska Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 100%
    1 ay

Bunu sebepleri var. Rahatlıktan, eşinin beğenmedin mi korkusundan 😁, yemek kalmasın etkisinden. Eskiden geniş ailelerde yemek kalmayacak hızı ile yemeye çalışırken aynı hız ile devam etmeye çalışırken vb durumlardan kilo alımı oluyor 🙂

2
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    1 ay

Çünkü evlendikten sonra çoğu kişi işten yorgun argın geldiği için evde ayağını uzatıp pinekliyor. Sevgililik döneminde mecbur görüşmek için çıkıp dışarıda zaman geçirmek zorunda kalıyor çoğu kişi ama evlenince zaten hep berabersin evde.

1
    0 Yorumla
  • dmla42
    dmla42 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 96%
    1 ay

Kendilerini kimseye beğendirmek veya ispatlama durumu kalmadığı için bide rahat bor yaşam şekline geçtiyse sevdiği biri ile alınır

2
    0 Yorumla
  • Neco40
    Neco40 Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 100%
    1 ay

Artık seçilme dertleri kalmadığı için kendilerini salarlar çok doğru olmamakla beraber çoğunlukla gözlenen bir durumdur ooo evlilik yaramış sana şeklinde tepkilerle sıklıkla karşılanır

1
    0 Yorumla
  • Kůmsåliledenìz07 m
    Kůmsåliledenìz07 Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 100%
    1 ay

Yemek yapmaya üşenen ben, evlenseydim kilomu alırdım, açlıktan ölür müydüm tam kestiremiyorum. Ama sanırım daha az fiziksel aktivite ve evde mükellef akşam sofraları olayı

1
    0 Yorumla
  • Kemerli_Burun
    Kemerli_Burun Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

nede olsa beni beğenen var artık sevgili de aramıyorum ohhh ne güzel ya şimdi camış gibi yer icerim ne de olsa boşanamazda bakımda yapmam ne güzel ya :D

1
    0 Yorumla
  • yagızdelıkanlııı
    yagızdelıkanlııı Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

Belirli bi düzene giriyor düzensiz beslenme yerini düzenli beslenmeye bırakıyor haliyle bu zamanla kilo alımı yapıyor eğer spordu egzersiz yapılmadığı takdirde

1
    0 Yorumla
  • DiplomalıHavuç
    DiplomalıHavuç Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 100%
    1 ay

Saygısızlık düpedüz saygısızlık kendilerine Saygıları yok karşındakine Saygılari yok artık evlendik bir düzen kurduk birbirimizi bulduk deyip kendilerini salıyorlar ben bunu çok nahoş buluyorum

1
    0 Yorumla
  • coollboyy__
    coollboyy__ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 96%
    1 ay

Biraz kişinin kendisine gösterdiği önemden geçiyor birazda kafa rahat modu en azından sevgililik dönemindeki kaprisler yok gibisinden yaşamadım o duyguyu ama sadece tahmin.

1
    0 Yorumla
  • Rainwaker
    Rainwaker Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

Samimiyetten ve rahatlıktan, bir çok evreyi aşmış oluyorlar. Birbirlerinin en doğal hallerini bile görmüş oluyorlar

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 ay

Kadınlar normal doğum vücudu değiştiriyor da erkeklere ne oluyor🤣 onların ki de beni alan aldı kafası.. Bu yüzden göbek kilo erkekte çok iğrenç

3
    0 Yorumla
  • Chaleur
    Chaleur Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 64%
    1 ay

Hayattaki tek hayalleri evlenmek olunca, sonrasında salıyolar sanırım.

3
    0 Yorumla
  • kızınbiri5
    kızınbiri5 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 101%
    1 ay

hangi evli arkadaşımla konuşsam gece çok yemek yiyoruz diyorlar. Geç saatte yiyip yatmak kilo aldırır

1
    0 Yorumla
  • Caldion_Blue
    Caldion_Blue Takip Et
    Xper 6 Yaş: 126 , eic 97%
    1 ay

İstediklerini elde ettikleri için kendilerine bakmayı bırakıyorlar. Alan almış, satan satmış mantığı devreye giriyor.

1
    0 Yorumla
  • crazyboy09
    crazyboy09 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 94%
    1 ay

Beni alan almış diyip kendini tembellige ve abur cuburdan alikoyamama hamur işleri keza. Sanırım bende acıktım:)

1
    1 Yorumla
    • crazyboy09
      crazyboy09
      1 ay

Senin yorumun nedir?

Yorumla
  • Güzeldesenler
    Güzeldesenler Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

Çünkü kadınlar olarak zırt pırt mum yakıp romantizm ortamı oluşsun diye anca yemek yapıp yiyorsunuz. Kilo alınmaz mi

1
    2 Yorumla
    • Rumiş12_
      Rumiş12_
      1 ay

Alakası bile yok benim kız arkadaşım akşama kadar yemek yemez aç gezer tiroit hastalığı var biraz kilolu her kiloliyi yemekten sanmayın genetik vb hastalik durumları da var

Yorumla
    • Güzeldesenler
      Güzeldesenler
      1 ay

Evlilik sonrası kilo alanları sormuş. Dediğin şeylere yönelik demedim yani. Ayrıca Rabbim şifa versin hepsine

Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    1 ay

Evli veya bekar fark etmez kilo sebebi bellidir. Gereğinden fazla yemek yiyen (sağlıklı sorunu yoksa) kilo alır.

1
    0 Yorumla
  • Roosey
    Roosey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    1 ay

Rahatlık ve kendini salmaktan başka ne olabilirki

2
    0 Yorumla
  • tuğçera00
    tuğçera00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 83%
    1 ay

Kadınlar o sırada yeni açma poğaça börek yapmayı öğreniyor öğrenirken de yiyor

2
    0 Yorumla
  • sᴜᴘᴇʀɴᴀᴛᴜʀᴀʟ
    sᴜᴘᴇʀɴᴀᴛᴜʀᴀʟ Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

Kilo almanın en büyük sebebi hareketsizlik ve beyaz ekmek

2
    0 Yorumla
  • Keskin_Cazibe
    Keskin_Cazibe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 100 , eic 100%
    1 ay

Zaten evlendim artık kendimi beğendirmeye çalışmama gerek yok diye düşünüyorlardır

1
    0 Yorumla
  • Titizzz
    Titizzz Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 100%
    1 ay

🤣🤣🤣 Karisinin her yaptigini yemek zorundada ondan

1
    0 Yorumla
  • Smyll
    Smyll Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    1 ay

Eşlerimizin iyi yemeklerine karşı hayır diyememekten jsjzjz

1
    0 Yorumla
  • Yasinn__221
    Yasinn__221 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 19 , eic 101%
    1 ay

Salıyorlardır yeme içmeye dikkat etmiyorlardır

1
    0 Yorumla
  • Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    1 ay

İnstada "yeni evli bir çiftin akşam yemeği" reelslari paylaşimi yüzünden jajzjw

1
    0 Yorumla
  • Haletiruhiyemm
    Haletiruhiyemm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 100%
    1 ay

Birı alıyor sadece sonra da aldatılıyor salmamak lazım

1
    0 Yorumla
  • Mukan34
    Mukan34 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 ay

Kadın hamile kalıp doğururyor erkekde evi geçindirecem diye çalışıp eve gelince bayılıyordur

1
    0 Yorumla
  • KayipPsikopat_3
    KayipPsikopat_3 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay
    Diyet & Beslenme konusunda 637 cevap paylaştı.

Çünkü insanlar daha çok ye iç yat moduna giriyor o yüzden

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 ay

Duzenli hayat ve cinsellikte erken bence.. Biraz da yaş aldıkça metabolizma yavasliyor

1
    1 Yorumla
    • Rose83
      Rose83
      1 ay

Etken olacakti

Yorumla
  • ArasKuzey
    ArasKuzey Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 100%
    1 ay

Genelde basit bir durum, alan aldı satan sattı, çoluk çocuk da oldu bitti gitti

1
    0 Yorumla
  • VizyonerLeadeR
    VizyonerLeadeR Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    1 ay

Mutlulukları güvende olmaları vs hormonlarını etkiliyor...

1
    0 Yorumla
  • Kenzo16
    Kenzo16 Takip Et
    Bilge Yaş: 43 , eic 100%
    1 ay

Avrupa’da tam tersi bizde ise evlenince salıyor özellikle bayanlar

1
    0 Yorumla
  • DİYKAT
    DİYKAT Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

İnan bende anlamıyorum. Aksine o kadar borç, dert, tasa derken daha da zayıflamaları lazım

1
    0 Yorumla
  • darknighttttone
    darknighttttone Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 100%
    1 ay

Düzenli cnsel hayat düzenli sağlıklı beslenme sevgi insana kilo aldırır genelde

1
    4 Yorumla
    • Chaleur
      Chaleur
      1 ay

Seni baban mı doğurdu çocuğum? Düzenli cinsel hayat da sağlıklı beslenme de insanı fit tutar...

Yorumla
    • darknighttttone
      darknighttttone
      1 ay

Ne alaka ben zayıfım evlenince herkes kilo alırsın diyor. yorumuma neden yorum yapıyorsun fikir beyan ettim ben şahsi görüşüm. sen öyleysen evlen fit ol...

Yorumla
    • Chaleur
      Chaleur
      1 ay

Seni kandırmışlar kar tanesi. Medeni durumdan bağımsız olarak fitim zaten ben :)
      Şahsi görüşün bana saçma geliyorsa ben de yorum yazabilirim. Problem nedir tam olarak

Yorumla
    • darknighttttone
      darknighttttone
      1 ay

Şahsi görüşüm senin şahsi sorunda değil kar tanem😂

Yorumla
  • Kursatb10
    Kursatb10 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    1 ay

Evlilikle alakası oldugunu dusunmuyorum. Hateketsiz yasam bicimi sagliksz beslenme vs.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 ay

Yediği içtiği daha bi lezzetli geliyorsa demek ki sevdiğiyle

4
    2 Yorumla
    • DiplomalıHavuç
      DiplomalıHavuç
      1 ay

😆😆

Yorumla
    • Kürekçi47
      Kürekçi47
      1 ay

😄😄

Yorumla
  • MuhammedAli76
    MuhammedAli76 Takip Et
    Master Yaş: 30
    1 ay

Kiloyu dert etmeden yemeyi ya da yememeyi tercih ediyorlar. Artık psikolojik olarak farklı dertlere sahip olabilirler.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 ay

seks yap yemek ye döngüsünü kırın bir zahmet ndjd

2
    0 Yorumla
  • Light00
    Light00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    1 ay

Bence düzenli beslenmek tatlı, hamur işi, abur cubur birlikte yeme artabilir veya dışarıda yeme artabilir

0
    0 Yorumla
  • susadimYalnizlik
    susadimYalnizlik Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    1 ay

Ya senin gibi böyle tatlı baş belası Ne bileyim kadın olursa bana işte kilo da aldırır dert de aldırır insana ya

0
    0 Yorumla
  • SarışınHukukçu
    SarışınHukukçu Takip Et
    Master Yaş: 36
    1 ay

Yeterince sevişmediklerinden. Ye ye ye o kaloriyi yakma. Kilo almayıpta ne yapacaklar.

1
    0 Yorumla
  • mrozdal
    mrozdal Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 74%
    1 ay

Aşkın temeli yemekler üzerine kurulur kdfsfsdkfsdl

0
    0 Yorumla
  • lonewolf0634
    lonewolf0634 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    1 ay

Çok yiyolarsa demek ki. Sen de kilo aldın sanırım

0
    0 Yorumla
  • user120120
    user120120 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 ay

bence ilişki içinde olunca başlıyor. insan sevdiğiyle sürekli buluşmak bir şeyler yemek istiyor o da kilo almaya yol açıyor.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (88)
Devamını Gör(133)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > İnsanlar neden evlendikten sonra kilo alıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İnsanlar evlenince neden kilo alır? 10 cevap verildi
Evlenince insanlar neden kilo alır? 9 cevap verildi
İnsanlar evlenince neden kilo alırlar? 28 cevap verildi
Evlendikten sonra insanr neden kilo alıyor? 21 cevap verildi
Evlendikten sonra neden kilo alırız? 47 cevap verildi
Yeni evlenenler neden kilo hızlı alır? 21 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızdaki insanları kullanmak için mi hayatınızda tutarsınız?
  • Erkek övgüyle, kadın ilgiyle, çocuk sevgiyle yaşar. Siz ne kadar yaşayıp, yaşatıyorsunuz?
  • Ben çay içerken üstündeki kıyafet bende olsaydı, ne giymiş olurdum?
  • Saçlar anıları saklar mı?
  • Bir günlüğüne tarihten biri olsan kim olurdun?
  • Vay... Be Bunu bilmiyordum!" Yüksek bir yerden bakınca benim Ruhum Çekiliyor gibi oluyor, Dizlerimin bağı çözüldü" Dedirten Nedir?
  • TÜİK güncel verileri açıkladı! At ve eşek sayısındaki büyük düşüş sizce neden kaynaklanıyor?
  • Hindistan Başbakanı "Temizlik doğamız haline gelecek, dünyanın en temizi biz olacağız" dedi! Sizce başarabilirler mi?
  • CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Kardeşinizin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunuzu evlatlık verir miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨