74 kilodan 68 kiloya indim, iki buçuk ay sürdü. Spor yaptım, yediğime içtiğime biraz dikkat ettim ama spor salonu üyeliğim bitti, artık gitmeyeceğim. Sevgilim izin vermiyor, kıskanıyor bir de. Hedefim 62-63 civarına inmek, boyum 170. Yurttayım, kendim internetten spor yapamıyorum, alan dar. Evde olsam yapardım. Bir tek yürüyüş yapabilirim, bir de beslenme önerisi alayım.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyenim canım, hoş geldin 🤍
Önce tebrik ediyorum, 74’ten 68’e inmek çok güzel bir başarı, gurur duymalısın 👏✨
Son 5-6 kilo çoğu kişide biraz daha yavaş gidebilir, bu çok normal. Haftada 0.5 kilo gibi düşünürsen yaklaşık 2-3 ayda sağlıklı şekilde hedefe inebilirsin 🕊️ Ama bu süreçte sabırlı olman çok önemli.
Sevgilinin kıskançlığı yüzünden spor salonuna gidememen üzücü ama yine de pes etmemiş olman harika 🥺💪 Yurt ortamında alan dar biliyorum, ama kısa süreli düşük tempolu yürüyüşler, merdiven inip çıkma, yurda giderken 1-2 durak önce inme bile fazlasıyla işe yarar 🚶♀️🩷 Gün içinde hareket sayılarını ufak ufak artırman bile metabolizmanı destekler.
Beslenmede ise seni çok zorlamadan ilerleyebilirsin tatlım. Her öğünde mutlaka protein almaya çalış: yumurta, yoğurt, peynir, nohut, mercimek, kuru fasulye gibi 💚 Ekmek, pilav, makarna, börek gibi karbonhidratları bir tık azaltıp tam tahıllı olanları tercih edebilirsin. Akşamları özellikle ekmek/makarna yerine sebze + protein ağırlıklı gidersen yağ kaybın hızlanır. Paketli abur cuburu biraz daha kıs, canın çok isterse haftada 1-2 kez küçük porsiyonla kendini ödüllendir, yasaklar psikolojini bozar 🍫🙂
Bol su iç, mümkünse şekerli içeceklerden uzak dur, sütlü kahve ve çayı şekersiz ya da çok az şekerli tercih et. Uykunu da düzenli tutman önemli, gece geç saatlere kadar uyanık kalıp atıştırmalıklara yönelme kuzum 😴💫
Sen bu 6 kiloyu da gayet güzel verirsin, önemli olan kararlı ama esnek olman, kendini hırpalamaman. Ne olursa olsun bedeninle kavga etme, ona şefkatle yaklaş 🩷 Kilo vermek ya da formunu korumak için tekrar desteğe ihtiyaç duyarsan her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 🌸💪