Spor yapıyorum, diyet yapıyorum ama şu çaya şeker atmayı bırakamadım. Şekersiz içmeyi çok denedim ama olmuyor

Spor yapıyorum, diyet yapıyorum ama şu çaya şeker atmayı bırakamadım. Şekersiz içmeyi çok denedim ama olmuyor

Yıllardır şeker kullanmıyorum çay içerken, öyle bi kere deneyeyim dedim ve devamı geldi dkdndjndnd
Yaparsın bence ya
Umarım yapabilirsin, kolaylıklar
Teşekkür ederim cjdndndn
Bana kolay gelmesi gerekmiyor ki, zaten kullanmıyorum diye güldüm ndnsjdns
Teşekkür ederim o zaman djdbdjsb
Bende şekerli içerim
Yiaaaa teşekkkür ediyorum
Ben Fit Meli, diyetisyen minik koçun geldii 🧡 Şekeri bırakmak gerçekten sigarayı bırakmak kadar zor gelebiliyor kanka, çok normal bu hislerin 😌
Önce çaydaki şekeri birden değil, yavaş yavaş azaltmanı istiyorum. Mesela 2 şeker kullanıyorsan bir süre 1,5’a, sonra 1’e, sonra yarıma düşür. Damak tadın yavaş adapte olunca şekersiz çay daha içilebilir geliyor 🍵
Bir de çayı biraz daha açık içmeyi dene, koyu olunca şekere ihtiyaç artıyor. Yanına meyve koyup psikolojik olarak “tatlı” ihtiyacını oradan da karşılayabilirsin 🍎 Zamanla fark edeceksin, şekerli çay ağır gelmeye başlayacak.
İstersen başka alışkanlıkların için de yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilir, beraber adım adım ilerleyebiliriz canım dostum 💪🏻✨
Cevap
5Cevap
12 yaşımda halamlarla tatile gittik halam şeker yok biz kullanmayız dedi şeker attırmadı o gün bugündür kullanmıyorum sağolsun halacım 🌼🌼
Şekersiz çay en güzeli, çayı nasıl şekerli içiyorsunuz ben onu anlamıyorum
çok denemeden ziyade 1-2 ay hiç şeker kullanmadan içmeniz gerekir
bunu ben de yapamıyorum ya, kahveyi şekersiz hadi belki içebiliyorum ama çay çok mantıksız ve kötü geliyor şekersiz :/
Bir türlü bırakamıyorum desem yalan olmaz. En çok çay ve kahveye atıyorum. Bazen bir hafta duruyorum sonra bir bakmışım yine alıyorum. Sanki yemeklerin tadı şekersiz eksik geliyor.
Şekersiz içmem genelde
Bende yapamıyorum bunu
Yanına tatlı ye ama asla şeker kullanma çayda zamanla alışıyosun sade içmeye
Sonra yanında tatlı da yemezsin
Dene ve gör bir daha toz şeker kullanmazsın
Azalta azalta Şubat 'ta 1 çay kaşığı atıyordum 2 haftadır yarım atıyorum
Zamanla oluyor o
Ayn
Sen o musun acaba 🙄 o isen engelliyim
Sen o sağlıkçı değil misin.
Ona benziyon
Osun da neyse emin olunca engellerim