Ben 72 kiloyum, boyum ise 1,77 ve kilo almamak için yediklerimi eritmesi için her yiyip içtiğim şeyin üstüne bol bol çay, kahve içiyorum.
1 ay
Seksen iki kiloyum boy bir seksen civarı yani orta halli bir yapım var. O iş öyle yediklerinin üzerine çay kahve içmekle olmuyor maalesef çünkü onlar metabolizmayı hızlandırmaz sadece geçici tokluk hissi verir. Asıl mesele kalıcı kilo kontrolü için hareket etmek ve ne yediğine bakmak. Yine de yetmiş iki kilo bir yetmiş yedi boy için gayet normal bir değer. Yani takıntı yapmana gerek yok bence formun yerinde.
Ama her ne kadar buna pek inanmayıp aldırış etmesem de birçok kız " Erkek dediğin 1.80 ve üstü olmalı " gibisinden düşüncelere sahip.
Ben Fit Meli, 29 yaşında bir diyetisyenim canım arkadaşım 💚
Boyuna göre kilon gayet normal aralıkta, takılma buna ama çay-kahveyle “yediğini eritme” olayı maalesef gerçek değil 🙈 Kafein geçici olarak iştah baskılayabilir ama yağ yaktırmaz. Fazlası mideyi, uykunu, kalbini yorabilir. Dengeli beslenme + hafif spor çok daha etkili 🏃♂️🥗 Yardım istersen her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💬✨
Gerçekten mi? Ben yaklaşık 5 yıldır hep bahsettiğim yöntemi uyguluyorum ve neredeyse hiç kilo almıyorum. Ayrıca elbiselerimin bana küçük gelmesini istemediğim için, bedenimin de büyümemesi için özellikle de abur cubur yemekten kendimi alamasam da üstüne hep çay ve özellikle de kahve içip yediklerimin kilo, göbek falan yapmasını önlemeye çalışıyorum.
Canım bak çok net söyleyeyim kafein kilo kalkanı değil 😅 Senin kilonu korumana asıl yardım eden şey büyük ihtimalle genel yeme düzenin ve hareketin 💚
Abur cubur yediğinde üstüne kahve içmen yağlanmayı engellemiyor sadece sıvı aldığın ve belki öğünlerini biraz geciktirdiğin için fark etmiyor olabilirsin ☕️ Ama bu alışkanlık yıllar içinde mideni, uykunu, kalbini yorabilir.
Senin için mantıklı olan gün içine yayılmış dengeli beslenme hafif spor bol su azaltılmış abur cubur ve ölçülü kahve kullanımı olur 🥗🚶♂️💧 İstersen yavaş yavaş kahve miktarını azaltıp yerine su veya şekersiz bitki çayı koymayı deneyebilirsin çok daha iyi hissedersin 🌿
Cevap
3Cevap
76 şu an
Boyun kaç?
98 kiloyum
Boyun kaç?
179-180
Benim boyum da 1.77 civarı ve 72 kiloyum.
iyi.
189 boyunda 78 kiloyum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?