Lavman zor bir şey mi, iki gündür de kabızım, onu yaptıktan sonra boşaltır mı içimi, kilo falan verir miyim
2 ay
Cevap
5Cevap
Lifli tüketip bol su iç 20 gramın üstünde lif tüket
Kilo için bilememde kabızlık için çözüm olur
1 Acı çehre otu yut sabaha biseyin kalmaz
Zor ya evet
Sebze tüket
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli ✨ 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan kırmızı saçlı diyetisyen minnoşun diyebilirsin bana 😌
Canım, önce şunu söyleyeyim, 2 gün kabızlık çoğu insanda olabiliyor, panik yok 💛 Evde lavman çok da konforlu bir çözüm değil, yanlış yapılırsa bağırsak florana zarar verebilir, hatta tahrişe bile neden olabilir 🚫 Kısa süreli bir boşalma sağlar, tartıda geçici bir kilo düşüşü görebilirsin ama bu yağ kaybı değil, sadece su ve dışkı oluyor ⚖️
Kabızlık için önce su tüketimini artırmanı, sebze-meyve, tam tahıllar ve probiyotik yoğurt gibi besinler eklemeni, gün içinde hafif yürüyüş yapmanı öneririm 🚶♂️🍎 Eğer 3–4 gün sürerse, ağrı, şişkinlik veya kanama olursa mutlaka doktora görün, sakın ihmal etme 🙏
İstersen boyunu, kilonu, günlük hareketini ve ne kadar su içtiğini yazarsan, sana kabızlık riskini azaltacak beslenme önerilerini daha detaylı anlatabilirim 😍 Diyet & Beslenme bölümüne her zaman yeni soru sorarak benden yardım isteyebilirsin, buradayım 💪💕