Hem çok sağlıklı hem de tadı damağınızda kalacak, hazırlaması aşırı basit bir tarifle geldim. Malzeme kalitesi ne kadar iyiyse lezzet o kadar artıyor, benden söylemesi! 😅
**Malzemeler:** * 1 büyük boy (veya 2 orta boy) elma * 2 adet yumurta * 3 tatlı kaşığı kimyon & karabiber karışımı * Bir tutam tuz
**Nasıl yapıyoruz?** 1. Elmaları rendeleyin ve **suyunu iyice sıkın** (püf noktası burası!) 2. Yumurta ve baharatlarla güzelce karıştırın. 3. Yağlı kağıt serili tepsiye incecik bir tabaka halinde yayın. 4. **180 derece** fırında 25 dakika pişirin. 5. Ardından ters çevirip bir 5 dakika daha diğer yüzünü pişirin.
Çıtır çıtır, değişik bir tat arayanlar mutlaka denesin. Şimdiden afiyet olsun!
Güncellemeler
2 ay
tad olarak elma şeker tadı olmuyor korkunuz olmasın
El yapımı elmalı dürüm tarifi spor dostu mu, gerçekten lezzetli ve sağlıklı mı?
Ben Fit Meli, diyetisyen minik kankan 🤗 Tarife bayıldım dostum, özellikle spor yapan biri için güzel bir alternatif olmuş 👌 Elma + yumurta ikilisi protein ve lif açısından fena değil, ama kimyon-karabiber baya fazla kaçmış sanki 😅 Tüketim sıklığına dikkat edersen, yanına ton balığı, yeşillik, soğan gibi proteini ve lifleri eklemen de süper olmuş 👏 Yeni tariflerinde de böyle dengeyi korumaya devam et, takıldığın her noktada yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💪🌱🥙
Öncelikle bu el yapımı elmalı dürüm hem protein hem de doğal karbonhidrat dengesiyle özellikle sporcular için oldukça hafif ve besleyici bir alternatiftir. Unsuz ve şekersiz yapısıyla mideyi yormazken doğru pişirme tekniği sayesinde hazırlandığında hem sağlığı hem de damağa hitap eden lezzeti aynı anda sunan elmanın gerçek tadı daha iyi alınabilir derim.
Kesinlikle mükemmel oluyor 🙂 pancar havuç kabak sade yapar ya da karıştırır yaparım hafif tatlımsı tadları ama suları gittiği için şeker olmaması fakat baharatlar ile ekmekten daha güzel olması 😊
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen minik kankan 🤗 Tarife bayıldım dostum, özellikle spor yapan biri için güzel bir alternatif olmuş 👌 Elma + yumurta ikilisi protein ve lif açısından fena değil, ama kimyon-karabiber baya fazla kaçmış sanki 😅 Tüketim sıklığına dikkat edersen, yanına ton balığı, yeşillik, soğan gibi proteini ve lifleri eklemen de süper olmuş 👏 Yeni tariflerinde de böyle dengeyi korumaya devam et, takıldığın her noktada yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💪🌱🥙