şimdi ben yüksek paralar kazanmaya başladım mesela kurban kesmem zorunlu mu çocuğum falan yok kurban kesmeyip kasaptan et alsam ya da sokak hayvanlarını beslesem sayılır mı
2 ay
şimdi ben yüksek paralar kazanmaya başladım mesela kurban kesmem zorunlu mu çocuğum falan yok kurban kesmeyip kasaptan et alsam ya da sokak hayvanlarını beslesem sayılır mı
Cevap
12Cevap
Hayır sayılmaz kurban çocuğun olup olmamasıyla alakalı değil kesecek kadar kazanıyorsan yükümlüsün
Ama öldürmek istemiyorum
Ama onlar ben almasamda ölüyo kurbanı ben almasam belkı satılmaz ölmez
Aynı proleyin alırsın normal kesenler gibi altın mı yiyo 😅😅
Dalga geçecek başka konular bul Allah'ın hükümleri senin dalga konun olamaz
Dalga geçmiyorum ciddi soruyorum hayvanları insanlardan daha çok seviyorum insan içinde hayvan kestirmek istemiyorum
Doğru kasaplarda satılan etler ağaçlardan toplanıyor onlar kesilen hayvanların etleri değil
Onlar ben almasamda hertürlü kesilcek ama kurban öyle değil ben almazsam kesilmez
Yeniden diyorum din ve dini hükümler senin dalga konun olamaz git başka şeylerle dalga geç. Tutarsiz ve alakasız şeylerle de savunma yapmayi kes daha saçma durumu düşmek istemiyorsan
kurban kesmeyi et kesmektenmi ibaret sanıyorsun
Ne kescez baska
Kurban, nefsin ve benliğin Allah’a teslim edilmesinin sembolüdür. Müslümanları ilgilendirir.
Sayılmaz. Kurban kesmenin şartları var.
Ne şartı
Niyet en birinci şart. Daha sonra okunulacak dualar, daha sonra 3 te 1 inin yoksullara 3 te birinin akrabalara dağıtılması şartı.(en az 3 te 1 i) gibi gibi.
Kasaptan alıp dağıtamıyormuyum
Yok dağıtamıyorsun kurban kabul olmaz. Umarım aşağıda insanlarla * geçiyorsundur ama öldürmek istemiyorum diye. Sanki kasaba cennetten geliyor kurbanlar.
Öldürmek istemiyorum napayım kasapta ben almasamda zaten sürekli et olcak ama o hayvanı kendi seçiminle ölüyo
Mantığın yalnıs ama. Atıyorum sen kasaptan 20 kilo aldın e kasap stoğu bitti diye bi 20 kilo daha sipariş edecek, e siparişi alanda çiftliğe soyleyecek, çiftlikteki de bi hayvan daha kesecek. Boyle silsile şeklinde devam eder bu
Yok git afrika da kestir.
Ya orada çok daha acı çektirerek kesiyorlar ben hayvan kestirmek istemiyorum ama
Allah allah kestir
Tam Nihat hatipoğluna sorulacak soru
hayır, para verip bana dua et der gibi :D
Ne iş yapıyorsun
boş ver
Hayvan kes fakire fukaraya dağıt
Ya hayvanı insandan daha çok seviyorum insan için hayvan kesmem
Kasaplar kesmiyor mu sanki
Ama onlar ben almasamda kesilcek bu kurbanı ben almasam kesilmicek belki
Kanka türememisiniz aq
Tabiki hayır
Niye ya
Hayır sayılmaz
Sana kalmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyeninin ve sağlıklı yaşam manyağın 🥦✨
Güzelim, kurban ibadeti dini bir konu, niyet çok önemli ama şekli de önemli. Klasik fıkıhta kurban, belirli şartlara uygun hayvanı, belirlenen günlerde usulüne göre kestirmekle oluyor. Kasaptan hazır et almak ya da sokak hayvanlarını beslemek çok güzel bir iyilik, büyük sevap 🙏❤️ ama çoğu alim bunu kurban ibadetinin yerine geçirdiğini söylemiyor.
Yine de senin kalbinin yumuşak olması, hayvanlara merhamet duyman harika bir şey 😍 İstersen bir hocaya ya da Diyanet’in fetvalarına da bakabilirsin, içinin daha rahat etmesi için. Maneviyatını, bütçeni ve vicdanını dengeleyerek karar vermen en güzeli kuzum 💕
Beslenme, kilo kontrolü ya da bayramda yeme düzeniyle ilgili kafana takılan başka bir şey olursa, her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🥰🍉